Inloggen
Home
Handige links
Agenda
28-6 
Kamelentrofee D-Jeug
3-7 
Bestuursvergadering
8-7 
HC-vergadering
13-7 
Lustrum Familiehocke
22-7 
Hockeykampen 2019
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
Dames 1 - Beker 
Meisjes B3  12 
Meisjes A5  12 
Meisjes D3  23 
Meisjes C1  24 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
EVENEMENTEN

25-6-2019
FHT 13 juli - heb jij je al ingeschreven?
 

MHCN BESTAAT 40 JAAR!

Op zaterdag 13 juli worden de velden vanaf 14:00 omgetoverd voor een ouderwets Familie Hockey Toernooi!

Speel samen met je familie en vrienden wedstrijden van 20 minuten op een kwart veld, zes tegen zes. De poule indeling wordt gemaakt op basis van de hockeyervaring van de teams. Welke familie is dé beste hockeyfamilie van MHCN en gaat met de prijs naar huis?

Gezien het 40-jarig bestaan van de hockeyclub zal er na het toernooi een gezellige barbecue zijn en na de laatste zonnestralen een afsluitend feest! We vragen voor deelname aan het toernooi (of aan de barbecue) een kleine bijdrage van €5,- per persoon.

Het afsluitende feest is gratis toegankelijk voor alle MHCN-leden inclusief kinderen en aanhang.

Inschrijven als team voor het toernooi of aanmelden voor het eten kan via de volgende link: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSePSLu47ipJXgVNTh…/viewform

 
LAATSTE NIEUWS

24-6-2019
Geen trainingen komende week (junioren)
 
Vanwege de hoge temperaturen aankomende week hebben we besloten alle trainingen van maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni NIET door te laten gaan.

Sommige trainingen zouden in het teken staan van kennis maken met je nieuwe team.

Gelukkig zijn daarvoor genoeg leuke alternatieven die bij deze temperaturen passen. 

Bestuur MHCN
 
EVENEMENTEN

23-6-2019
BEDANKT !!!!
 
Donderdagochtend zag het terrein er hopeloos uit. Er werd hardop getwijfeld of het C-tournooi wel door zou kunnen gaan. Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers op donderdag en vrijdag hebben we dit weekeind alsnog een top Kamelentrofee toernooi kunnen afleveren.

Ik kan iedereen niet genoeg bedanken voor zijn/haar inzet om deze monsterklus voor elkaar te krijgen maar het is ons gelukt. Hoe groot of klein je bijdrage was, we waren er erg blij mee, dus bij deze : 

BEDANKT IEDEREEN VOOR DE HULP!

Zondagmiddag 30 juni mogen we alles weer afbreken en ook hier is alle hulp welkom. Daarna sluiten af met een drankje. 

Op naar een zonnig D-tournooi.

Marco de Deugd,
Voorzitter MHCN.  
 

21-6-2019
Stormupdate : Vrijdag nog steeds handjes gezocht
 
Wouw wat een fantastische vereniging is MHCN.

Na de berichtgeving van gisteren stroomde het complex vol met ontzettend veel vrijwilligers die bergen werk (en water) hebben verzet. 

Als jullie dit bericht lezen zijn de eerste vrijwilligers alweer op het complex aan het werk want er is nog zat te doen.
 
Dus, heb je de was opgehangen en de weekeind boodschappen gedaan, kom dan naar MHCN want er is nog genoeg werk te doen.

Marco de Deugd,
Voorzitter MHCN
 
TC

18-6-2019
Trainingen 21 en 28 juni
 
Voor teams die evt. komende of volgende week vrijdag nog wilden trainen of al zijn gestart met het nieuwe team. I.v.m. de start van het kamelen toernooi en de ontvangst van de teams kan er niet getraind worden op 21 en 28 juni.
 

17-6-2019
Teamindeligen Junioren en JOJ 2019 2020
 
Beste JOJ en Junioren leden,

We hebben de laatste hand kunnen leggen aan de teamindelingen voor komend seizoen, waarbij we voor de breedte teams zo veel mogelijk rekening hebben proberen te houden met opgegeven voorkeuren en feedback van trainers/coaches. Op het beveiligde gedeelte van onze site zijn de overzichten geplaatst van de teamindelingen voor de Jongste Jeugd (F/E-6 tallen/E-8 tallen) en de Junioren (D/C/B/A). De overzichten zijn geplaatst onder het menu "Club > Documenten > Teamindelingen”. (inloggen dan wel opvragen van een wachtwoord kan met je lidnummer wat o.a. te vinden is op je contributie afschrift).

