Huisregels

Voor wie zijn de Regels van MHC Nieuwegein?
Deze regels zijn van toepassing op een ieder die ons complex bezoekt. Sommige regels zijn specifiek, maar dat blijkt uit de betreffende regeling. Hockey is vooral plezier en gezelligheid. Als iedereen zich daarvoor inzet, komt dat vanzelf. Wij gaan er van uit dan een ieder op de hoogte is van onze regels voordat men ons complex betreedt.

Openingstijden clubhuis tijdens competitieweken
Maandag:     gesloten 
Dinsdag:       gesloten 
Woensdag:   15.00 - 18.00 uur
Donderdag:  gesloten 
Vrijdag:        21.00 - 01.00 uur
Zaterdag:      08.00 - 20.00 uur
Zondag:        09.00 - 19.00 uur

Deze openingstijden kunnen wijzigen bij speciale activiteiten en evenementen. Buiten de competitieperiode zullen de openingstijden apart worden bekendgemaakt.

Parkeren
Auto's mogen niet geparkeerd worden op het complex van de hockeyclub. In verband met een eventueel bezoek van hulpdiensten, dien je de toegang tot het complex vrij te houden. Je kunt je auto parkeren op het grote parkeerterrein aan de voorkant van het clubhuis. Laden en lossen van grote hoeveelheden materiaal is uiteraard wel toegestaan.

Fietsen
Fietsen en bromfietsen mogen alleen gestald worden op de daarvoor bestemde plekken (fietsenrekken naast het clubhuis).

Mag ik mijn hond meenemen naar MHC Nieuwegein?
Natuurlijk mag dat, mits je jouw hond tijdens je bezoek aan de lijn houd en anderen niet tot overlast is (door bijvoorbeeld een te lange lijn). Mocht je hond zijn of haar behoefte doen in het park dan is het vanzelfsprekend dat jij het opruimt. Dat voorkomt veel ergernis onder de schoenen. Je hond is welkom voor de bar om hun bak water te krijgen. Ze horen niet thuis achter de bar of in de keuken. Dus ook in clubhuis aangelijnd.

Alcohol en roken
Op zaterdag wordt er voor 16.00 uur geen alcoholische dranken geschonken. Na 16.00 uur wordt alcohol alleen verstrekt aan personen ouder dan 18 jaar. Op zondag wordt alleen alcohol verstrekt aan personen ouder dan 18 jaar. Het gehele clubhuis is een rookvrije ruimte en binnen mag dan ook niet worden gerookt.

Rijden van jeugdleden
Ouders hebben bij toerbeurt rijdienst voor het team van hun kind. Rijden is een vanzelfsprekendheid en wordt niet beschouwd als een bijdrage aan de club. Ouders moeten er goed op letten dat ze niet meer kinderen in hun auto meenemen dan wettelijk is toegestaan.

Gebruik van de velden
De velden zijn uitsluitend bestemd voor het spelen van hockey. Andere sporten, zoals voetbal zijn niet toegestaan, tenzij het bestuur dit bij speciale gelegenheden heeft toegestaan.

Wij willen jullie vragen om de teams die jullie trainen, coachen of begeleiden te attenderen op het bovenstaande en onderstaande verzoeken kenbaar te maken:
- Loop uitsluitend op de daarvoor aangelegde paden.
- Maak je schoenen voordat je het veld opgaat schoon: afstampen, maar doe dit niet vlak voor de ingang.
- Betreed de velden enkel via de toegangspoortjes.
- Zet fietsen en brommers uitsluitend op de daarvoor bestemde plaats: Fietsen die elders op het terrein worden aangetroffen worden zonder pardon verwijderd. Uiteraard is fietsen op het terrein verboden.

Schroom niet om anderen te attenderen als ze "niet weten hoe het hoort”. Dat geldt ook voor bezoekende clubs. Natuurlijk is het voor ons alleen even aanpassen, maar het moet gewoon.

Wij rekenen op jullie medewerking, want MHC Nieuwegein is van ons allen, dus hebben we allen verantwoordelijkheid.

Wat kost veldverlichting?
Ongeveer € 6,= per uur. Dat lijkt niet zoveel, maar vaak wordt vergeten het licht uit te doen wat de vereniging al snel honderden euro's per jaar kost!

Afval
Zowel buiten op de terreinen als binnen in het clubhuis moet al het afval in de vuilnisbakken gedeponeerd worden. Glazen, lege flesjes en pitchers graag terugbrengen naar de bar.

Materiaal
Het materiaal dat gebruikt wordt tijdens de trainingen en wedstrijden is eigendom van MHC Nieuwegein. Ga er zorgvuldig mee om en ruim het materiaal op. De hockeyballen blijven op de club en mogen niet mee naar huis worden genomen.

Tenue
Het poloshirt is oranje-wit gestreept met het MHCN-logo. De broek en de rok zijn blauw en de kousen oranje-wit gestreept met het MHCN-logo. De keepers dragen een shirt met een kleur die afwijkt van de kleuren van de shirts van de eigen partij en de tegenpartij.

De KNHB heeft het dragen van scheenbeschermers voor iedereen verplicht. Evenals een gebitsbeschermeris bij de jeugd.

Boetes
Alle hockeyboetes die de KNHB aan senioren en veteranen /-innen elftallen oplegt, worden door de elftallen zelf vergoed. Communicatie en inning van de boetes loopt via het bestuurslid senioren/veteranen.

De meeste boetes beginnen bij 25 euro en kunnen oplopen tot 225 euro. Boetes worden door de KNHB opgelegd ongeacht de ongetwijfeld goede tegenargumenten.

Kaarten
Indien een speler tijdens een wedstrijd een gele of rode kaart krijgt, moet dit altijd correct op het wedstrijdformulier worden vermeld (naam, adres van speler). Rode kaarten leiden altijd tot schorsing van een of meerdere wedstrijden.