Inloggen
Home
Handige links
Agenda
6-5 
Onderling toernooi M
6-5 
Bestuursvergadering
6-5 
Onderling toernooi M
13-5 
HC-vergadering
3-6 
Bestuursvergadering
5-6 
Algemene leden verga
17-6 
HC-vergadering
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
Dames 1 - Beker 
Meisjes A5 
Meisjes B3  12 
Meisjes D3  18 
Meisjes C4  20 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
CLUBNIEUWS

25-4-2019
Save the date!
 
Beste leden, ouders en clubgenoten,

Hierbij willen wij jullie aandacht vragen voor de Algemene ledenvergadering. Deze zal plaatsvinden op woensdag 5 juni, aanvang 20:00. Verdere informatie volgt te zijner tijd. 

Met vriendelijke groet,
Bestuur MHCN
 
EVENEMENTEN

24-4-2019
Fluiten op het Kamelen Trofee toernooi? Meld je aan!
 
Beste leden, 
 
Zoals jullie in verschillende berichten hebben kunnen lezen komen de Kamelen trofee toernooien er weer aan. De organisatie is hiervoor in volle gang, zo ook de wedstrijdindeling en de bemanning van de scheidsrechters. Nu hebben er al heel wat scheidsrechters zich gemeld om wat potjes te komen fluiten, echter zijn wij nog op zoek naar wat extra helpende handen!
 
De twee toernooien zijn:
Het C-toernoooi op 22/23 juni en het D toernooi op 29/30 juni.
 
Als je een bepaalde voorkeur hebt voor een tijdvak (bv alleen 's morgens op de beide zaterdagen) of een specifieke  tijd (bv voor 15:00 ivm werk) en/of een andere voorkeur laat het ons dan even weten. Je kunt je aanmelden via de link of mailen naar
 
Met vriendelijke groet,
De organisatie Kamelen trofee 2019
 
LAATSTE NIEUWS

17-4-2019
Weer 16 nieuwe scheidsrechters geslaagd!
 

Op maandag 15 april zijn er weer 16 leden geslaagd voor de spelregelcursus en hebben daarmee hun scheidsrechterskaart gehaald:

Arno, Bente, Erik, Esmee, Esmée, Famke, Fien, Hugo, Isa, Marjolein, Mees, Nienke, Peter Bas, Pleun, Roland, Thijmen.

 

Gefeliciteerd!

 

Dit was het laatste examen van dit seizoen. Volgend seizoen zullen er weer een aantal examens georganiseerd worden.

 

15-4-2019
Van de voorzitter...
 
De tweede seizoenshelft is al weer een aantal weken van start en er wordt nog fel gestreden om verschillende kampioenschappen! 

In deze nieuwsbrief aandacht voor de vacature bestuurslid Hockeyzaken/Arbitrage, de nieuwe kledingsponsor, de verschillende toernooien die eraan komen, selecties, arbitrage en sportiviteit en respect!

In bijgevoegd document kunt de nieuwsbrief lezen. 

Met sportieve groet,

Het bestuur
 11-4-2019
Eerstvolgende onderlinge toernooitjes
 
Beste jeugdspelers en ouders,

De eerst volgende onderlinge toernooitjes zijn op de volgende data:

Woensdag 17 april
- 16:00-17:00 ME6 + JE6
- 17:00-18:00 M8E
- 18:00-19:15 J8E +JD
- 19:15-20:30 JC

Maandag 6 mei:
- 16:45-18:00 MD
- 18:15-20:30 MC

De toernooitjes proberen we zoveel mogelijk te houden op de normale trainingstijden van de meeste teams, dit lukt echter niet voor elk team.
Het draait bij de toernooitjes om de lichting waar je dit seizoen in speelt.

We hopen jullie allemaal te verwelkomen tijdens de toernooitjes. 
Alvast heel veel hockey plezier toegewenst en tot langs te velden!

Met vriendelijke groet,

Alexander Meijer
HTM MHCN
 
ACCOMMODATIE EN COMPLEX

9-4-2019
Alle ballen verzamelen!!!
 
Beste clubgenoten,

Onze training en inspeelballen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Per seizoen raken we ontzettend veel hockeyballen kwijt (honderden). Dit is een enorme kostenpost waar de club jaarlijks mee geconfronteerd wordt. We vragen dan ook ieders medewerking om dit tegen te gaan. Help je trainer na de training met het opruimen van de ballen. 
Kijk in je hockeytas, thuis in de garage of daar waar je hockeyspullen liggen of je per ongeluk nog een bal of balen in je bezit hebt. Alleen al tijdens het afgelopen zaalseizoen zijn er 100 ballen verdwenen. En dat terwijl er in een afgesloten zaal gespeeld wordt?!
Wij vragen iedereen die mogelijk nog ballen in zijn of haar bezit heeft deze in te leveren bij je trainer of achter de bar! Wetende dat een bal gemiddeld 5 euro kost rekenen wij op een ieders medewerking in deze!
 
Bij 10 ballen in 1 keer inleveren krijgt u een gratis kopje koffie, thee of gevulde koek! 
Bij 20 ballen in 1 keer inleveren een gratis smoothie!
Inleveren kan op zaterdag bij de bar/wedstrijdtafel.
 
Nog even de spelregels:
 
Trainingsballen per veld in plaats van per team
De ballen worden in ballenkratten opgeborgen. Dat is makkelijk voor het tellen. Voor de velden zal per helft van een veld 2 stevige kratten met 30 ballen beschikbaar zijn. Sla niet met je stick de laatste ballen eruit want dan is het krat stuk.

Overdracht volledige ballenkratten tussen trainers 
De eerste trainer op een veld zorgt voor plaatsing van de krat op het speeldeel van het te trainen team. Tussen de trainingen dienen krat en pionnen te worden overgedragen aan de volgende trainer, dan wel opgeborgen in de ballencontainer berging. Dus voor aanvang en aan het einde van de training is het belangrijk de materialen te tellen. Wanneer materiaal ontbreekt, dient dit aan de volgende trainer en aan de materiaalcommissie door gegeven te worden. De laatste trainer, die traint met ballenkratten, zorgt er weer voor dat de kratten compleet met ballen wordt teruggeplaatst. Alleen de trainers of op verzoek van de trainers mogen de trainingsmaterialen uit de containers worden gehaald en weer terugstoppen en ook alleen voor de specifieke training.
Het is van groot belang dat we met zijn allen onderstaande spelregels daarbij  in acht nemen:
  • Gebruik alleen de container die hoort bij het velddeel waarop je traint;
  • Waterveldballen alleen op het waterveld gebruiken;
  • Zorg altijd voor het correcte aantal ballen. Controleer bij aanvang en bij afloop van de training het aantal ballen. Ballen verdwijnen niet vanzelf, kom je er 1 te kort dan dien je te zorgen voor het vinden van de missende ballen;
  • De ballen in de trainingscontainer zijn voor de trainingen. Deze mogen niet worden ingezet voor wedstrijden of andere doeleinden. Dit met oog op verlies van ballen;
  • Bij aanvang van de eerste trainingen worden de containers opgehaald uit het hok achter de zeecontainers. Na afloop van de laatste training dienen de containers weer terug geplaatst te worden;
  • Geen containers in de gangen of kleedkamers neerzetten. Door de weeks wordt het complex verhuurd. Containers in de gang verstoren de gymlessen van het Cals College  en vergroten het risico op schade van de containers;
  • code van de sloten zijn uitsluitend voor trainers, niet voor de spelers. Trainers zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de codes;
  • Alleen als we met zijn allen goed voor onze materialen zorgen kunnen we onze trainingen op deze wijze voortzetten. 

