Inloggen
De club
Handige links
Agenda
De agenda is leeg
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
Meisjes C1 
Meisjes A3 
Jongens C1 
Meisjes D1 
Dames 1 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
LAATSTE NIEUWS

3-1-2021
Veldtrainingen jeugd vanaf 4 januari volledig hervat.
 

Allereerst, een mooi en sportief 2021!  Omdat de zaaltrainingen tot nieuwe berichtgeving van de overheid niet mogen, is besloten om onze jeugd, vanaf 4 januari weer volledig op het veld te laten trainen. Daarvoor gelden een paar aandachtspunten en spelregels. Lees onderstaande aandachtig door.

 

* Vanaf 4 januari geldt het trainingsschema van vóór 30 november (voordat jullie de zaal in gingen). Inclusief alle combitrainingen en de keeperstraining. Het schema is zichtbaar in Lisa vanaf 3 januari.

* Uiteraard geldt dat trainen kan zolang de overheid dit toelaat. Op 12 januari volgt een nieuwe persconferentie. Die kan tot gevolg hebben dat wij dit weer aanpassen.

* Trainers kunnen vanaf 4 januari weer al hun trainingsuren declareren. Wij vragen de teammanagers om eventuele uitgevallen trainingen bij te houden (met datum). Deze kunnen rond de voorjaarsvakantie worden opgevraagd. De club mist vanwege corona veel inkomsten, en deze extra trainingen zijn niet geplande kosten. Door het bijhouden houden wij grip op onze financiën en maken wij deze extra trainingen mogelijk!

* Een eventuele tweede training is mogelijk op basis van bereidheid en beschikbaarheid van de trainer(-s). Kunnen zij (deels) niet, dan kan er helaas niet getraind worden.

* Trainingen moeten veilig en plezierig blijven. Daarom wordt er bij 1) sneeuw, 2) vorst (aan de grond) of 3) een fors lage (gevoels-)temperatuur NIET getraind. Waar mogelijk plaatst de club een afgelastingsbericht op Lisa en in de MHCN Facebook-groep. Tref je geen bericht en is er twijfel, dan beslist de trainer, eventueel in overleg met de teammanager.

* Ga je trainen: Zorg voor de juiste kleding. Dat is niet alleen fijn, maar voorkomt blessures. Thermokleding is onder de tien graden al erg fijn. Om blessures door snel afkoelen van spieren te voorkomen, is het verstandig om vóór en na de training direct een trainingsbroek en -jas/vest aan te doen.

* Uiteraard geldt: trainen is op vrijwillige basis. Twijfel je of vind je het als ouder niet verantwoord, dan is het besluit uiteraard aan jou of je dochter of zoon traint.

 

Namens de hockeycommissie: Op naar veel mooie trainingen!

 
CLUBNIEUWS

22-12-2020
Mickey’s mooiste kerst…
 

Wellicht ken je ‘m, één van Disney’s kerstclassics uit 2004. In deze film bereidt Micky de mooiste kerst ooit voor. De mooiste boom, de meest sprookjesachtige lampjes en een waanzinnig kerstdiner. Je voelt ‘m al, door pech van alle kanten dreigt kerst in het water te vallen. Al komt het, het is Disney hè, met kerst toch allemaal goed. En als het bestuur aan het afgelopen jaar denkt, voelt het toch best als Mickey’s Mooiste kerst…

 

Want wat zag de aanloop van dit jaar er geweldig uit! Met in februari ons grootste A en B-feest ooit. En alweer een mooi portie zaalkampioenen. Uitgefeest en opgeladen het veld op! En die competitie, die duurde welgeteld één inhaalronde... En dan zit je ineens thuis.

 

En toen zagen wij iets moois… Helpjecluppie-truien werden massaal besteld. Yoga voor de club werd gegeven. En toen er vanaf begin juni weer gehockeyd kon worden, puilden onze velden uit. Niemand klaagde over al die nieuwe regels, de QR-code registratie, het schrappen van menig derde helft… Even diep zuchten, en dóór!

