Inloggen
Home
Handige links
Agenda
7-7 
Bestuursvergadering
24-8 
Vakantie Hockey Week
26-12 
Snertmiddag
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
TC

2-7-2020
Voorlopig trainingsschema en startdata
 

Volgende week vrijdag (10 juli) zijn de laatste trainingen voor we met z’n allen zomervakantie gaan houden. Hieronder lees je meer over het voorlopige trainingsschema voor na de zomer.

 

Trainingen D-jeugd en hoger in principe vanaf 17 augustus

Voor de 11-tal jeugd en senioren starten de trainingen weer op maandag 17 augustus. Daarbij gelden 2 zaken:

  • Trainen is ‘facultatief’ en kan alleen plaatsvinden als de trainer beschikbaar is (en niet nog met vakantie is)
  • Tijdens de Vakantie Hockey Week (24/08 tot en met 28/08) is er voor de D-jeugd geen training.

 

Alle trainingen 31 augustus van start

Vanaf maandag 31 augustus (de dag dat de basisscholen weer beginnen) starten ook de trainingen voor iedereen volgens schema

 

Trainingsschema is voorlopig

Als bijlage van dit bericht is het voorlopige trainingsschema bijgevoegd. We voeren dit wel al door in LISA, zodat je de trainingen ook in de MHCN-app terugziet. Het schema kan echter nog wijzigen, bijvoorbeeld door schoolroosters van jeugdtrainers of andere omstandigheden. Natuurlijk doen we dat alleen als het écht noodzakelijk is en zorgen we dat je zo snel mogelijk over eventuele wijzigingen hoort. 

 

Alle lijnteams zoveel mogelijk tegelijk trainen 

Voor alle jeugdlijnen hebben we inmiddels een Technisch Coördinator hebben gevonden (zie het eerdere bericht op de website). Om die inzet zo effectief en succesvol mogelijk te maken, trainen alle teams van eenzelfde lijn vrijwel altijd op hetzelfde moment. Dat gegeven is de basis voor dit schema. 
Daarnaast willen we er voor zorgen dat zoveel mogelijk trainers eerst training geven en daarna training krijgen. Uitgangspunt is dat A-junioren training geven aan C-junioren. B-junioren geven training aan D-junioren. Vandaar dat we die lijnen gecombineerd op één dag laten trainen.

 

Keeperstraining op maandag

De keeperstraining (vroeger op de woensdag) verhuist naar de maandag. De afgelopen jaren is er geïnvesteerd door de keeperstraining door externen te laten leiden. Dat betaalt zich nu terug: we kunnen de opgedane kennis nu aanwenden en in een interne keeperstraining voorzien. In het eerste blok van de keeperstraining zullen we de wisselkeepers voor de komende zaterdag van de JOJ ontvangen, daarna volgen op leeftijd de keepers van de daaropvolgende lijnen.

 

Let op de toelichting

In het schema is een aantal opmerkingen opgenomen. Bekijk die goed, dat scheelt mogelijk later een verrassing.

 

Met sportieve groet,

 

Mark de Wit

HTM


 30-6-2020
Personele bezetting HTM seizoen 2020 - 2021
 

Graag wil ik jullie informeren over een nieuwe mijlpaal die we bij MHCN bereiken. Vanaf komend seizoen zal het Hockey Technisch Management (HTM) een ‘volwassen’ bezetting hebben:


- Sean Bourgonje: Technisch Coördinator Keepers

- Christijn Feijen en Jeroen van den Berg: Technisch Coördinator Jongste Jeugd

- Tim Adema: Technisch Coördinator D-jeugd

- Tim van der Hulst: Technisch Coördinator C-jeugd

- Robert Schults: Technisch Coördinator A- en B-jeugd

- Mark de Wit: Technisch Manager


De rol van Technisch Coördinator laat zich het eenvoudigst samenvatten als ‘de coach van de trainers’. Belangrijkste doel van HTM is dan ook te zorgen dat de trainer zich ontwikkelt (een betere trainer wordt). Direct gevolg is dat het niveau van de trainingen stijgt waardoor er meer plezier en ontwikkeling bij de spelers valt te verwachten.

 

Dat ontwikkelen gaat verder dan trainers en kinderen. Ook de Technisch Coördinatoren zullen zich binnen HTM ontwikkelen. Voor hen is de taak nieuw en over het algemeen een veel bredere verantwoordelijkheid dan ze gewend zijn. Ze verdienen daarvoor niet alleen respect, maar ook de tijd om hier in hun draai in te vinden. Hun taak is er ook één van de lange adem. Het resultaat zit niet direct in morgen, maar veel eerder in één of twee seizoenen vooruit. Ik reken daarin op ieders begrip.

 

Ik wil eindigen met MHCN met deze mijlpaal te feliciteren. Het is echt uniek dat wij deze structuur nu volledig bezet hebben en daar moeten we met z’n allen echt trots en zuinig op zijn!

 

Met sportieve groet,

Mark de Wit

HTM

 

30-6-2020
Nieuw Corona-protocol: publiek weer welkom, Co-Co’s blijven
 
Per 1 juli 2020 wordt een volgende stap vooruit gezet in de corona-aanpak. De Rijksoverheid heeft aangegeven dat we van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gaan, met algemene regels voor binnen en buiten. Ook MHCN past het protocol hierop aan. 
 
Per 1 juli hanteren we de volgende regels:

- Alle teams mogen weer binnen de 1,5 meter trainen. 
- Elk team zorgt zelf voor de aanwezigheid van een Corona-Coördinator. Voor de senioren-teams geldt dat de trainer van het team (mits ouder dan 21 jaar) deze taak op zich mag nemen. Kan dit niet, zal ook bij senioren teams een Corona-Coördinator moeten worden aangesteld. 
- Er is weer publiek welkom op de club, mits wel de 1,5 meter afstand wordt aangehouden. Er mogen maximaal 250 mensen aanwezig zijn. Let op: op het moment dat de teams het veld afkomen, tellen ze mee als toeschouwers. 
- Het publiek moet eventuele aanwijzingen van de Corona-Coördinatoren altijd opvolgen. 
- De toiletten en kleedkamers zijn weer toegankelijk, mits de algemene richtlijn van 1,5 meter in acht wordt genomen.
- De algemene richtlijnen blijven gelden (thuisblijven bij klachten, handen wassen, niezen in elleboog, etc.). We verwijzen hiervoor naar de website van de RIVM (www.rivm.nl). 

Het oude protocol komt hiermee te vervallen. 

Los van de regels hierboven staat voorop dat het natuurlijk niet verplicht is om te komen trainen. Als ouders, trainers of spelers het, om persoonlijke redenen, nog niet verantwoord vinden om te gaan trainen, dan respecteert MHCN deze keuze. Kies je ervoor om wel gebruik te maken van de trainingsmogelijkheden, dan verplicht je jezelf en je kind(eren) om de regels na te leven en eventuele aanwijzingen van Corona-Coördinatoren op te volgen. Ook als je persoonlijke mening is dat bepaalde zaken wel soepeler zouden kunnen. Het bestuur is verantwoordelijk en het bestuur geeft dus de kaders aan waarin getraind kan worden.

Met sportieve groet,

Het bestuur en de Hockey Commissie
 

12-6-2020
Invulling trainers en coaches 2020-2021
 

De voorbereiding voor een nieuw seizoen bestaat grofweg uit 2 zaken: het indelen van de nieuwe teams én het vinden van begeleiding (trainers, coaches, etc.) voor al die teams. Via dit bericht informeren we jullie over dat laatste: de ‘nieuwe’ trainers, coaches en teammanagers.

 

Enige weken geleden hebben we alle huidige trainers gevraagd naar hun wensen voor volgend seizoen. Ook hebben we via de website iedereen die nu niet trainer, coach of teammanager is maar dat wel graag wil worden opgeroepen zich te melden via een digitaal formulier.

 

Op basis van al deze input hebben we geprobeerd een indeling te maken. Daarbij hebben we als uitgangspunt dat het clubbelang voorop staat: een zo goed mogelijk passende trainer en coach voor elk team! Dat zorgt er voor dat soms eerste keuzes niet kunnen worden ingewilligd en in het slechtste geval zelfs dat er geen plekje voor iemand is (op sommige punten overstijgt het aanbod de vraag). Uiteraard zullen we betrokkenen daarover informeren.

 

We zitten nu in de laatste fase. Toekomstige trainers en coaches worden benaderd en gevraagd of ze de taak ook daadwerkelijk op zich willen nemen. Het is fijn om te merken dat het enthousiasme groot is. Om de voortgang daarin voor iedereen transparant te houden, is via de login een document beschikbaar dat regelmatig wordt geupdate. In dat document zie je wie er tegen welke rol ‘Ja’ heeft gezegd. Via de link https://team.lisa-is.nl/Documents?u=mhcn.nl en inloggen kom je bij de documenten. Onder "Organisatie” tref je het document waar het om gaat.

 

Omdat we al snel met de trainingen in nieuwe samenstelling willen starten met de 11-tallen, concentreert het ‘vragen’ zich in eerste instantie op trainers voor die teams. Coaches, teammanagers, maar ook trainers JoJ volgen in een tweede fase.

 

Met sportieve groet,

De Hockeycommissie

 

9-6-2020
Trainingen overgang naar seizoen 2020-2021: UPDATE 16 JUNI
 

 

 

UPDATE 16 JUNI: MEER TRAINERS BEKEND EN TWEEDE TRAININGEN

 

De trainingen zijn begonnen! Gelukkig is er ook een steeds completere bezetting van trainers op de teams. Dat is bijgewerkt in een nieuwe versie van het trainingsschema.

 

Onder de trainers is geïnventariseerd wie ook in deze weken een tweede keer wil trainen met zijn of haar team. Ook die tweede trainingen zijn nu bijgewerkt in het schema dat je aan dit bericht aantreft.

 

Gisteren is LISA doorgezet naar het nieuwe seizoen. Dat betekent dat iedereen zijn ‘nieuwe’ team in de app ziet. Betekent ook dat we een trainingsschema volgens nieuwe samenstelling kunnen gaan opvoeren. Dat zullen we zo snel mogelijk doen, at betekent dat iedereen de trainingen ook in de agenda in de app zal zien verschijnen.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

UPDATE 12 JUNI: TRAININGSSCHEMA KENNISMAKINGSTRAININGEN 11-TALLEN

 

Aan dit bericht tref je nu het actuele schema aan volgens welke de 11-TALLEN vanaf AANSTAANDE MAANDAG (15 juni) gaan trainen in NIEUWE TEAMSAMENSTELLING.

DUS: zit je nu in de Meisjes C3 en volgend seizoen in de Meisjes B2, dan ga je trainen waar in het schema Meisjes B2 staat!

Voor de Jongste Jeugd (JoJ) geldt een uitzondering. De huidige Benjamins, F- en E6-Jeugd blijven trainen in huidige samenstelling met de huidige trainers.

De trainingen zijn bedoeld om kennis met elkaar te maken. Het doel is elkaar een paar keer te ontmoeten voor we vakantie gaan vieren. Daarom hebben we er voor gekozen dat we het aantal trainingen terug brengen naar 1 per week. We hebben zoveel mogelijk het schema gehanteerd dat we ook tijdens Corona gebruikten. De eerste blokken moesten daar noodgedwongen uit omdat de middelbare scholen weer open zijn. Wel hebben we de kwartiertjes tussen de trainingen op een veld  weggehaald (versoepelde maatregelen maken dat mogelijk), waardoor een training nu 5 kwartier duurt.

Veel plezier allemaal!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Oorspronkelijk bericht:

De voorlopige teamindelingen zijn bekend, aan de invulling van trainers, coaches en teammanagers voor het nieuwe seizoen wordt gewerkt. Ondertussen ontstaat natuurlijk de vraag hoe we (in deze tijd) van het huidige seizoen naar het nieuwe geraken. Daar willen we via dit bericht duidelijkheid over geven.

Zaterdag 13 juni trainen we voor het laatst in de teamsamenstelling van het seizoen 2019-2020.

Vanaf maandag (15 juni) trainen we met de 11-tallen in nieuwe teamsamenstelling zoals deze nu gepubliceerd zijn. De trainingen hebben vanaf dat moment vooral het karakter ‘kennis te maken’. We zullen het schema volgens welke we gaan trainen zo spoedig mogelijk via een aanvulling op dit bericht publiceren.

Met het beëindigen van de trainingen voor seizoen 2019-2020 eindigen ook de keeperstrainingen. Keepers kunnen natuurlijk lekker met hun eigen (nieuwe) team meetrainen. De laatste keeperstraining is dus op 10 juni.

De kinderen in de huidige E8-teams gaan naar de D. Ook zij gaan dus vanaf 15 juni in nieuwe teamsamenstelling trainen.

Voor de overige kinderen die de JoJ vormen (Benjamins, F-teams en E6-teams) veranderd er op dit moment niets. Zij blijven in deze samenstelling tot einde van het seizoen (10 juli).

Voor de kinderen die hun lidmaatschap hebben opgezegd (en dus niet zijn opgenomen de ‘nieuwe ’ teamindeling) maar die wel de behoefte hebben om lekker te trainen tot de zomervakantie, zoeken we op individuele basis een oplossing om deze laatste 4 weken mee te trainen met een team dat zo goed mogelijk bij ze past.

Het trainen in de nieuwe samenstelling doen we tot en met vrijdag 10 juli. Tegen die tijd informeren we jullie over het moment waarop de trainingen in het nieuwe seizoen weer zullen beginnen.

Met sportieve groet,

De Hockeycommissie


 

 6-6-2020
Teamindeligen Junioren ABCD 2020 2021
 

Beste jeugdleden, ouders, verzorgers,

 

Zoals afgelopen week aangekondigd zijn de teamindeling voor de Junioren (ABCD) gepubliceerd in het beveiligde gedeelte van Lisa (inloggen via www.mhcn.nl, dan kiezen voor Club > Documenten > Teamindelingen)

 

Hoewel we geen grote verschuivingen verwachten is de indeling dus voorlopig. Er kan tot aan de start van het seizoen op een aantal plekken nog iets veranderen. Te denken valt aan o.a.:

  • nieuwe leden en/of leden die van de wachtlijst nog geplaatst kunnen worden
  • het toekennen dan wel ontzeggen van bij de bond aangevraagde dispensaties

Direct betrokkenen bij zulke ontwikkelingen zullen natuurlijk persoonlijk worden geïnformeerd alsmede de trainers en coaches van de teams die erbij betrokken zijn.

 

Bij vragen of opmerkingen (aan de lijncoördinator) over de indeling zullen we ons best doen om deze te beantwoorden, maar we vragen daarbij wel het geduld dat dit niet per kerende post gebeurd en in algemene zin het begrip dat er geprobeerd is rekening te houden met individuele situaties en wensen, maar binnen de randvoorwaarden van een evenwichtige verdeling van spelers over teams en natuurlijk binnen de beperkte mogelijkheden die er waren door Covid19.

De volgende stap is natuurlijk het invullen van de trainers, coaches en begeleiders van de teams. We zijn hier al druk mee bezig, maar we roepen ook alle ouders om je bij de lijncoördinator te melden als je een rol in het team van je kind wilt vervullen.

Namens de Hockey Commissie van MHC Nieuwegein

 

De Hockey Technisch Manager Mark de Wit
De voorzitter van de Junioren Commissie Peter Slingerland.

 

Lijncoördinatoren zijn te bereiken via hun e-mail adressen:


 

31-5-2020
Trainingen vanaf 1 juni
 
Vanaf morgen, 1 juni, worden ook voor hockey de regels weer wat verder versoepeld en MHCN past hier het protocol op aan. Vanaf 1 juni mogen ook de C, B en A teams, net als de D en JOJ , binnen 1,5 meter trainen. Deze teams kunnen dus gaan trainen met duel- en wedstrijdvormen.

Daarnaast is voor dezelfde teams ook de beperking van het aantal spelers per veld opgeheven. Dit opent de mogelijkheid om op een heel veld wedstrijden te spelen. Teams die samen gepland staan kunnen hier ook gebruik van maken of teams kunnen op incidentele basis een trainingsmoment ruilen om een keer wedstrijdje tegen een ander team te kunnen spelen. Echter:
  • Er mogen niet meer teams tegelijk op de club zijn dan in het schema zijn gepland
  • De wedstrijdjes hebben het karakter van training / oefening, dus geen aparte scheidsrechters en geen publiek.
  • Doe dit in overleg tussen teams en als er geen bezwaren zijn in een team. Kan het niet, wedstrijden op een half veld met je eigen team zijn ook een mooie verruiming. 
Bij dit bericht is de nieuwe versie van het protocol opgenomen dat in gaat per 1 juni. Het oude protocol komt hiermee te vervallen.

Namens het bestuur en de Hockey Commissie
 


LAATSTE NIEUWS

26-9-2018
Afsluiten: ballen natellen, licht uit, deur dicht.
 


Beste mensen,

We merken dat we vaak nog vergeten:

 

* ballencontainers weer compleet terug op de goede plaats (hè, te weinig? Kijk eens rond de velden en haal ze gewoon even samen op na je training)

* licht uit als je als laatste van het veld komt

* licht in kleedkamers uit en de deuren op slot als je de laatste bent.

 

En nee, dat doet niet iemand anders, dat doen we zelf.......samen zorgen we voor onze club!

 

Dank je wel !

ONZE Hockey Commissie

 

31-5-2018
Onweer? 10-secondenregel
 
De laatste dagen is er naast veel zon en veel warmte ook regenbuien en onweer. Vanuit de KNHB wordt advies gegeven wat te doen met onweer. Dit advies volgt MHCN op. Graag delen we dit advies met jullie. Hier vullen we op aan dat bij onweer NIET geschuild mag worden in de dug-outs! Zo kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen.

Advies KNHB:
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
 
Hoofdsponsor
Gouden sponsors
Zilveren sponsors

Kledingsponsors
Statistieken
maandag 6 juli 2020
Aantal leden (info) 714
Nu online 95
Leden met @ 99,2%
SMS Bereik (teams) 72,7%
Hockeyweekly
Hockey.nl RSS