Aanname beleid vrijwilligers MHCN

Aanname beleid vrijwilligers MHCN 2024


Preventie- en integriteitsbeleid: aannamebeleid

 

MHCN wil een club zijn waar iedereen zich veilig en prettig voelt en iedereen op een positieve manier met elkaar omgaat.


MHCN is ook een vereniging die draaiend wordt gehouden door leden, ouders en vrijwilligers. Zonder hen heeft MHCN geen bestaansrecht en zouden we niet wekelijks kunnen genieten van wedstrijden, trainingen of ons kopje koffie in ons clubhuis.

 

Grensoverschrijdend gedrag is van alle tijden en dat gaat niet aan ons voorbij. We streven ernaar een vereniging te zijn met een open cultuur waarbinnen we elkaar kunnen aanspreken. Dit is een verantwoordelijkheid en plicht voor iedere betrokkene binnen onze vereniging. Ook hier geldt: samen zijn wij MHCN.

 

MHCN wil zorgen voor een veilige omgeving waar grensoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd. Dit is opgesteld in het beleid sociale veiligheid en uitgewerkt in gedragsregels. 

 

Gedragscode en -regels 

 

NOC*NSF heeft gezamenlijk gedragsregels, gedragscodes en tuchtreglementen opgesteld. Deze zijn overgenomen door de KNHB en vertalen we bij MHCN naar de dagelijkse praktijk. Dit zijn onze gedragsregels voor alle betrokkenen bij MHCN. Van iedere vrijwilliger wordt verwacht zich eveneens aan de gedragscode te houden.

 

Procedure aanname vrijwilligers 

 

Binnen MHCN zijn afspraken gemaakt over het aannamebeleid van vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat we nu en in de toekomst kunnen blijven werken met vrijwilligers. Daarom hebben we een aannamebeleid vrijwilligers. 



Procedure aanname vrijwilligers 

 

Binnen MHCN zijn afspraken gemaakt over het aannamebeleid van vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat we nu en in de toekomst kunnen blijven werken met vrijwilligers. Daarom hebben we een aannamebeleid vrijwilligers.

 

  1. Een vrijwilliger meldt zich bij inschrijving bij MHCN of via de website van MHCN aan als vrijwilliger.[1] [2]  Door invulling van het formulier verklaart hij/zij: 
  2. kennis te hebben genomen van de gedragsregels MHCN en het Aannamebeleid vrijwilligers.
  3. zich, voor zover de vrijwilliger geen lid is van MHCN, (mede-) te onderwerpen aan de statuten, reglementen en besluiten van de KNHB en zijn organen, waaronder met name begrepen tuchtrechtspraak. [3] 
  4. Er is een kennismakingsgesprek tussen de (potentiële) vrijwilliger en een lid van het bestuur of een commissie verantwoordelijke.[4] 
  5. Voor jeugdtrainers en jeugdcoaches worden de gesprekken gevoerd onder verantwoordelijkheid van het bestuurslid Hoofd Hockeyzaken[5] 
  6. Voor nieuwe bestuursleden worden gesprekken gevoerd onder verantwoordelijkheid van de voorzitter
  7. Voor overige vrijwilligers worden de gesprekken gevoerd onder verantwoordelijkheid van de betreffende commissie verantwoordelijke
  8. Bij gecontracteerde vrijwilligers worden mogelijk referenties (bijv. bij een vorige vereniging, opleiding of werkgever) gevraagd. 
  9. Na een positief kennismakingsgesprek wordt een aanvraag gedaan door MHCN bij Justitie om een vrijwilliger VOG aan te vragen. Hiervoor ontvangt de nieuwe vrijwilliger na de aanmelding een e-mail van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het aanvragen van een VOG voor vrijwilligers in de sport is vergoedt vanuit het NOC*NSF.
  10. Als een vrijwilliger geen VOG krijgt dan kun je geen vrijwilliger worden bij MHCN.




Terug naar Vrijwilligers
Share by: