Inloggen
Home
Handige links
Agenda
27-5 
Selectietraining MC1
27-5 
Selectietraining MB,
28-5 
Selectietraining MC2
28-5 
Selectietraining MA1
29-5 
Selectietraining II
29-5 
Selectietraining II
3-6 
Bestuursvergadering
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
Dames 1 - Beker 
Meisjes B3  12 
Meisjes A5  12 
Meisjes D3  21 
Meisjes C1  24 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
TC

19-5-2019
Uitnodigingen Selectietrainingen voor Seizoen 2018/2019
 

Beste spelers die komend seizoen in de A, B of C spelen,

Op het beveiligde gedeelte van onze site Lisa Team Documenten (inloggen met je lidnummer evt. te vinden op het contributie afschrift) zijn de overzichten geplaatst met speelsters/spelers die zijn uitgenodigd om mee te doen aan de selectietrainingen voor de junioren A t/m C. Deze trainingen zijn van 27 mei t/m 6 juni. De overzichten zijn geplaatst onder het menu "Club > Documenten > Selectiebeleid”.

In de overzichten zijn ook de keepers opgenomen, ook die zijn uitgenodigd om de selectietrainingen bij te wonen, om hun altijd belangrijke bijdrage aan een hockeytraining te leveren, maar ook al onderdeel van hun eigen selectie van keepers van de selectieteams. Let op dat bij de MC selectietrainingen de eerste training alle vier de keepers verwacht worden en dan vervolgens 2 keepers bij de MC2 training op dinsdag en 2 keepers bij de MC1 training op woensdag.

Indien je een van beide trainingsdagen of in het geheel niet aanwezig kunt zijn dan is het verzoek om dit z.s.m. door te geven via [email protected]

Voor de JA is er geen selectietraining. In deze lijn zal ook komend seizoen maar 1 team uitkomen.

Voor iedere avond zoeken we enkele vrijwillige ouders die tijdens de selectietrainingen willen helpen bij het uitdelen en inzamelen van hesjes aan het begin en na afloop van de training. Als je wilt helpen kun je dat ook aangeven op het e-mail adres [email protected]

Met sportieve groet,

Namens de hele Hockey Commissie, de Hockey Technisch Manager en het team van Lijncoördinatoren.

Peter Slingerland
Hockey Commissie MHCN, Coordinator Junioren

 

 
LAATSTE NIEUWS

16-5-2019
Schema selectietrainingen
 

Beste leden,


Het schema omtrent de selectietrainingen voor de jeugd is als volgt:

27 mei

- 18:00 MC1 veld 1 en JC1 veld 2

- 19:30 MB1+MB2 veld 1 en JB1 veld 2

28 mei

- 17:30 MC2 veld 1

- 19:00 MA1 + MA2 veld 1

29 mei

- 18:00 JC1 veld 1 + MC1 veld 2

- 19:30 JB1 veld 1 + MB1+MB2 veld 2

6 juni

- 17:30 MC2 veld 1

- 19:00 MA1 + MA2 veld 1


De uitnodigingen voor de selectietrainingen zullen voor maandagochtend bekend worden gemaakt op het beveiligde gedeelte van de site.

Er wordt dit jaar gekozen om op 1 tijd en veld de MA1 + MA2 en MB1 + MB2. Er wordt dus geen losse MA1 en MA2 training gekozen. Hetzelfde geldt voor de MB1 en MB2.


Voor alle duidelijkheid voor de D en 8-tallen zijn er geen aparte selectietrainingen. Ook in de JA lijn zal er geen selectietraining worden gehouden. Binnenkort zullen de jongens en ouders van deze lichting nadere toelichting krijgen.

In de week voor hemelvaart kan er dan ook niet getraind worden op de tijden en velden waarop de selectietrainingen bezig zijn.


Met vriendelijke groet,


Alexander Meijer


 
MATERIAAL COMMISSIE

16-5-2019
Materialen inleveren!
 

Beste keepers, trainers en coaches, 

Het einde van het seizoen nadert en dat houdt in dat we alle keepers- en trainingsmaterialen weer moeten worden ingeleverd. Er zijn twee dagen dat dit kan namelijk; 

Zaterdag 15 juni               09.00 – 14.00 uur

Zaterdag 6 juli                   10.00 – 15.00 uur

Veiligheid voorop!

Per heden dienen alle keeperstassen minimaal 2x per seizoen gecontroleerd te worden i.v.m. de veiligheid van onze keepers. Om deze reden wordt er van elk team verwacht dat ze de keeperstas inleveren of ter controle aan bieden op 1 van bovenstaande datums. Keeperstassen die niet gecontroleerd kunnen worden mogen volgend seizoen niet gebruikt worden om in te spelen. Dit om de veiligheid van al onze keepers te waarborgen en onnodige blessures te voorkomen. Hou zo veel mogelijk bovenstaande datums aan, denk aan onze vrijwilligers. Lukt het echt niet om op deze dagen langs te komen, laat dit weten aan de materiaalbeheerder.

Voor een groot aantal vaste keepers zijn de tassen reeds gecontroleerd in de afgelopen paar weken. Deze keepers hoeven niet meer langs te komen. Twijfel je of je langs moet komen, vraag het aan de materiaalbeheerder.

Zaalhoezen & bandjes

Ieder team dat dit seizoen in de zaal heft gespeeld heeft zaalhoezen en bandjes ontvangen (of had ze nog van voorgaande jaren). Vanaf heden zijn de zaalspullen een vast onderdeel van de keepersuitrusting. Vergeet deze dus niet mee te nemen wanneer je de tas inlevert of laat controleren. 

Vakantie!

Zoals elk jaar zijn er mensen die vroeg op vakantie gaan. Zorg dat de materialen ingeleverd zijn voor vertrek. Te laat inleveren betekend dat iemand anders niet kan keepen.

Voor eventuele vragen kunnen jullie contact opnemen met Xander Grobben. 

Met vriendelijke groet, 

Het bestuur

 

 

 
LAATSTE NIEUWS

15-5-2019
Marcell Schmidt geslaagd voor CS+
 

Op zondag 12 mei is Marcell Schmidt geslaagd voor zijn 'proeve van bekwaamheid' (PvB) voor CS+.
Hij heeft de wedstrijd Dames 1 – Reigers D1 samen met Radjan Sewnarain in Nieuwegein gefloten en daarmee aangetoond over alle competenties te beschikken om zo’n wedstrijd in goede banen te kunnen leiden. De beoordeling is gedaan door Michael Borhers, een leercoach CS+ van SCHC. Deze was heel tevreden over het getoonde niveau en had ook een paar tips & tricks.

We feliciteren Marcell van harte met deze bekroning en hopen dat hij met veel plezier en enthousiasme zal blijven fluiten en zo zal bijdragen de clubarbitrage te verbeteren.

CS+ (Club Scheidsrechter Plus) is het traject dat vanuit de KNHB wordt aangeboden en waarbij lokale leercoaches de CS+ kandidaten gedurende een seizoen begeleiden om hen zelf te leren waar de verbeterpunten liggen en hen helpen deze gestructureerd te verbeteren.

Extra informatie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/clubscheidsrechter-plus-cs

 

Heb je interesse en wil je graag in aanmerking komen voor een CS+begeleidingstraject, geef je dan via mail op zodat we in overleg kunnen bepalen of  je hier (al) aan toe bent.

 

Dank aan de begeleidende leercoaches bij ons op de club voor het begeleiden en coachen van Marcell: Radjan Sewnarain en Jan Smulders.

 

 

CS+ coördinator
[email protected]

 

11-5-2019
Van de voorzitter....
 
Beste allemaal, 

In deze nieuwsbrief aandacht voor een mededeling van de voorzitter, de vacature bestuurslid Hockeyzaken/Arbitrage, de nieuwe kleding, het familiehockeytoernooi, moederdag en het Care for Coffee weekend met Super Sunday!

In bijgevoegd document kunt de nieuwsbrief lezen. 

Met sportieve groet,
Bestuur MHCN

 


ACCOMMODATIE EN COMPLEX

7-5-2019
Banner gevel clubhuis
 
Beste leden, 

Zoals jullie wellicht hebben gezien is er op de gevel van het clubhuis een banner geplaatst met daarop een foto met een aantal van onze leden en het logo. Indien er personen zijn die toch liever onherkenbaar worden gemaakt dan kunnen diegene zich melden bij het bestuur ([email protected]). 

