Inloggen
Home
Handige links
Agenda
20-6 
MHCN Dag
26-6 
Kamelentrofee D-Jeug
3-7 
Kamelentrofee C-Jeug
7-7 
Bestuursvergadering
11-7 
Familie Hockey Toern
24-8 
Vakantie Hockey Week
26-12 
Snertmiddag
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
Meisjes C1 
Trimmers Maandag 
Meisjes A1 
Meisjes C3  11 
Meisjes B4  12 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
TC

31-5-2020
Trainingen vanaf 1 juni
 
Vanaf morgen, 1 juni, worden ook voor hockey de regels weer wat verder versoepeld en MHCN past hier het protocol op aan. Vanaf 1 juni mogen ook de C, B en A teams, net als de D en JOJ , binnen 1,5 meter trainen. Deze teams kunnen dus gaan trainen met duel- en wedstrijdvormen.

Daarnaast is voor dezelfde teams ook de beperking van het aantal spelers per veld opgeheven. Dit opent de mogelijkheid om op een heel veld wedstrijden te spelen. Teams die samen gepland staan kunnen hier ook gebruik van maken of teams kunnen op incidentele basis een trainingsmoment ruilen om een keer wedstrijdje tegen een ander team te kunnen spelen. Echter:
 • Er mogen niet meer teams tegelijk op de club zijn dan in het schema zijn gepland
 • De wedstrijdjes hebben het karakter van training / oefening, dus geen aparte scheidsrechters en geen publiek.
 • Doe dit in overleg tussen teams en als er geen bezwaren zijn in een team. Kan het niet, wedstrijden op een half veld met je eigen team zijn ook een mooie verruiming. 
Bij dit bericht is de nieuwe versie van het protocol opgenomen dat in gaat per 1 juni. Het oude protocol komt hiermee te vervallen.

Namens het bestuur en de Hockey Commissie
 


LAATSTE NIEUWS

31-5-2020
Trainingen op 2e Pinksterdag
 
Morgen op 2e Pinksterdag kunnen teams die op maandagen gepland staan in het rooster bij voldoende interesse in het team en bij beschikbaarheid van de trainer gewoon trainen met de volgende toevoeging:
 • Een team dat wil trainen zorgt voor een eigen corona coördinator
 • Geen trainer? Een ouder kan in de rol van trainer ook onderlinge wedstrijdjes binnen het team begeleiden. Zo kun je toch lekker sportief met elkaar bezig zijn. Allen deze interim "trainer" mag de trainingsmaterialen klaarzetten en opruimen.
Een mooie 2e Pinksterdag gewenst.
 
TC

15-5-2020
Voorlopige teamindelingen senioren 2020 - 2021
 

Beste leden, 

 

Hierbij publiceren wij de voorlopige indeling van de seniorenlijn voor komend seizoen 2020 – 2021. Aan deze indeling kunnen geen rechten worden ontleend. 


De trainer/coach voor H1 zal Sebas Pronk zijn en de trainer/coach voor D1 zal Alexander Meijer zijn. 

 

De indeling is achter de inlog te vinden via www.mhcn.nl | Club | Documenten | Teamindelingen. Mochten er vragen zijn dan kunnen jullie die per mail stellen aan de seniorencommissie via [email protected] 

 

In het bijzonder wil het bestuur een drietal mensen bedanken die geholpen hebben met de totstandkoming van deze indeling, namelijk Gaby Groenhuijsen, Kay Schmidt en Peter Slingerland. Dank voor jullie tomeloze inzet de afgelopen drie weken. 


Met sportieve groet namens het bestuur, 


Nicoline Keulen

Wnd. voorzitter Hockeycommissie en Secretaris MHCN 

12-5-2020
Kidsmiddagen bij MHCN: gratis kennismaken met hockey
 

Mixed Hockeyclub Nieuwegein (MHCN) heeft de jeugdtrainingen weer opgestart! Met ruim 550 jeugdleden worden er wekelijks heel wat ballen overgetikt. Onze jeugdkanjers zijn nog op zoek naar hockeyvriendjes en vriendinnetjes die zich willen aansluiten bij hun team. Heb jij een (klein)kind tussen de 6 en 10 jaar en lijkt het hem/haar leuk om het een keer te proberen? Dan zijn ze van harte welkom op woensdagmiddag 20,  27 mei en 3 juni van 14.45 uur tot 15.45 uur. Uiteraard zorgen we ervoor dat alles plaatsvindt volgens de richtlijnen van het RIVM. Als je het leuk vindt mag er natuurlijk ook altijd een vriendje of vriendinnetje meekomen. De hockeyclub zorgt voor een stick tijdens deze gratis proeftrainingen. Verzoek is om zelf een bitje en scheenbeschermers mee te nemen. Plezier, teamspirit en lekker hockeyen staan bij onze club voorop. Komt jouw (klein)kind ook meedoen? Inschrijven voor een van deze proeftrainingen kan eenvoudig via [email protected]. Hopelijk tot snel!