Hoewel we geen grote verschuivingen verwachten is de indeling onder voorbehoud. Er kan tot aan de start van het seizoen op een aantal plekken nog iets veranderen om verschillende redenen. Te denken valt aan o.a.:
- nieuwe leden en/of leden die van de wachtlijst nog geplaatst kunnen worden
- het toekennen dan wel ontzeggen van bij de bond aangevraagde dispensaties
- ...
Direct betrokkenen bij zulke ontwikkelingen zullen natuurlijk persoonlijk worden geïnformeerd alsmede de trainers en coaches van de teams die erbij betrokken zijn.

Bij vragen of opmerkingen (aan de lijncoördinator) over de indeling zullen we ons best doen om deze te beantwoorden, maar we vragen daarbij wel het geduld dat dit niet per kerende post gebeurd en in algemene zin het begrip dat we geprobeerd hebben rekening te houden met individuele situaties en wensen, maar binnen de randvoorwaarden van een gelijkmatige en evenwichtige verdeling van spelers over teams.

Daar waar reeds bekend zijn al coaches genoemd in de juniorenlijn. De komende periode zullen we dit verder gaan invullen, maar schroom vooral niet om via de lijncoördinator jezelf aan te melden als kandidaat voor een team waarvoor we nog op zoek zijn of voor een andere rol dan coach van het team. Rond het team moet het nodige geregeld worden en hoe meer mensen erbij betrokken zijn hoe kleiner de verschillende taken.

Voor de JOJ zal door de jongste jeugd commissie apart gecommuniceerd worden over coaches, trainers en spelbegeleiders.

Namens de Hockey Commissie van MHC Nieuwegein

Hockey Technisch Manager Alex Meijer
Coördinator Junioren Peter Slingerland
Coördinator Jongste Jeugd Martien Adema

Lijncoördinatoren van de junioren zijn tegenwoordig eenvoudig te bereiken. 
Speel je komend seizoen in de MA-lijn, [email protected] of bv. in de JC-lijn: [email protected] etc.
Voor algemene vragen over de indelingen [email protected]
Voor vragen over de indelingen in de jongste jeugd [email protected]

 
LAATSTE NIEUWS

17-6-2019
Combitraining Meisjes C en D gaat niet door!
 
In tegenstelling tot eerder bericht zal er GEEN combi/inloop-training zijn vanavond voor de meisjes D en meisjes C!

Met vriendelijke groet,

Alexander Meijer
 
TC

3-6-2019
Trainingen in juni
 
Beste spelers van de JOJ en ABCD teams,

Komend weekend is het laatste wedstrijdweekend voor de C en D jeugd en de JOJ. Voor de A en B is de competitie inmiddels afgelopen. 

Na het Hemelvaartweekend stoppen de trainingen voor de A en B jeugd. In overleg tussen teams en eigen trainers kan er nog wel op de eigen trainingsblokken getraind worden. De combitrainingen A en B stoppen. Voor de C en D jeugd en de JOJ is er die week nog gewoon training i.v.m. de competitie op zaterdag 8 juni. Uitzondering is de extra selectietraining voor de MC2 van komend seizoen op donderdag. Hiervoor zijn 1e jaars MC en 2e jaars MD speelsters uit verschillende teams uitgenodigd. Ook is er donderdag de 2e selectietraining voor de MA1/MA2 van komend seizoen.

Na komend weekend zullen er voor de C, D en JOJ teams nog inlooptrainingen zijn. Door deze traingen kunnen nieuwe leden ook proeftrainingen bijwonen. Zie voor de details onderstaand schema.

Let op het trainingsschema op de MHCN App is geen weergave van het onderstaande schema. Het schema op de MHCN App is de globale indeling van de lente periode en voorziet helaas niet zulke specifieke aanpassingen.