Met sportieve groet, 
Het Bestuur
 
TC

7-5-2019
Vacature Bestuurslid Hockeyzaken/Arbitrage
 
Beste leden, 

In het bijzonder wil het bestuur graag onder de aandacht brengen dat Jan Smulders heeft aangegeven zijn bestuursfunctie (Hockeyzaken en Arbitrage) aan het einde van dit seizoen (ALV juni) over te willen dragen. Een hele mooie plek voor een (of meerdere) vrijwilligers om het stokje van Jan over te nemen. Ook zijn compagnon, voorzitter Hockey Commissie Marc Boijens, die samen met Jan begon, stopt dan met deze klus. Neem gerust contact op voor meer informatie. Neem gerust contact op voor meer informatie ([email protected] of [email protected]). 

Met vriendelijke groet, 
Bestuur MHCN
 
EVENEMENTEN

29-4-2019
Familie Hockey Toernooi - 13 juli!
 

MHCN BESTAAT 40 JAAR!

Op zaterdag 13 juli worden de velden vanaf 14:00 omgetoverd voor een ouderwets Familie Hockey Toernooi!

Speel samen met je familie en vrienden wedstrijden van 20 minuten op een kwart veld, zes tegen zes. De poule indeling wordt gemaakt op basis van de hockeyervaring van de teams. Welke familie is dé beste hockeyfamilie van MHCN en gaat met de prijs naar huis?

Gezien het 40-jarig bestaan van de hockeyclub zal er na het toernooi een gezellige barbecue zijn en na de laatste zonnestralen een afsluitend feest! We vragen voor deelname aan het toernooi (of aan de barbecue) een kleine bijdrage van €5,- per persoon.

Het afsluitende feest is gratis toegankelijk voor alle MHCN-leden inclusief kinderen en aanhang.

Inschrijven als team voor het toernooi of aanmelden voor het eten kan via de volgende link: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSePSLu47ipJXgVNTh…/viewform

 
CLUBNIEUWS

25-4-2019
Save the date!
 
Beste leden, ouders en clubgenoten,

Hierbij willen wij jullie aandacht vragen voor de Algemene ledenvergadering. Deze zal plaatsvinden op woensdag 5 juni, aanvang 20:00. Verdere informatie volgt te zijner tijd. 

Met vriendelijke groet,
Bestuur MHCN
 
ACCOMMODATIE EN COMPLEX

9-4-2019
Alle ballen verzamelen!!!
 
Beste clubgenoten,

Onze training en inspeelballen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Per seizoen raken we ontzettend veel hockeyballen kwijt (honderden). Dit is een enorme kostenpost waar de club jaarlijks mee geconfronteerd wordt. We vragen dan ook ieders medewerking om dit tegen te gaan. Help je trainer na de training met het opruimen van de ballen. 
Kijk in je hockeytas, thuis in de garage of daar waar je hockeyspullen liggen of je per ongeluk nog een bal of balen in je bezit hebt. Alleen al tijdens het afgelopen zaalseizoen zijn er 100 ballen verdwenen. En dat terwijl er in een afgesloten zaal gespeeld wordt?!
Wij vragen iedereen die mogelijk nog ballen in zijn of haar bezit heeft deze in te leveren bij je trainer of achter de bar! Wetende dat een bal gemiddeld 5 euro kost rekenen wij op een ieders medewerking in deze!
 
Bij 10 ballen in 1 keer inleveren krijgt u een gratis kopje koffie, thee of gevulde koek! 
Bij 20 ballen in 1 keer inleveren een gratis smoothie!
Inleveren kan op zaterdag bij de bar/wedstrijdtafel.
 
Nog even de spelregels:
 
Trainingsballen per veld in plaats van per team
De ballen worden in ballenkratten opgeborgen. Dat is makkelijk voor het tellen. Voor de velden zal per helft van een veld 2 stevige kratten met 30 ballen beschikbaar zijn. Sla niet met je stick de laatste ballen eruit want dan is het krat stuk.

Overdracht volledige ballenkratten tussen trainers 
De eerste trainer op een veld zorgt voor plaatsing van de krat op het speeldeel van het te trainen team. Tussen de trainingen dienen krat en pionnen te worden overgedragen aan de volgende trainer, dan wel opgeborgen in de ballencontainer berging. Dus voor aanvang en aan het einde van de training is het belangrijk de materialen te tellen. Wanneer materiaal ontbreekt, dient dit aan de volgende trainer en aan de materiaalcommissie door gegeven te worden. De laatste trainer, die traint met ballenkratten, zorgt er weer voor dat de kratten compleet met ballen wordt teruggeplaatst. Alleen de trainers of op verzoek van de trainers mogen de trainingsmaterialen uit de containers worden gehaald en weer terugstoppen en ook alleen voor de specifieke training.
Het is van groot belang dat we met zijn allen onderstaande spelregels daarbij  in acht nemen:
  • Gebruik alleen de container die hoort bij het velddeel waarop je traint;
  • Waterveldballen alleen op het waterveld gebruiken;
  • Zorg altijd voor het correcte aantal ballen. Controleer bij aanvang en bij afloop van de training het aantal ballen. Ballen verdwijnen niet vanzelf, kom je er 1 te kort dan dien je te zorgen voor het vinden van de missende ballen;
  • De ballen in de trainingscontainer zijn voor de trainingen. Deze mogen niet worden ingezet voor wedstrijden of andere doeleinden. Dit met oog op verlies van ballen;
  • Bij aanvang van de eerste trainingen worden de containers opgehaald uit het hok achter de zeecontainers. Na afloop van de laatste training dienen de containers weer terug geplaatst te worden;
  • Geen containers in de gangen of kleedkamers neerzetten. Door de weeks wordt het complex verhuurd. Containers in de gang verstoren de gymlessen van het Cals College  en vergroten het risico op schade van de containers;
  • code van de sloten zijn uitsluitend voor trainers, niet voor de spelers. Trainers zijn verantwoordelijk voor het bewaken van de codes;
  • Alleen als we met zijn allen goed voor onze materialen zorgen kunnen we onze trainingen op deze wijze voortzetten. 

Veel sport en spel plezier!!!!
Bestuur MHCN
 
EVENEMENTEN

30-3-2019
Vrijwilligers gezocht Kamelen Trofee Toernooi 2019
 
Beste allemaal, 

De voorbereidingen voor het Kamelen Trofee 2019 zijn in volle gang, maar dit kan de organisatie natuurlijk niet alleen. Door de grote groep vrijwilligers die altijd willen helpen op deze dagen krijgen we veel complimenten over het hoge niveau van de scheidsrechters, de goede verzorging en begeleiding. 

Help jij ons mee om dit jaar wéér ruim 50 teams, uit heel Nederland, een onvergetelijk weekend te geven? Via de onderstaande link kan je opgeven op welke dagen je kunt/wilt helpen en wat voor taken je voorkeur heeft. 


Namens de organisatie heel erg bedankt!
 
LAATSTE NIEUWS

26-9-2018
Afsluiten: ballen natellen, licht uit, deur dicht.
 


Beste mensen,

We merken dat we vaak nog vergeten:

 

* ballencontainers weer compleet terug op de goede plaats (hè, te weinig? Kijk eens rond de velden en haal ze gewoon even samen op na je training)

* licht uit als je als laatste van het veld komt

* licht in kleedkamers uit en de deuren op slot als je de laatste bent.

 

En nee, dat doet niet iemand anders, dat doen we zelf.......samen zorgen we voor onze club!

 

Dank je wel !

ONZE Hockey Commissie

 

31-5-2018
Onweer? 10-secondenregel
 
De laatste dagen is er naast veel zon en veel warmte ook regenbuien en onweer. Vanuit de KNHB wordt advies gegeven wat te doen met onweer. Dit advies volgt MHCN op. Graag delen we dit advies met jullie. Hier vullen we op aan dat bij onweer NIET geschuild mag worden in de dug-outs! Zo kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen.

Advies KNHB:
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
 
CLUBNIEUWS

23-4-2018
Sportiviteit en respect
 

Herken je dit? Laatste training: licht brandt nog. Wedstrijd: ouders zijn kritisch op de scheidsrechter, maar scheidsrechter is nog jong en moet nog leren. Coachen team: niet door 1 coach, maar wel door 10 (supporters). Op het terras: lege bekertjes.

 

Dat kan beter wat ons betreft. Wij willen een club waar iedereen sportief, positief en met respect met elkaar omgaat. Hockey is ten slotte een teamsport. We zijn er voor elkaar. En fouten mag, ook in je team! Daar groei je van. Groeien is samen beter worden … in alles!

 

Daarom presenteren we in het clubhuis een poster met daarop onze vijf positieve gedragsregels. De banner geeft wat uitleg.

 

Laten we samen dit ter harte nemen! Veel speelplezier allemaal!

 

Het bestuur