 

28-4-2020
UPDATE 24 MEI: Trainingsschema in Coronatijd
 

UPDATE 24 MEI: BIJGEWERKT SCHEMA

Ook de senioren zijn sinds deze week aan het trainen. Dat is nu ook bijgewerkt in het schema.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

UPDATE 10 MEI: AANGEPAST SCHEMA

 

Ruim een week na de start van de jeugdtrainingen met corona-maatregelen hebben we de balans opgemaakt. Een week waarin we hebben kunnen ervaren wat we ons daarvoor alleen nog maar konden inbeelden. Dat leerde dat we om diverse redenen een paar aanpassingen moeten doen in het trainingsschema. Daarom tref je met deze update een nieuw trainingsschema aan. Die hebben we "versie 4.2” genoemd. In dit schema traint iedereen nog op dezelfde dag, maar zijn tijden en locaties voor een aantal teams net even anders. Met name Meisjes E6, Jongens E6, Jongens E8, Meisjes D2, Jongens D2, Meisjes C2, Jongens C2, Meisjes B1, Meisjes B2, Meisjes B5, Jongens B1, Jongens B2, Meisjes A1, Meisjes A4 en Meisjes A5 moeten goed kijken hoe hun trainingstijden in de nieuwe situatie zijn.

 

DIT NIEUWE SCHEMA GAAT PER DIRECT IN! DUS VANAF MAANDAG 11 MEI TRAINEN WE VOLGENS DIT SCHEMA!

 

De verruiming van de maatregelen staan ook 1,5-meter trainingen voor 18+-ers (=senioren) toe. We zijn op dit moment hard aan het werk om ook hier handen en voeten aan te geven. Hou dit bericht in de gaten, zodra er groen licht is, tref je als eerste hier het schema aan.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

OORSPRONKELIJK BERICHT

Yes! Vanaf 29 april gaan we binnen de gestelde grenzen weer het veld op met de jeugd. In dit bericht tref je het actuele trainingsschema aan via welke we dat gaan doen. Die richtlijnen maakten het noodzakelijk dat we een volledig nieuw trainingsschema hebben moeten maken. Daarbij hebben we geen rekening kunnen houden met het ‘normale’ schema. We hebben alle trainers al tijdens het afgelopen weekend betrokken om hun beschikbaarheid zeker te kunnen stellen. Na wat aanpassingen is daarvan in dit schema sprake.

Je ziet, deze tijd vraagt een enorme flexibiliteit van ons allemaal. Maar ook dat we ons aan bepaalde ‘regeltjes’ houden die anders zijn dan we gewend zijn. Ook vanuit hier vragen we je goed de tijd te nemen om het protocol dat via een ander bericht is verspreid goed door te nemen. Bedenk dat als we ons niet allemaal aan die regels houden we de kans lopen dat het hek voor iedereen op slot gaat!

 

Een aantal zaken die van belang zijn rondom de trainingen herhalen we hier om het goed georganiseerd te laten verlopen:

 1. Kom MAXIMAAL 5 minuten voor aanvangstijd aan op het MHCN terrein en ga direct naar het veld waar je moet gaan trainen.
 2. Ouders komen niet op het terrein. De jongste kinderen zullen we vanaf het hek opvangen.
 3. De trainer heeft als extra taak om te zorgen dat de 1,5 meter regel wordt gehanteerd (bij JoJ en D-jeugd moet de trainer zelf op 1,5 meter blijven). Het is dus nog belangrijker goed naar de trainer te luisteren. Wij vragen ouders hier voorafgaand aan de training hun kinderen ook op te wijzen.
 4. Zorg dat je MAXIMAAL 5 minuten na afloop van de training van het MHCN terrein af bent.

 

Let op:

 • Kun je een keer niet trainen, meld je dan af zoals je dat normaal gesproken doet en binnen je team is afgesproken.
 • Is of voelt het voor jou niet verantwoord om in deze tijd te trainen, zorg dan dat in ieder geval de Coach of Teammanager van jouw team daarvan op de hoogte is. Voor de goede orde: je hoeft je niet te verantwoorden, staat altijd in je recht, maar het is wel handig dat we het weten.
 • Behalve voor de Benjamins is voor elk team 2 trainingsmomenten van een uur opgenomen.
 • Het schema staat nog niet in de agenda van de app. Die klus gaan we de komende dagen klaren
 • Hou dit bericht goed in de gaten. Als er een update is over het trainingsschema, zullen we dit bericht updaten (en dus niet een nieuw bericht plaatsen)!

 

Tot zover de zakelijkheid. Laten we vooral blij zijn dat we het veld weer op mogen. Veel plezier allemaal!
 19-4-2020
Teamindelingen 2020/2021
 

"Hoe gaan we om met teamindelingen voor komend seizoen nu we (waarschijnlijk) niet meer spelen en trainen voor het einde van het seizoen?”


Beste leden,Deze informatie is afgelopen week al via email verspreid aan alle jeugd en junioren leden / hun ouders. In de aanname dat niet iedereen een actueel email adres heeft geregistreerd bij de club wordt deze informatie nu ook via de app verspreid.


Dit bericht is dus vooral gericht aan de Junioren en Jongste Jeugd spelers van komend seizoen. Natuurlijk wordt er ook voor de Senioren / Aankomende Senioren geïnventariseerd hoe we komende seizoen tot een team samenstelling gaan komen. Bij de 2e jaars A junioren is via hun coaches/managers uitvraag gedaan naar hun verwachtingen en wensen voor komend seizoen en ook voor de Senioren teams is zo'n inventarisatie gestart. Eind deze week willen we vanuit de Hockey Commissie en het bestuur de verdere plannen hieromtrent verspreiden. Houdt de mail/app dus in de gaten.
Of het seizoen al helemaal ten einde is hebben we niet in eigen hand. De landelijke overheid en de KNHB zitten op de eerste en tweede hand om te bepalen wat er verantwoord en mochten we nog het veld op kunnen zal de KNHB in belangrijke mate bepalen in welke vorm dat zal zijn.


Dit allemaal nog los van wat spelers en ouders zelf verantwoord vinden. We kunnen ons voorstellen dat je als ouder, ook als de regering / het RIVM aangeeft dat trainen en spelen weer verantwoord kan dat er nog ongerustheid leeft en dat sommigen hun eigen afweging hierin maken.


Als club hopen we dat we dit seizoen nog het veld op kunnen, maar we willen daar vooral gezellige en sportieve weken van maken om als club en met je team gewoon weer lekker te kunnen hockeyen. Daarbij willen rekening houden met individuele twijfels.


Of de competitie nog hervat wordt of niet, de huidige periode is wel de periode om ons voor te bereiden op komend seizoen. Hoeveel teams gaan we opgeven bij de KNHB, wie gaat in welk team spelen. Hoe gaan we de teams organisatorisch bemensen, m.a.w., wie worden de trainers, coaches en hoe vullen we de andere taken rondom een team in.


We moeten er vooralsnog vanuit gaan dat komend seizoen gewoon na de zomer zal starten en dat iedereen gewoon op basis van leeftijd zal moeten worden ingedeeld. De voorbereidingen kunnen niet wachten op verdere ontwikkelingen in het huidige seizoen. We hebben dan ook besloten om dit seizoen in de jeugd geen selectietrainingen te organiseren en als Hockey Commissie te bepalen wat de teams voor komend seizoen zullen zijn. Natuurlijk doen we dit op basis van informatie over de spelers die we dit seizoen al verzameld hebben. Momenten om spelers onderling extra te vergelijken zullen we dus niet meer in het seizoen inbouwen. We blijven daarbij in de junioren (A t/m D) werken met selectieteams en breedteteams, dus teams van verschillende hockey niveaus zodat iedereen zoveel mogelijk op een niveau kan spelen dat bij haar / hem past.


Leeftijdscategoriën

De basis van de indelingsmogelijkheden wordt gevormd door de, door de KNHB gehanteerde, leeftijdscategoriën. Zie hiervoor het overzichtje onderaan de mail. Heb je een bepaalde leeftijd, en hiervoor geldt de leeftijd die je hebt op 30 september 2020, dan speel je in de bijbehorende categorie en stroom je dus bijvoorbeeld door van D naar C of B naar A omdat je daar de leeftijd voor hebt. Uitzonderingen zijn mogelijk, maar hier gaan we terughoudend mee om en ben je te oud voor een categorie dan moet er eerst ook goedkeuring aangevraagd en verkregen worden van de KNHB.


Jongste Jeugd

In de Jongste Jeugd (de E6-tallen, F en Benjamins van dit seizoen) zullen de teams worden ingedeeld op basis van informatie die bekend is bij de lijncoordinatoren en nog nader zal worden afgestemd met de teambegeleiders van de teams. Daarbij zal ook zoveel als mogelijk rekening worden gehouden met de vriendjes en vriendinnetjes binnen de teams. Anders dan bij de junioren, waar 2 jaargroepen samen tot teams moeten worden gevormd, stroomt in de JOJ een heel jaar door naar de volgende categorie. Daarom zal binnen de JOJ niet een losse inventarisatie van sociale voorkeur worden gedaan.