 

En hoe! Voor het eerst trainden nieuwe teams voor de zomer al weken samen. Iedereen wilde zo graag. Alsof het de voorbereiding op de Olympische Spelen betrof. Zo gaaf! En die zomer begon ook nog eens met prachtige credits voor MHCN. Door Hockey.nl werd het MHCN-tenue gekozen tot één na mooiste van Nederland. En ondanks alles wat nog steeds niet kon of mocht, hield onze club, dankzij tientallen vrijwilligers, de grootste VakantieHockeyWeek ooit. Inclusief een bijzonder moment waarin initiatiefneemster, Truus Peerdeman, twintig jaar na de eerste VHW, in het zonnetje werd gezet. Prachtig! 

 

En dan, voorcompetitietje verder, zit je ineens weer thuis. Bam. Weer een dreun. Vooral voor onze senioren die nagenoeg niets meer mochten. Maar hoe fijn dat onze jeugd doortrainde. Zo mooi om (via de livestream) te zien hoe er in onderlinge partijtjes door meiden van jongens, maar vooral door jongens van meiden gehakt werd gemaakt. Ook hier zag je weer de spirit van ‘we maken er wat van’. Dit gaat voorbij. Wij kunnen dit.

 

En net als in Mickey’s mooiste kerst, was het voor ons misschien onze grootste, warmste en leukste Sint-viering ooit, dat welbekende happy end. Met een heus MHCN-Sinterklaasjournaal, een wachtrij van Efteling-proporties, engelengeduld van ouders, en met veel, heel veel hulp van vrijwilligers en sponsors werd het een megafeest. Iedereen had behoefte aan zoiets warms en fijns, en wat was het een feest om te zien!

 

Net als bij Disney, hoopt het bestuur op een goede afloop voor iedereen in 2021. Misschien nog wel extra voor onze senioren, die sportief de meeste impact voelden. Maar dankzij jullie allemaal; sponsors, (ere-)leden, leden van verdienste, vrijwilligers, trainers, coaches en scheidsrechters: is er van 2020 toch iets heel bijzonders gemaakt. We nailed it! De club zijn wij met z’n allen. Helemaal in 2020. En door dat ellendige corona misschien zelfs wel een beetje extra. 


Namens het bestuur: een goed uiteinde. En voor nu, net als bij Mickey, ondanks alle hindernissen, een hele mooie kerst!

 
LAATSTE NIEUWS

15-11-2020
Zaaltrainingen 2020-2021
 
Vanaf 30 november beginnen de zaaltrainingen! 

Om te zorgen dat er ook de komende maanden lekker gesport kan worden, gaan de zaaltrainingen voor al onze jeugdteams door! Met dit seizoen een paar mooie verbeteringen (de zaal niet meer delen met een ander team (voor de D tot de A lijn) en geen kleine zalen meer!). Daarnaast heeft MHCN besloten om het complex niet af te sluiten in deze periode. Als extra flexibiliteit, omdat er al zoveel vervalt, kan de jeugd een tweede wekelijkse training op het veld houden, waarbij wel geldt dat het weer en de bespeelbaarheid van het veld het toe moeten laten en de teams zelf hun trainer regelen (trainersvergoeding geldt niet voor deze extra veldtrainingen).

 

De zaaltrainingen starten vanaf 30 november 2020 en lopen tot 12 februari 2021, het trainingsschema tref je bijgesloten. Check je e-mail voor informatie over de trainingen en de kosten en zet de training van jouw team snel in je agenda! 


Namens de Zaalcommissie, een mooie hockeywinter toegewenst!

 1-10-2020
Dringende oproep aan tegenstanders die MHCN bezoeken i.v.m. de aangescherpte coronaregels.
 
Op basis van de aangekondigde maatregelen van de rijksoverheid en de KNHB, past MHCN vanaf 29 september de volgende regels toe voor bezoekende teams:

Bezoekende teams mogen MAXIMAAL 6 teambegeleiders meenemen naar wedstrijden bij en tegen MHCN. Dit aantal van 6 is het totaal van coaches/teammanager en rijdende ouders. Meer begeleiders kunnen helaas bij de ingang van het sportpark geweigerd worden.
* Teambegeleiders die niet op het wedstrijdformulier staan, worden verzocht zich te registreren via de QR-code bij de ingang van het sportpark.
* Wij verzoeken het bezoekende team zo snel mogelijk na de wedstrijd weer te vertrekken.
* De teambegeleiders wordt verzocht de afstand van 1,5 meter onderling zo goed mogelijk te respecteren.

Geen leuke regels, helaas wel nodig. Hierdoor hopen wij met z'n allen onze sport te kunnen blijven beoefenen. Van MHCN-teams vragen wij exact hetzelfde. Dank voor jullie begrip!

 

30-9-2020
Update: coronaregels verder aangescherpt n.a.v. persconferentie 28 september.
 

Gezien het snel toenemende aantal coronabesmettingen in ons land in de afgelopen week leek het al onvermijdelijk; afgelopen maandag kondigde de overheid opnieuw verdergaande maatregelen aan. 

 

De afgekondigde nieuwe coronaregels gelden voor ALLE hockeyers, hockeyverenigingen, vrijwilligers en fans, en gelden vanaf 29 september. Wat dit voor jou betekent als lid of supporter van MHCN tref je hieronder.

 

Ouders, verzorgers of andere supporters mogen niet meer naar sportwedstrijden komen kijken. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

 

Ouders of verzorgers die hun kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd brengen mogen niet blijven kijken. Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training, clinic of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Uitzondering zijn ouders van onze jongste jeugd, die hun kind tot aan het veld mogen brengen en maximaal 5 minuten mogen blijven. Ook mogen zij 5 minuten voor het einde van de training of wedstrijd weer bij het veld staan om hun kind op te halen. Let daarbij ajb op de 1,5 meter afstand.

 

Ouders of verzorgers die hun kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd brengen mogen wel blijven kijken. Maar… Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs wel onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers, en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. De KNHB vraagt om dit aantal 'zo beperkt mogelijk te houden', het bestuur van MHCN heeft daarop besloten hier een maximum aan te stellen van zes begeleiders per team. Die zes is inclusief rijdende coach(-es) en/of team manager. Dus: stel er rijden twee coaches en één teammanager, dan kunnen er daarnaast dan nog drie ouders rijden. Waar mogelijk liever minder. Wij doen dit om het aantal mensen ook bij clubs die wij bezoeken zo laag mogelijk te houden (wat uiteindelijk de bedoeling is van al deze maatregelen!). Wij vragen exact hetzelfde van clubs die ons bezoeken. De teammanager bepaalt welke zes ouders (om de beurt) in aanmerking komen. Eventuele onderlinge wijzigingen hierin lopen via de teammanager.

 

Wie geldt als teambegeleiding en mag dus aanwezig zijn bij (thuis-)wedstrijden?

Naast de aangewezen chauffeurs naar uitwedstrijden vallen maximaal twee coaches, één teammanager en scheidsrechters, mits allen aangegeven zijn op het wedstrijdformulier. Valt iemand in als coach of teammanager, dan is dit alleen toegestaan na melding bij, en akkoord door, de secretaris van MHCN ([email protected]) en dient de invaller zich te registreren via de QR-code. Bij de jongste jeugd geldt één spelbegeleider ook als teambegeleiding. Ook de aangewezen coronacoördinator valt onder begeleiding en mag op het sportpark aanwezig zijn. 

 

Sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training mogen niet blijven kijken naar andere wedstrijden of trainingen. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

 

Registratie blijft! Iedereen die niet op het wedstrijdformulier staat maar wel voldoet aan bovenstaande regels, dient zich te registreren via de QR-code of link, beschikbaar bij de entree van het sportpark.


Clubhuis is nu volledig gesloten. Ons clubhuis was al doordeweeks gesloten. Daar komt nu ook het weekend bij. De toiletten beneden blijven wel open en EHBO materiaal en coolpacks zullen beneden beschikbaar zijn. Dus helaas kan er na de wedstrijd niet meer wat gedronken worden als team! De bedoeling is dat je ons sportpark zo snel mogelijk na de wedstrijd verlaat.

 

We roepen al onze leden en betrokkenen op om mee te werken en je goed aan alle maatregelen te houden. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek. #declubzijnwijmetznallen


 

22-9-2020
Let op: Strenger coronabeleid.
 

Het ontgaat vast niemand, landelijk lopen het aantal corona-besmettingen helaas weer razendsnel op en ook onze club blijft niet gespaard. Inmiddels zijn ook al enkele leden van MHCN positief getest op het virus. Om ervoor te zorgen dat onze club een veilige plek blijft om te sporten voelt het bestuur zich verantwoordelijk/genoodzaakt de coronaregels verder aan te scherpen. Lees de regels goed door en help elkaar met de naleving, want alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met plezier kunnen blijven hockeyen.

 

Wat verandert er met ingang van woensdag 23 september:


* Elk MHCN-team mag per speler maximaal 1 supporter meenemen naar een thuiswedstrijd. Liever minder(!) Bezoekende teams krijgen het verzoek maximaal 6 rijders/begeleiders/supporters mee te nemen.

* Na wedstrijden mogen teams en supporters maximaal 45 minuten op de club blijven.

* Stelregel naar uitwedstrijden is (uit respect naar de club waar wij te gast zijn); maximaal 6 rijders/begeleiders/supporters mee. Check ajb altijd de website van de club die je bezoekt. De regeling varieert per club. Verzamelen voor een uitwedstrijd doe je buiten het MHCN-terrein (op de parkeerplaats).

* Op zondag wordt de bardienst uitgebreid van 2 naar 3 personen. 1 persoon daarvan heeft corona-dienst (o.a. toezicht houden op de registratie bij binnenkomst).

* Er wordt geen eten (behalve voorverpakt) meer verkocht in het clubhuis.

* Het clubhuis gaat doordeweeks op slot (maandag tot en met vrijdagavond). Uitzonderingen worden niet gemaakt. Er mag ook geen overleg meer plaatsvinden in het clubhuis.

* Doordeweeks is er, behalve de teams die trainen, hun trainers en technische coördinatoren, niemand meer op het complex van MHCN. Moet je toch op het complex zijn, dan is dit alleen toegestaan na overleg met, en met toestemming van, een bestuurslid. Uitzondering hierop zijn de teams TOT de D-leeftijd (Onze Jongste Jeugd). Hier mag 1 ouder/verzorger zijn/haar kind brengen en tot maximaal 5 minuten na aanvang van de training blijven en 5 minuten voor het eind van de training weer aanwezig zijn om het kind op te halen.

* Na trainingen ga je zo snel mogelijk naar huis.

* Let op: één van de grootste besmettingsbronnen, ook bij kinderen, is drinken uit elkaars bidon of glas. Let er goed op dat jij of jouw kind een eigen bidon heeft en alleen daaruit drinkt.


Daarnaast blijven de al eerder gecommuniceerde regels van kracht, de belangrijkste twee:

* 1,5 meter afstand houden, geen handen schudden, handen wassen, vermijd drukte en heb je klachten, blijf thuis en laat je testen.

* Je registreert je op wedstrijddagen via de QR code bij het hek. Niet geregistreerd is geen toegang tot MHCN.

 

Hoofddoel is: lekker blijven sporten. En door ons goed aan bovenstaande te houden, hoopt het bestuur verdergaande maatregelen te voorkomen. Laten wij dat alsjeblieft samen voorkomen. Spreek elkaar ook alsjeblieft aan op het respecteren van de regels. Dit is niet alleen een taak voor het bestuur, vrijwilligers of trainers, hier draagt iedereen aan bij! Immers: De club zijn wij met z'n allen! Dank voor jullie begrip en de opvolging van deze regels.

 
TC

2-7-2020
Voorlopig trainingsschema en startdata
 

Hieronder lees je meer over het voorlopige trainingsschema voor na de zomer.

 

Trainingen D-jeugd en hoger in principe vanaf 17 augustus

Voor de 11-tal jeugd en senioren starten de trainingen weer op maandag 17 augustus. Daarbij gelden 2 zaken:

  • Trainen is ‘facultatief’ en kan alleen plaatsvinden als de trainer beschikbaar is (en niet nog met vakantie is)
  • Tijdens de Vakantie Hockey Week (24/08 tot en met 28/08) is er voor de D-jeugd geen training.

Alle trainingen 31 augustus van start

Vanaf maandag 31 augustus (de dag dat de basisscholen weer beginnen) starten ook de trainingen voor iedereen volgens schema.

Trainingsschema is voorlopig

Het trainingsschema is inmiddels ingevoerd in LISA zodat je de trainingen ook in de MHCN-app terugziet. Het schema kan echter nog wijzigen, bijvoorbeeld door schoolroosters van jeugdtrainers of andere omstandigheden. Natuurlijk doen we dat alleen als het écht noodzakelijk is en zorgen we dat je zo snel mogelijk over eventuele wijzigingen hoort.

 

Alle lijnteams zoveel mogelijk tegelijk trainen

Voor alle jeugdlijnen hebben we inmiddels een Technisch Coördinator hebben gevonden (zie het eerdere bericht op de website). Om die inzet zo effectief en succesvol mogelijk te maken, trainen alle teams van eenzelfde lijn vrijwel altijd op hetzelfde moment. Dat gegeven is de basis voor dit schema.
Daarnaast willen we er voor zorgen dat zoveel mogelijk trainers eerst training geven en daarna training krijgen. Uitgangspunt is dat A-junioren training geven aan C-junioren. B-junioren geven training aan D-junioren. Vandaar dat we die lijnen gecombineerd op één dag laten trainen.

Keeperstraining op maandag

De keeperstraining (vroeger op de woensdag) verhuist naar de maandag. De afgelopen jaren is er geïnvesteerd door de keeperstraining door externen te laten leiden. Dat betaalt zich nu terug: we kunnen de opgedane kennis nu aanwenden en in een interne keeperstraining voorzien. In het eerste blok van de keeperstraining zullen we de wisselkeepers voor de komende zaterdag van de JOJ ontvangen, daarna volgen op leeftijd de keepers van de daaropvolgende lijnen.

 

Let op de toelichting

In het schema is een aantal opmerkingen opgenomen. Bekijk die goed, dat scheelt mogelijk later een verrassing. Link naar het trainingsschema


Met sportieve groet,

De Hockey Commissie en HTM


 

30-6-2020
Personele bezetting HTM seizoen 2020 - 2021
 

Graag wil ik jullie informeren over een nieuwe mijlpaal die we bij MHCN bereiken. Vanaf komend seizoen zal het Hockey Technisch Management (HTM) een ‘volwassen’ bezetting hebben:


- Sean Bourgonje: Technisch Coördinator Keepers

- Christijn Feijen en Jeroen van den Berg: Technisch Coördinator Jongste Jeugd

- Tim Adema: Technisch Coördinator D-jeugd

- Tim van der Hulst: Technisch Coördinator C-jeugd

- Robert Schults: Technisch Coördinator A- en B-jeugd

- Mark de Wit: Technisch Manager


De rol van Technisch Coördinator laat zich het eenvoudigst samenvatten als ‘de coach van de trainers’. Belangrijkste doel van HTM is dan ook te zorgen dat de trainer zich ontwikkelt (een betere trainer wordt). Direct gevolg is dat het niveau van de trainingen stijgt waardoor er meer plezier en ontwikkeling bij de spelers valt te verwachten.

 

Dat ontwikkelen gaat verder dan trainers en kinderen. Ook de Technisch Coördinatoren zullen zich binnen HTM ontwikkelen. Voor hen is de taak nieuw en over het algemeen een veel bredere verantwoordelijkheid dan ze gewend zijn. Ze verdienen daarvoor niet alleen respect, maar ook de tijd om hier in hun draai in te vinden. Hun taak is er ook één van de lange adem. Het resultaat zit niet direct in morgen, maar veel eerder in één of twee seizoenen vooruit. Ik reken daarin op ieders begrip.

 

Ik wil eindigen met MHCN met deze mijlpaal te feliciteren. Het is echt uniek dat wij deze structuur nu volledig bezet hebben en daar moeten we met z’n allen echt trots en zuinig op zijn!

 

Met sportieve groet,

Mark de Wit

HTM

 
LAATSTE NIEUWS

26-9-2018
Afsluiten: ballen natellen, licht uit, deur dicht.
 


Beste mensen,

We merken dat we vaak nog vergeten:

 

* ballencontainers weer compleet terug op de goede plaats (hè, te weinig? Kijk eens rond de velden en haal ze gewoon even samen op na je training)

* licht uit als je als laatste van het veld komt

* licht in kleedkamers uit en de deuren op slot als je de laatste bent.

 

En nee, dat doet niet iemand anders, dat doen we zelf.......samen zorgen we voor onze club!

 

Dank je wel !

ONZE Hockey Commissie

 

31-5-2018
Onweer? 10-secondenregel
 
De laatste dagen is er naast veel zon en veel warmte ook regenbuien en onweer. Vanuit de KNHB wordt advies gegeven wat te doen met onweer. Dit advies volgt MHCN op. Graag delen we dit advies met jullie. Hier vullen we op aan dat bij onweer NIET geschuild mag worden in de dug-outs! Zo kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen.

Advies KNHB:
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN