Inloggen
Home
Handige links
Agenda
13-4 
Bestuursvergadering
17-5 
Bestuursvergadering
31-5 
ALV
22-6 
Bestuursvergadering
19-7 
Hockeykampen
23-8 
Vakantie Hockey Week
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
Meisjes C1 
Meisjes A3 
Jongens C1 
Meisjes D1 
Dames 1 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Speelgerechtigdheid van spelers
1-10-2013  | 

De competitieleiding heeft de afgelopen weken geconstateerd dat er geregeld spelers uitkomen in competitiewedstrijden die niet-speelgerechtigd zijn, oftewel spelers die niet als spelend lid opgevoerd zijn in de ledenadministratie van de vereniging. Hoe zit het met de speelgerechtigdheid van spelers in competitiewedstrijden?

Wanneer zijn spelers speelgerechtigd*?
- Spelers moeten lid zijn van de vereniging waarvoor ze uitkomen in de competitie en als spelend lid zijn opgevoerd in de ledenadministratie van de vereniging (zichtbaar als: veld week of zaal week). 
- Iemand wordt als lid beschouwd, wanneer hij/zij in het centrale ledenbestand (CLA) van de KNHB staat. De CLA (database) is een exacte weergave van de wijze waarop de vereniging haar leden heeft opgevoerd.
Trimleden, trainingsleden en proefleden zijn niet speelgerechtigd, ook niet voor een beperkt aantal wedstrijden!

*N.B. Schorsingen en overige bepalingen uit het BR uitgave 2013 zijn niet meegenomen in deze tekst.

Consequenties niet-speelgerechtigde spelers
Algemeen
Het is de taak van de competitieleiding een eerlijk verloop van de competitie te waarborgen. Uitgangspunt hierbij is het Bondsreglement, waarin de regels zijn vastgelegd. Deze regels zijn voor alle verenigingen gelijk en worden consequent uitgevoerd. Wij benadrukken dat het wegen van de "goede trouw” (opzettelijke of onopzettelijke overtreding) niet in de ruimte van de competitieleiding ligt. 

Kortom: iemand is spelend lid of niet. Inderdaad heel erg zwart/wit, maar wel duidelijk en transparant! Wij snappen dat dit niet altijd voor iedereen goed te begrijpen is, toch hopen wij op uw begrip.

Competitiemaatregelen bij niet-speelgerechtigde spelers
Wanneer een speler niet het juiste lidmaatschap heeft van de vereniging waarvoor hij/zij uitkomt in de competitie, wordt deze beschouwd als een niet-speelgerechtigde speler. 

De consequenties zijn als volgt:
1.    Drie (3) wedstrijdpunten in mindering per wedstrijd voor het team waarin de speler is uitgekomen.
2.    Maximaal € 250,00 boete per wedstrijd waarin de speler is uitgekomen.
3.    Afhankelijk van het resultaat: evt. overspelen van de wedstrijd(en).

N.B. De overtreding kan niet worden afgedaan met alleen een administratieve boete! Het uitkomen van een niet-speelgerechtigde speler heeft dus altijd een puntenstraf tot gevolg, ook al kan het team (bv. door een administratieve fout van de vereniging) er niets aan doen!


terug naar vorige scherm