Junioren

Ook bij de junioren zullen we de teamindeling voornamelijk baseren op de informatie die we in de loop van het seizoen inmiddels hebben verzameld. Zonodig zullen we hierbij nog meer afstemming zoeken met de teambegeleiders (trainers/coaches) van dit seizoen. We willen in de meiden lijnen (MA, MB, MC en MD) echter ook de mogelijkheid geven om sociale voorkeur op te geven, dat kan door het invullen van het volgende formulier: https://forms.gle/2eAq8qfbSESxAZKh9. Je kunt je voorkeur ook doorgeven via e-mail aan de lijn-coördinator van de lijn waar je volgend seizoen in gaat spelen (zie de mailadressen onderaan deze mail). Bij de indeling in selectieteams zullen we geen rekening houden met sociale voorkeur. Uiteindelijk geldt dat het opgeven van de sociale voorkeur geen garantie is. Bij de indeling gaat het eerst om het aantal teams en de spelersaantallen per team dat we nastreven. Pas daarna proberen we binnen die kaders rekening te houden met sociale voorkeur.


Teambegeleiding

Naast de indeling van spelers in teams speelt daarnaast ook het indelen van trainers, coaches en teambegeleiders op de teams. We hopen dat iedereen die dit seizoen hieraan een bijdrage heeft geleverd ook volgend seizoen weer mee wil doen om deze taken in te vullen. Ook nieuwe vrijwilligers zijn hierbij natuurlijk van harte welkom. Parallel aan deze mail zal ook vanuit Hockey Technisch Management, gewerkt worden aan de invulling van dit, zogenoemde, team kader.


Ten slotte

Graag willen we uiterlijk 1 mei de inventarisatie van sociale voorkeuren meisje junioren afronden. Tot die tijd kan het formulier dus ingevuld worden. 1 mei is ook de datum waarvoor je zult moeten aangeven of je lidmaatschap voor volgend seizoen wilt beëindigen (opzeggen via [email protected]). We streven ernaar medio juni de teamindelingen bekend te maken.


De komende periode zal een dynamische periode worden en in sommige gevallen zullen we besluiten wellicht moeten herzien en afstemmen op nieuwe situaties. We vragen begrip voor het feit dat het bestuur en de hockey commissie besluiten moeten nemen om als club volgend seizoen door te kunnen. Besluiten die niet altijd voor iedereen positief kunnen zijn. Jullie kunnen altijd vragen stellen aan je coördinator via onderstaande mailadressen..


Met sportieve groet,


Namens de Hockey Commissie

Martien Adema ([email protected]) en Peter Slingerland ([email protected])


De lijncoordinatoren:

Jongste Jeugd ([email protected])

MF/M6E: Marieke Maesen

M8E: Patricia de Jong

JF en J6E: Ralph Remkes

J8E: Bas Agricola

Benjamins: Esther van Doorn


Junioren

MD: Kim van den Eijnden en Roald Bramer [email protected]

MC: Marian de With - Wouters [email protected]

MB: Johan Pijl [email protected]

MA: Jan Willem van Dijk [email protected]

JD: Bas Agricola [email protected]

JC: Manon Querngester [email protected]

JA/JB: Peter Slingerland [email protected]


Leeftijdscategoriën KNHB

1. Jongste Jeugd

• Benjamins – 6 jaar

• F – 7 jaar

• E6 – 8 jaar

• E8 – 9 jaar

2. Junioren

• D – 10 en 11 jaar

• C – 12 en 13 jaar

• B – 14 en 15 jaar

• A – 16 en 17 jaar

3. Senioren (18 jaar en ouder)

• Jong Senioren (t/m 25 jaar)

• Senioren (18 jaar en ouder)

Let op! De leeftijd die bepalend is, is de leeftijd die je hebt op 30 september 2020. Dus ben je nu 15, maar wordt in augustus 16, dan ben je komend seizoen dus A-junior.

 

 
LAATSTE NIEUWS

26-9-2018
Afsluiten: ballen natellen, licht uit, deur dicht.
 


Beste mensen,

We merken dat we vaak nog vergeten:

 

* ballencontainers weer compleet terug op de goede plaats (hè, te weinig? Kijk eens rond de velden en haal ze gewoon even samen op na je training)

* licht uit als je als laatste van het veld komt

* licht in kleedkamers uit en de deuren op slot als je de laatste bent.

 

En nee, dat doet niet iemand anders, dat doen we zelf.......samen zorgen we voor onze club!

 

Dank je wel !

ONZE Hockey Commissie

 

31-5-2018
Onweer? 10-secondenregel
 
De laatste dagen is er naast veel zon en veel warmte ook regenbuien en onweer. Vanuit de KNHB wordt advies gegeven wat te doen met onweer. Dit advies volgt MHCN op. Graag delen we dit advies met jullie. Hier vullen we op aan dat bij onweer NIET geschuild mag worden in de dug-outs! Zo kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen.

Advies KNHB:
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN