FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 01 Over MHC Nieuwegein  Aantal vragen: 4
 02 Lidmaatschap  Aantal vragen: 5
 03 Sponsoring  Aantal vragen: 1
 05 Arbitrage en Wedstrijdzaken  Aantal vragen: 1
 06 Bar  Aantal vragen: 3
 07 Hockey Jeugd  Aantal vragen: 1
 08 Hockey Senioren  Aantal vragen: 1
 09 Materialen  Aantal vragen: 1
 12 Wegwijs op de website van MHCN  Aantal vragen: 11
 13 Kamelen Trofee C-toernooi  Aantal vragen: 8

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

02 Lidmaatschap
1. Lid worden  

Als u lid wilt worden van MHC Nieuwegein, dan kunt u gebruik maken van het online formulier.

 

Vul het formulier volledig in en in het geval het een lidmaatschap voor een kind betreft, geef dan ook aan in welke groep uw kind op school zit.

Bij de plaatsing van de aanmeldingen wordt rekening gehouden met de volgende aspecten:
In principe is datum van aanmelding van belang (lidnummer volgens Lisa). Indien aan één van de onderstaande criteria wordt voldaan, komt het wachtlijst lid hoger op de lijst dan degene die niet aan één van de onderstaande criteria voldoet.

a) vader of moeder die lid is van MHCN in seizoen van plaatsing
b) een broer of zus die lid is van MHCN in seizoen van plaatsing
c) vader of moeder is actieve vrijwilliger binnen MHCN
d) woonachtig in de gemeente Nieuwegein
e) nieuw in de gemeente Nieuwegein maar al lid van een andere hockeyvereniging
f) De 6 jarige benjamins hebben voorrang op de 5 jarige benjamins

Het Bestuur van MHCN houdt zich het recht voor om in uitzonderlijke gevallen kinderen van mensen die zich gedurende langere periode aantoonbaar hebben ingezet voor de vereniging met voorrang te plaatsen.

*Onder ´plaatsing´ wordt verstaan : de datum waarop het kind start met hockeyen bij MHCN. Over het algemeen is dat aan het begin van het hockeyseizoen op 1 september.


Lees voordat u dit doet eerst onderstaande informatie goed door.

 

 

 

Jaarlijkse instroom 5 en 6 jarigen

 

In september, aan het begin van elk hockeyseizoen, kan MHC Nieuwegein een groep jongens en meisjes laten instromen in de jongste hockeycategorie: 1e jaars F (voorheen de Benjamins). Voor de aanmelding van deze kinderen geldt het volgende:

Kinderen die tussen 1 oktober 2009 en 30 september 2010 6 jaar worden, of die in het schooljaar 2010/2011 in groep 3 zitten mogen zich online inschrijven.

 

Leeftijdscategorieën

 

Wanneer mag je hockeyen en in welke categorie dan?

Hieronder de indeling:


Er wordt rekening gehouden met de leeftijd, maar ook met de schoolgroep, geef daarom bij aanmelding ook aan in welke groep uw kind op school zit.

 

Categorie

Nieuwe benaming

Leeftijd

1e jaars F

Benjamins

6 jr. groep 3

2e jaars F

Onder 8 / O8

7 jr. groep 4

1e jaars E(6E)

Onder 9 / O9

8 jr. groep 5

2e jaars E(8E)

Onder 10 / O10

9 jr. groep 6

1e jaars D(8D,11tal)

Onder 11 / O11

10 jr. groep 7

2e jaars D

Onder 12 / O12

11 jr. groep 8

1e jaars C

Onder 13 / O13

12 jr. brugklas

2e jaars C

Onder 14 / O14

13 jr.

1e jaars B

Onder 15 / O15

14 jr.

2e jaars B

Onder 16 / O16

15 jr.

1e jaars A

Onder 17 / O17

16 jr.

2e jaars A

Onder 18 / O18

17 jr.

 
2. Beëindigen lidmaatschap.  

Opzeggen?

Stop je met hockey bij ons, denk er dan aan dat je tijdig opzegt en wel voor 15 mei. Opzeggen doe je met een E-mail naar [email protected], het afmelden bij de coach of trainer is dus niet voldoende. Vergeet je op te zeggen, dan wordt de hele contributie voor het komende seizoen automatisch geïnd en bovendien dupeer je het team waarbij je dan ingedeeld wordt.

 

Overigens krijg je altijd een bevestiging van je opzegging.

 

           Bent u wel lid?

Lid word je door je als lid aan te melden op onze website http://www.mhcn.nl. Aanmelden bij een coach of trainer is dus niet voldoende. Van je aanmelding krijg je altijd een bevestiging. Als je ingeschreven bent (en ingedeeld in een team) krijg je voor de website een inlogcode. Heb je twijfels over je lidmaatschap stuur dan een E-mail naar [email protected]. Na inloggen op de website zie je jouw status (bijvoorbeeld 'lid') en in welk team je ingedeeld bent.

 

 
3. E-mailadres en GSM-nummer wijzigen  

Veel communicatie vindt inmiddels plaats via e-mail. Het is daarom van groot belang dat wij zoveel mogelijk e-mailadressen van leden (juist) in de administratie hebben staan. Voor leden die al kunnen inloggen in Lisa is dit eenvoudig zelf te wijzigen via 'instellingen'. In alle andere gevallen (of bijvoorbeeld het wijzigen van andere gegevens) kan dit doorgegeven worden aan de secretaris ([email protected]).

 

Het GSM-nummer wordt mogelijk op termijn gebruikt voor het (gericht) kunnen versturen van urgente berichten. In deze gevallen kunnen we dan bijvoorbeeld een team of een groep een SMS-bericht sturen met informatie over bijvoorbeeld afgelastingen, wijzigingen in tijden of als herinnering aan een 'fluitbeurt'. Dit is momenteel nog niet beschikbaar, maar in de nabije toekomst zeker niet ondenkbaar.

 
4. Keuze in lidmaatschappen  

MHC Nieuwegein kent meerdere soorten lidmaatschappen en deze zijn o.a. gebaseerd op leeftijd.

 

6 t/m 9 jaar

Iedereen vanaf zes jaar is welkom bij onze vereniging. Deze Jongste Jeugd start als 6-jarige in de F categorie. Een jaar lang krijgen zij via wekelijkse trainingen en onderlinge wedstrijdjes spelenderwijs de beginselen van het hockeyspel bijgebracht. Daarna stromen zij door naar de 2e jrs F en E categorie en gaan zij in teamverband meedoen aan de door de KNHB georganiseerde Jongste Jeugd hockey competitie op zaterdagmorgen. Naar gelang de leeftijd van het kind, vind deze competitie in 3-, 6- of 8-tal wedstrijden plaats.

 

10 t/m 17 jaar

In de leeftijdscategorie van 10 t/m 17 jaar wordt op zaterdag hockey gespeeld in de ‘juniorencompetitie’, georganiseerd door de KNHB.

 

18 jaar en ouder

Vanaf 18 jaar wordt op zondag ‘seniorenhockey’ gespeeld, georganiseerd door de KNHB. De leeftijdscategorie die daarop volgt (vanaf circa 35 jaar) heet veteranenhockey. Damesveteranen hockeyen in de competitie op dinsdagmorgen en zondag. Ook is het mogelijk je in te schrijven voor trimhockey,een alternatief voor niet-zondagse hockeyactiviteiten.

 
6. Verhuizingen doorgeven aan ledenadministratie  

De laatste tijd vindt de communicatie binnen de vereniging steeds vaker digitaal plaats. E-mail is daar een mooi voorbeeld van. Het blijft echter van belang om in geval van verhuizing een adreswijziging door te geven. Ons adressenbestand wordt bijvoorbeeld nog gebruikt voor het verzenden van lidmaatschap facturen en het periodieke Hockeymagazine. Geef daarom verhuizingen altijd door aan de ledenadministratie