Inloggen
Home
Handige links
Agenda
17-5 
Bestuursvergadering
31-5 
ALV
22-6 
Bestuursvergadering
19-7 
Hockeykampen
23-8 
Vakantie Hockey Week
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
Meisjes C1 
Meisjes A3 
Jongens C1 
Meisjes D1 
Dames 1 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Hoofdklasse hockeydag succes!
19-11-2014  | 
In de herfstvakantie organiseerde Bovenlander & Bovenlander een hoofdklassehockeydag op onze club. Op deze speciale dag verbeter je je hockeyskills maar kom je ook in contact komt met de hockeytoppers uit de hoofdklasse.
 
In twee trainingsblokken en een masterclass werden allerlei technieken
getraind en kwamen alle aspecten van het hockey aanbod: aanvallen, verdedigen,
scoren, aannemen van de bal, strafcorners, passeerbewegingen, 3D technieken en
nog veel meer.
 
33 kinderen tussen de 10 en 15 jaar gingen enthousiast aan de slag, waaronder
Koen en Femke. Hieronder vertellen ze over deze topdag!
 
Koen: " Bij aankomst kregen wij een shirt. Er waren 2 groepen met jongens en 2 groepen met meisjes. Na de warming up gingen we oefeningen doen. De oefeningen die we daar deden waren echt wel heel anders dan de oefeningen die wij normaal op een training doen.
Nadat we een broodje hadden gegeten konden we vragen stellen aan de toppers die er die dag waren. Er waren 3 speelsters van Bloemendaal, verder waren er ook 2 Australische internationals.
In de middag waren er weer oefeningen, de leukste vond ik die oefening waarbij een soort 'schietkanon' werd gebruikt. Dat waren echt super harde ballen. Op het eind deden we alle oefeningen achter elkaar, dat was ook erg leuk om te doen. De dag sloten we afmet een partijtje.
Natuurlijk zijn er nog foto's gemaakt samen met de toppers. Ik heb echt een super leuke dag gehad. Als Bovenlander nog een keer z'n dag regelt op de club, zou ik echt mee doen als ik jullie was!” 
 
Ook Femke is enthousiast: Ik heb een hele leuke dag gehad. Ik heb er ook veel geleerd. Het leukste vond ik die oefening met het schietkanon. Hierbij moest je een tip-in oefenen. Dat was best wel moeilijk.
De lunch was ook heel gezellig. Oxie en Merel waren er ook. Onder het eten kletsten we veel met allemaal meiden. Ik had een leuk groepje waar ik de oefeningen mee moest doen. Eigenlijk waren alle oefeningen leuk en leerzaam om te doen.
 
Na het eten konden we de toppers vragen stellen, dat was leuk. Nu weet ik meer dingen van hun. Aan het eind van de dag mocht je nog met ze op de foto. Als het Bovenlander nog een keer z'n dag zou regelen dan zou ik nog een keer willen doen. Ik heb echt een super leuke dag gehad!
 
Meer info?
Op http://www.bovelander.nl/ lees je alles over de hoofdklassehockeydag en andere hockeyevenementen. Hier zie je ook alle foto's die op 23 oktober op onze club zijn gemaakt.

terug naar vorige scherm