Veel sport en spel plezier!!!!
Bestuur MHCN
 
LAATSTE NIEUWS

8-4-2019
Selectieprocedure komend seizoen!
 
Beste jeugdspelers en ouders,

In de bijlage een toelichting over hoe de selectieprocedure voor komend seizoen gaat.

Met vriendelijke en sportieve groet,

Alexander Meijer
Hockey Technisch Manager MHCN


 


TC

3-4-2019
Opzeggen lidmaatschap uiterlijk 1 mei
 
Beste leden,
 
We zijn bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. We vinden het fijn als jullie allemaal mee blijven doen in onze gezellige club! Mocht je, om wat voor reden dan ook, toch op moeten of willen zeggen, dan moet je dat volgens de reglementen doen vóór 1 mei 2019. Opzeggen kan alleen schriftelijk of langs elektronische weg (mail) bij de ledenadministratie ([email protected]) en dus niet bij een aanvoerder, coach of een trainer bijvoorbeeld. Je krijgt daarvan een bevestiging. Leden die niet tijdig en op de goede manier opzeggen blijven voor het volgend seizoen contributie plichtig. 
 
Met vriendelijke groet,
Bestuur MHCN
 
EVENEMENTEN

30-3-2019
Vrijwilligers gezocht Kamelen Trofee Toernooi 2019
 
Beste allemaal, 

De voorbereidingen voor het Kamelen Trofee 2019 zijn in volle gang, maar dit kan de organisatie natuurlijk niet alleen. Door de grote groep vrijwilligers die altijd willen helpen op deze dagen krijgen we veel complimenten over het hoge niveau van de scheidsrechters, de goede verzorging en begeleiding. 

Help jij ons mee om dit jaar wéér ruim 50 teams, uit heel Nederland, een onvergetelijk weekend te geven? Via de onderstaande link kan je opgeven op welke dagen je kunt/wilt helpen en wat voor taken je voorkeur heeft. 


Namens de organisatie heel erg bedankt!
 
LAATSTE NIEUWS

26-9-2018
Afsluiten: ballen natellen, licht uit, deur dicht.
 


Beste mensen,

We merken dat we vaak nog vergeten:

 

* ballencontainers weer compleet terug op de goede plaats (hè, te weinig? Kijk eens rond de velden en haal ze gewoon even samen op na je training)

* licht uit als je als laatste van het veld komt

* licht in kleedkamers uit en de deuren op slot als je de laatste bent.

 

En nee, dat doet niet iemand anders, dat doen we zelf.......samen zorgen we voor onze club!

 

Dank je wel !

ONZE Hockey Commissie

 

31-5-2018
Onweer? 10-secondenregel
 
De laatste dagen is er naast veel zon en veel warmte ook regenbuien en onweer. Vanuit de KNHB wordt advies gegeven wat te doen met onweer. Dit advies volgt MHCN op. Graag delen we dit advies met jullie. Hier vullen we op aan dat bij onweer NIET geschuild mag worden in de dug-outs! Zo kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen.

Advies KNHB:
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
 
CLUBNIEUWS

23-4-2018
Sportiviteit en respect
 

Herken je dit? Laatste training: licht brandt nog. Wedstrijd: ouders zijn kritisch op de scheidsrechter, maar scheidsrechter is nog jong en moet nog leren. Coachen team: niet door 1 coach, maar wel door 10 (supporters). Op het terras: lege bekertjes.

 

Dat kan beter wat ons betreft. Wij willen een club waar iedereen sportief, positief en met respect met elkaar omgaat. Hockey is ten slotte een teamsport. We zijn er voor elkaar. En fouten mag, ook in je team! Daar groei je van. Groeien is samen beter worden … in alles!

 

Daarom presenteren we in het clubhuis een poster met daarop onze vijf positieve gedragsregels. De banner geeft wat uitleg.

 

Laten we samen dit ter harte nemen! Veel speelplezier allemaal!

 

Het bestuur