Samenvattend:
  • Week 3 juni, A en B combitrainingen stoppen. Overige A en B trainingen stoppen m.u.v de MA1/2 selectietraining op donderdag, tenzij trainers en team zelf anders overeenkomen, C, D en JOJ trainen normaal programma, m.u.v. MC2 selectietraining op donderdag
  • Weekend 8 juni, laatste competitieronde C en D jeugd en JOJ
  • Week 10 juni, MD en MC inlooptraining op maandag, JD, JC inlooptraining op woensdag, JOJ reguliere training op woensdag, geen vrijdagtrainingen voor JOJ (E8)
  • Weekend 15 juni, JOJ Slotdag
  • Week 17 juni, MD en MC inlooptraining op maandag, JC en JOJ inlooptraining op woensdag
  • Uiterlijk 21 juni, publicatie van de nieuwe teamindelingen
  • Weekend 22 juni Kamelen C toernooi
  • Week 24 juni, JOJ inlooptraining op woensdag
  • Weekend 29 juni Kamelen D toernooi
  • Week 1 juli, alle trainingen gestopt, evt. trainen in nieuwe samenstelling komend seizoen (mits trainers ook beschikbaar zijn)
Als er afwijkingen zijn zullen trainers dat direct aan het team communiceren. Dit kan in deze periode zeker zijn i.v.m. schoolverplichtingen. 

Alexander Meijer
HTM MHCN


 
MATERIAAL COMMISSIE

16-5-2019
Materialen inleveren!
 

Beste keepers, trainers en coaches, 

Het einde van het seizoen nadert en dat houdt in dat we alle keepers- en trainingsmaterialen weer moeten worden ingeleverd. Er zijn twee dagen dat dit kan namelijk; 

Zaterdag 15 juni               09.00 – 14.00 uur

Zaterdag 6 juli                   10.00 – 15.00 uur

Veiligheid voorop!

Per heden dienen alle keeperstassen minimaal 2x per seizoen gecontroleerd te worden i.v.m. de veiligheid van onze keepers. Om deze reden wordt er van elk team verwacht dat ze de keeperstas inleveren of ter controle aan bieden op 1 van bovenstaande datums. Keeperstassen die niet gecontroleerd kunnen worden mogen volgend seizoen niet gebruikt worden om in te spelen. Dit om de veiligheid van al onze keepers te waarborgen en onnodige blessures te voorkomen. Hou zo veel mogelijk bovenstaande datums aan, denk aan onze vrijwilligers. Lukt het echt niet om op deze dagen langs te komen, laat dit weten aan de materiaalbeheerder.

Voor een groot aantal vaste keepers zijn de tassen reeds gecontroleerd in de afgelopen paar weken. Deze keepers hoeven niet meer langs te komen. Twijfel je of je langs moet komen, vraag het aan de materiaalbeheerder.

Zaalhoezen & bandjes

Ieder team dat dit seizoen in de zaal heft gespeeld heeft zaalhoezen en bandjes ontvangen (of had ze nog van voorgaande jaren). Vanaf heden zijn de zaalspullen een vast onderdeel van de keepersuitrusting. Vergeet deze dus niet mee te nemen wanneer je de tas inlevert of laat controleren. 

Vakantie!

Zoals elk jaar zijn er mensen die vroeg op vakantie gaan. Zorg dat de materialen ingeleverd zijn voor vertrek. Te laat inleveren betekend dat iemand anders niet kan keepen.

Voor eventuele vragen kunnen jullie contact opnemen met Xander Grobben. 

Met vriendelijke groet, 

Het bestuur

 

 

 
LAATSTE NIEUWS

15-5-2019
Marcell Schmidt geslaagd voor CS+
 

Op zondag 12 mei is Marcell Schmidt geslaagd voor zijn 'proeve van bekwaamheid' (PvB) voor CS+.
Hij heeft de wedstrijd Dames 1 – Reigers D1 samen met Radjan Sewnarain in Nieuwegein gefloten en daarmee aangetoond over alle competenties te beschikken om zo’n wedstrijd in goede banen te kunnen leiden. De beoordeling is gedaan door Michael Borhers, een leercoach CS+ van SCHC. Deze was heel tevreden over het getoonde niveau en had ook een paar tips & tricks.

We feliciteren Marcell van harte met deze bekroning en hopen dat hij met veel plezier en enthousiasme zal blijven fluiten en zo zal bijdragen de clubarbitrage te verbeteren.

CS+ (Club Scheidsrechter Plus) is het traject dat vanuit de KNHB wordt aangeboden en waarbij lokale leercoaches de CS+ kandidaten gedurende een seizoen begeleiden om hen zelf te leren waar de verbeterpunten liggen en hen helpen deze gestructureerd te verbeteren.

Extra informatie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/clubscheidsrechter-plus-cs

 

Heb je interesse en wil je graag in aanmerking komen voor een CS+begeleidingstraject, geef je dan via mail op zodat we in overleg kunnen bepalen of  je hier (al) aan toe bent.

 

Dank aan de begeleidende leercoaches bij ons op de club voor het begeleiden en coachen van Marcell: Radjan Sewnarain en Jan Smulders.

 

 

CS+ coördinator
[email protected]

 
TC

7-5-2019
Vacature Bestuurslid Hockeyzaken/Arbitrage
 
Beste leden, 

In het bijzonder wil het bestuur graag onder de aandacht brengen dat Jan Smulders heeft aangegeven zijn bestuursfunctie (Hockeyzaken en Arbitrage) aan het einde van dit seizoen (ALV juni) over te willen dragen. Een hele mooie plek voor een (of meerdere) vrijwilligers om het stokje van Jan over te nemen. Ook zijn compagnon, voorzitter Hockey Commissie Marc Boijens, die samen met Jan begon, stopt dan met deze klus. Neem gerust contact op voor meer informatie. Neem gerust contact op voor meer informatie ([email protected] of [email protected]). 

Met vriendelijke groet, 
Bestuur MHCN
 
ACCOMMODATIE EN COMPLEX

7-5-2019
Banner gevel clubhuis
 
Beste leden, 

Zoals jullie wellicht hebben gezien is er op de gevel van het clubhuis een banner geplaatst met daarop een foto met een aantal van onze leden en het logo. Indien er personen zijn die toch liever onherkenbaar worden gemaakt dan kunnen diegene zich melden bij het bestuur ([email protected]). 

Met sportieve groet, 
Het Bestuur
 
LAATSTE NIEUWS

26-9-2018
Afsluiten: ballen natellen, licht uit, deur dicht.
 


Beste mensen,

We merken dat we vaak nog vergeten:

 

* ballencontainers weer compleet terug op de goede plaats (hè, te weinig? Kijk eens rond de velden en haal ze gewoon even samen op na je training)

* licht uit als je als laatste van het veld komt

* licht in kleedkamers uit en de deuren op slot als je de laatste bent.

 

En nee, dat doet niet iemand anders, dat doen we zelf.......samen zorgen we voor onze club!

 

Dank je wel !

ONZE Hockey Commissie

 

31-5-2018
Onweer? 10-secondenregel
 
De laatste dagen is er naast veel zon en veel warmte ook regenbuien en onweer. Vanuit de KNHB wordt advies gegeven wat te doen met onweer. Dit advies volgt MHCN op. Graag delen we dit advies met jullie. Hier vullen we op aan dat bij onweer NIET geschuild mag worden in de dug-outs! Zo kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen.

Advies KNHB:
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
 
CLUBNIEUWS

23-4-2018
Sportiviteit en respect
 

Herken je dit? Laatste training: licht brandt nog. Wedstrijd: ouders zijn kritisch op de scheidsrechter, maar scheidsrechter is nog jong en moet nog leren. Coachen team: niet door 1 coach, maar wel door 10 (supporters). Op het terras: lege bekertjes.

 

Dat kan beter wat ons betreft. Wij willen een club waar iedereen sportief, positief en met respect met elkaar omgaat. Hockey is ten slotte een teamsport. We zijn er voor elkaar. En fouten mag, ook in je team! Daar groei je van. Groeien is samen beter worden … in alles!

 

Daarom presenteren we in het clubhuis een poster met daarop onze vijf positieve gedragsregels. De banner geeft wat uitleg.

 

Laten we samen dit ter harte nemen! Veel speelplezier allemaal!

 

Het bestuur