Inloggen
Home
Handige links
Agenda
17-5 
Bestuursvergadering
31-5 
ALV
22-6 
Bestuursvergadering
19-7 
Hockeykampen
23-8 
Vakantie Hockey Week
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
Meisjes C1 
Meisjes A3 
Jongens C1 
Meisjes D1 
Dames 1 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
CLUBNIEUWS

15-4-2021
35 kersverse scheidsrechters erbij!
 

Mooi nieuws! MHCN is 35 scheidsrechters rijker! Na de cursus van 6 en 13 april slaagden 35 van onze leden voor de spelregelcursus en behaalden daarmee hun scheidsrechterskaart!


Amber, Anique, Anne, Brianne, Casper, Celeste, Demi, Emma, Emma, Frederique, Germaine, Guus, Iris, Isabella, Jaap, Jasmijn, Jip, Jorn, Julie, Kiki, Kim, Koen, Lieke, Lode, Mika, Myrthe, Pien, Rens, Ris, Robin, Sophie, Tesse, Tim, Yme, Yuri; Allemaal dank jullie wel voor de moeite en gefeliciteerd! Arbitragecommissie: dank voor de ondersteuning!

 

11-4-2021
Overlijdensbericht Evert Temminck.
 

Wij ontvingen het droevige bericht dat:

 

Evert Temminck

op 10 april is overleden.

 

Evert was jarenlang zeer betrokken bij MHCN; als speler, doelman, scheidsrechter en als voorzitter van 2006 tot 2013. Evert was bovendien Lid van Verdienste. In zijn jaren als voorzitter droeg Evert bij aan een forse groei van MHCN. De vereniging is hem voor al zijn tijd, moeite en positieve energie veel dank verschuldigd.

 

Namens het bestuur en alle leden van MHCN wensen wij de kinderen, familie en andere naasten alle kracht en sterkte toe.

 

Bestuur MHCN

 

10-4-2021
Corona-maatregelen: Blijf ajb opletten!
 
Natuurlijk is iedereen die coronaregels meer dan zat. En natuurlijk wil je weer niets liever dan lekker langs de lijn staan en bijpraten met bekenden bij MHCN. Helaas, dat kan echt nog niet. De meesten van jullie houden zich geweldig aan de regels en afspraken, maar het bestuur ziet ook dat een aantal ouders, vrijwilligers en spelers 'wat makkelijker wordt' (op live streams staan soms enkele toeschouwers langs de lijn en bij het clubhuis verzamelen steeds meer ouders voor en na de wedstrijd). Dit kan niet(!) De regels voor de helderheid nog eens op een rijtje: 

* Heb je geen training, wedstrijd of ben je geen begeleider/trainer van een team (onder begeleiding valt ALLEEN de trainer/coach, de team manager en de scheidsrechters), dan mag je NIET op het MHCN-terrein aanwezig zijn. Ook niet even meelopen naar het veld. Spelers zet je buiten het hek af en je vertrekt zo snel mogelijk.

* Uitzondering zijn ouders van onze Jongste Jeugd. Zij mogen max. 5 minuten voor en na een training/wedstrijd op het MHCN-terrein zijn om hun kid(-s) te brengen en halen. Liever korter!

* Ieder ander die meent op het MHCN-terrein te moeten zijn heeft vooraf toestemming nodig van een bestuurslid. Heb je die niet, dan ben je NIET op het terrein. 
 
De regels zijn er nog steeds, zijn er niet voor niets en je kan de club fors schade berokkenen. De boetes lopen in de duizenden euro's en dat kan de club niet dragen. Bovendien. De regels zijn er voor je elkaars veiligheid en gezondheid. Hopelijk nog maar een paar maanden volhouden! Wij zouden niets liever doen dan jullie allemaal weer bij MHCN begroeten. 

Iedereen die zich tot nu toe aan de regels houdt: Een hele grote dankjewel. Alle anderen: Heel graag je begrip en medewerking. Samen kunnen wij dit! Dank jullie wel!

Sportieve groet, 

Het bestuur.

 

4-4-2021
Maak kennis met hockey: 4 gratis kidsclinics!
 

Kom erachter hoe leuk en gezellig hockey is! Ben jij tussen de 6 en 10 jaar en wil je hockey  uitproberen? Meld je dan aan voor de serie van 4 gratis kennismakingsclinics!


Je bent welkom op woensdagmiddag 21 en 28 april en 12 en 19 mei

van 16.30 – 17.30 uur bij MHCN. De clinics zijn veilig volgens de RIVM-richtlijnen en een hockeystick leen je van de club. Vind je het leuk om samen met een vriend of vriendinnetje te komen? Geen punt. Schrijf je in met een mailtje naar [email protected], met je naam en leeftijd. 


Verzoek aan onze leden: Deel dit bericht met vrienden, kennissen of buren met kids die de clinics niet mogen missen! Dankjulliewel.

 

27-3-2021
Trainingen Senioren vanaf 27 jaar opgestart.
 
Mooi nieuws: Vanwege de avondklok die vanaf 31 maart later ingaat, komt er ruimte voor onze senioren ouder dan 27 jaar om weer te gaan trainen. Dus; HA, DA, H45+ en Trimmers; haal de hockeyspullen maar weer uit de kast! Wel gelden er voor deze groep speciale regels, de belangrijkste is dat er niet met meer dan 4 vaste spelers per kwart veld kan worden getraind en dat deze spelers niet mogen wisselen van kwart (ook niet voor warming up/coolling down of eindpartijtje!). Dus per veld trainen maximaal 16 spelers. 

Mocht je gaan trainen en 27 jaar of ouder zijn, dan geldt bijgesloten protocol. Lees het voor je eerste training goed door zodat je veilig traint. Immers, mocht MHCN gecontroleerd worden en wordt dan vastgesteld dat regels niet worden nageleefd, dan kan dit einde training en zelfs een (forse) boete voor de club betekenen.

Vanaf 31 maart gaat de volgende aanvulling op het bestaande trainingsschema in (de club heeft zoveel mogelijk de vaste dagen van voor de corona-stop aangehouden):

- Maandag: 20:30 - 21:30 uur: Trimmers op Veld 1. 
- Dinsdag: 20:30 - 21:30 uur Extra trainingsuur voor Heren 1 (Veld 1) en Dames 1 (Veld 2). Let op: dit is voorlopig en kan per week stopgezet worden als onze Veteranen van boven de 27 jaar oud niet op de nu geplande dag kunnen trainen (!) In dat geval hebben zij voorrang boven een extra uur D1 of H1.
- Woensdag: 20:30 - 21:30 uur: Dames A op Veld 1. Daarnaast kan Dames Jong weer de volle 1,5 uur trainen op veld 2 (tot 20:45 uur).
- Donderdag: van 20:30 - 21:30 uur: HA op veld 1, H45+ op veld 2.

Zijn er meer dan 16 geïnteresseerde spelers per veld? Dan deelt het team zelf in in welke week wie mag trainen. 

Super dat vanaf 31 maart dus iedereen van MCHN weer kan trainen! Lees ajb goed het protocol (in de bijlage) door en alvast heel veel sportplezier!
 


LAATSTE NIEUWS

20-3-2021
Kamelentrofee 2021: Save the Date!
 
Zet 'm maar vast met potlood in je agenda: de Kamelentrofee editie 2021. De afgelopen edities kenden tientallen deelnemers uit Friesland tot en met Zuid-Holland, spannende poules, leuke overnachtingen in legertenten, een mooie feestavond en heel veel meer! Natuurlijk is het nog niet helemaal zeker of het toernooi door kan gaan, toch zijn de voorbereidingen alweer gestart. Vraag aan jullie:
  • Voor al onze C en D-teams: zet de datum alvast in je agenda (D-toernooi 9, 10 en 11 juli en C-toernooi 2, 3 en 4 juli). ...Uiteraard rekenen wij op jullie allemaal!
  • Ouders en andere betrokkenen; voor het toernooi zijn veel vrijwilligers nodig! Dus fijn als jullie de genoemde data ook alvast reserveren om er samen een briljant toernooi van te maken!
Meer informatie vind je op de toernooi-website.

 
CLUBNIEUWS

26-2-2021
Nieuw trainingsschema + senioren tot 27 jaar gaan weer trainen!
 
Mooi nieuws voor onze senioren tot en met 26 jaar: Er mag weer in teamverband getraind worden! Om de 9 seniorenteams die helemaal of vooral bestaan uit spelers/-sters tot en met 26 jaar oud (dit zijn alle seniorenteams behalve HA, DA, HvL) trainingstijd te bieden, en tegelijkertijd rekening te houden met de avondklok, worden de zaterdag en zondag vanaf 6 maart gebruikt voor trainingen. Ook verschuiven een aantal trainingen van juniorenteams van doordeweeks naar de zaterdag. 

* Zie de bijlage voor het nieuwe trainingsschema. De juniorenteams waar een streep doorheen staat, verhuizen voor die training naar de zaterdag. Let op: de MA2 en MA3 wisselen om de week; de ene week traint het ene team op zaterdag, het andere op woensdag en die week daarop omgekeerd.
* De tijden voor de zaterdag van de betreffende juniorentrainingen worden uiterlijk begin volgende week bekend gemaakt. Er vindt nu afstemming met de teams en trainers plaats om een zo passend mogelijk schema te maken.
* Dit aangepaste schema gaat vanaf 3 maart in, de weekendtrainingen vanaf 6 maart.
* Zodra de avondklok niet meer geldt, worden ALLE trainingen weer op doordeweekse avonden gepland. 
* Voor de duidelijkheid: Spelers van 27 jaar of ouder kunnen helaas nog niet trainen. Permanente controle op het meetrainen van senioren ouder dan 26 is voor de club niet mogelijk. Waar mogelijk wordt steekproefgewijs gecontroleerd, maar hier geldt je eigen verantwoordelijkheid. Dit betekent dan ook, mocht bij controle door de gemeente/politie blijken dat er leden boven de 26 jaar trainen, dan is de bijbehorende boete voor die betreffende speler(-s).

Het was een behoorlijke puzzel, maar op deze manier kunnen weer veel senioren trainen en houden wij rekening met de avondklok. Namens de Hockeycommissie en het bestuur een grote dankjewel voor alle betrokken senioren, junioren en trainers voor hun begrip en flexibiliteit. Door allemaal mee te werken kunnen veel senioren het veld weer op! 
 


TC

2-7-2020
Voorlopig trainingsschema en startdata
 

Hieronder lees je meer over het voorlopige trainingsschema voor na de zomer.

 

Trainingen D-jeugd en hoger in principe vanaf 17 augustus

Voor de 11-tal jeugd en senioren starten de trainingen weer op maandag 17 augustus. Daarbij gelden 2 zaken:

  • Trainen is ‘facultatief’ en kan alleen plaatsvinden als de trainer beschikbaar is (en niet nog met vakantie is)
  • Tijdens de Vakantie Hockey Week (24/08 tot en met 28/08) is er voor de D-jeugd geen training.

Alle trainingen 31 augustus van start

Vanaf maandag 31 augustus (de dag dat de basisscholen weer beginnen) starten ook de trainingen voor iedereen volgens schema.

Trainingsschema is voorlopig

Het trainingsschema is inmiddels ingevoerd in LISA zodat je de trainingen ook in de MHCN-app terugziet. Het schema kan echter nog wijzigen, bijvoorbeeld door schoolroosters van jeugdtrainers of andere omstandigheden. Natuurlijk doen we dat alleen als het écht noodzakelijk is en zorgen we dat je zo snel mogelijk over eventuele wijzigingen hoort.

 

Alle lijnteams zoveel mogelijk tegelijk trainen

Voor alle jeugdlijnen hebben we inmiddels een Technisch Coördinator hebben gevonden (zie het eerdere bericht op de website). Om die inzet zo effectief en succesvol mogelijk te maken, trainen alle teams van eenzelfde lijn vrijwel altijd op hetzelfde moment. Dat gegeven is de basis voor dit schema.
Daarnaast willen we er voor zorgen dat zoveel mogelijk trainers eerst training geven en daarna training krijgen. Uitgangspunt is dat A-junioren training geven aan C-junioren. B-junioren geven training aan D-junioren. Vandaar dat we die lijnen gecombineerd op één dag laten trainen.

Keeperstraining op maandag

De keeperstraining (vroeger op de woensdag) verhuist naar de maandag. De afgelopen jaren is er geïnvesteerd door de keeperstraining door externen te laten leiden. Dat betaalt zich nu terug: we kunnen de opgedane kennis nu aanwenden en in een interne keeperstraining voorzien. In het eerste blok van de keeperstraining zullen we de wisselkeepers voor de komende zaterdag van de JOJ ontvangen, daarna volgen op leeftijd de keepers van de daaropvolgende lijnen.

 

Let op de toelichting

In het schema is een aantal opmerkingen opgenomen. Bekijk die goed, dat scheelt mogelijk later een verrassing. Link naar het trainingsschema


Met sportieve groet,

De Hockey Commissie en HTM


 

30-6-2020
Personele bezetting HTM seizoen 2020 - 2021
 

Graag wil ik jullie informeren over een nieuwe mijlpaal die we bij MHCN bereiken. Vanaf komend seizoen zal het Hockey Technisch Management (HTM) een ‘volwassen’ bezetting hebben:


- Sean Bourgonje: Technisch Coördinator Keepers

- Christijn Feijen en Jeroen van den Berg: Technisch Coördinator Jongste Jeugd

- Tim Adema: Technisch Coördinator D-jeugd

- Tim van der Hulst: Technisch Coördinator C-jeugd

- Robert Schults: Technisch Coördinator A- en B-jeugd

- Mark de Wit: Technisch Manager


De rol van Technisch Coördinator laat zich het eenvoudigst samenvatten als ‘de coach van de trainers’. Belangrijkste doel van HTM is dan ook te zorgen dat de trainer zich ontwikkelt (een betere trainer wordt). Direct gevolg is dat het niveau van de trainingen stijgt waardoor er meer plezier en ontwikkeling bij de spelers valt te verwachten.

 

Dat ontwikkelen gaat verder dan trainers en kinderen. Ook de Technisch Coördinatoren zullen zich binnen HTM ontwikkelen. Voor hen is de taak nieuw en over het algemeen een veel bredere verantwoordelijkheid dan ze gewend zijn. Ze verdienen daarvoor niet alleen respect, maar ook de tijd om hier in hun draai in te vinden. Hun taak is er ook één van de lange adem. Het resultaat zit niet direct in morgen, maar veel eerder in één of twee seizoenen vooruit. Ik reken daarin op ieders begrip.

 

Ik wil eindigen met MHCN met deze mijlpaal te feliciteren. Het is echt uniek dat wij deze structuur nu volledig bezet hebben en daar moeten we met z’n allen echt trots en zuinig op zijn!

 

Met sportieve groet,

Mark de Wit

HTM

 
LAATSTE NIEUWS

26-9-2018
Afsluiten: ballen natellen, licht uit, deur dicht.
 


Beste mensen,

We merken dat we vaak nog vergeten:

 

* ballencontainers weer compleet terug op de goede plaats (hè, te weinig? Kijk eens rond de velden en haal ze gewoon even samen op na je training)

* licht uit als je als laatste van het veld komt

* licht in kleedkamers uit en de deuren op slot als je de laatste bent.

 

En nee, dat doet niet iemand anders, dat doen we zelf.......samen zorgen we voor onze club!

 

Dank je wel !

ONZE Hockey Commissie

 

31-5-2018
Onweer? 10-secondenregel
 
De laatste dagen is er naast veel zon en veel warmte ook regenbuien en onweer. Vanuit de KNHB wordt advies gegeven wat te doen met onweer. Dit advies volgt MHCN op. Graag delen we dit advies met jullie. Hier vullen we op aan dat bij onweer NIET geschuild mag worden in de dug-outs! Zo kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen.

Advies KNHB:
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN