Update: coronaregels verder aangescherpt n.a.v. persconferentie 28 september.

30-9 Nieuws

Gezien het snel toenemende aantal coronabesmettingen in ons land in de afgelopen week leek het al onvermijdelijk; afgelopen maandag kondigde de overheid opnieuw verdergaande maatregelen aan. 

 

De afgekondigde nieuwe coronaregels gelden voor ALLE hockeyers, hockeyverenigingen, vrijwilligers en fans, en gelden vanaf 29 september. Wat dit voor jou betekent als lid of supporter van MHCN tref je hieronder.

 

Ouders, verzorgers of andere supporters mogen niet meer naar sportwedstrijden komen kijken. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

 

Ouders of verzorgers die hun kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd brengen mogen niet blijven kijken. Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training, clinic of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Uitzondering zijn ouders van onze jongste jeugd, die hun kind tot aan het veld mogen brengen en maximaal 5 minuten mogen blijven. Ook mogen zij 5 minuten voor het einde van de training of wedstrijd weer bij het veld staan om hun kind op te halen. Let daarbij ajb op de 1,5 meter afstand.

 

Ouders of verzorgers die hun kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd brengen mogen wel blijven kijken. Maar… Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs wel onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers, en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. De KNHB vraagt om dit aantal 'zo beperkt mogelijk te houden', het bestuur van MHCN heeft daarop besloten hier een maximum aan te stellen van zes begeleiders per team. Die zes is inclusief rijdende coach(-es) en/of team manager. Dus: stel er rijden twee coaches en één teammanager, dan kunnen er daarnaast dan nog drie ouders rijden. Waar mogelijk liever minder. Wij doen dit om het aantal mensen ook bij clubs die wij bezoeken zo laag mogelijk te houden (wat uiteindelijk de bedoeling is van al deze maatregelen!). Wij vragen exact hetzelfde van clubs die ons bezoeken. De teammanager bepaalt welke zes ouders (om de beurt) in aanmerking komen. Eventuele onderlinge wijzigingen hierin lopen via de teammanager.

 

Wie geldt als teambegeleiding en mag dus aanwezig zijn bij (thuis-)wedstrijden?

Naast de aangewezen chauffeurs naar uitwedstrijden vallen maximaal twee coaches, één teammanager en scheidsrechters, mits allen aangegeven zijn op het wedstrijdformulier. Valt iemand in als coach of teammanager, dan is dit alleen toegestaan na melding bij, en akkoord door, de secretaris van MHCN (s[email protected]) en dient de invaller zich te registreren via de QR-code. Bij de jongste jeugd geldt één spelbegeleider ook als teambegeleiding. Ook de aangewezen coronacoördinator valt onder begeleiding en mag op het sportpark aanwezig zijn. 

 

Sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training mogen niet blijven kijken naar andere wedstrijden of trainingen. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

 

Registratie blijft! Iedereen die niet op het wedstrijdformulier staat maar wel voldoet aan bovenstaande regels, dient zich te registreren via de QR-code of link, beschikbaar bij de entree van het sportpark.


Clubhuis is nu volledig gesloten. Ons clubhuis was al doordeweeks gesloten. Daar komt nu ook het weekend bij. De toiletten beneden blijven wel open en EHBO materiaal en coolpacks zullen beneden beschikbaar zijn. Dus helaas kan er na de wedstrijd niet meer wat gedronken worden als team! De bedoeling is dat je ons sportpark zo snel mogelijk na de wedstrijd verlaat.

 

We roepen al onze leden en betrokkenen op om mee te werken en je goed aan alle maatregelen te houden. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek. #declubzijnwijmetznallen