Mickey’s mooiste kerst…

22-12 Nieuws

Wellicht ken je ‘m, één van Disney’s kerstclassics uit 2004. In deze film bereidt Micky de mooiste kerst ooit voor. De mooiste boom, de meest sprookjesachtige lampjes en een waanzinnig kerstdiner. Je voelt ‘m al, door pech van alle kanten dreigt kerst in het water te vallen. Al komt het, het is Disney hè, met kerst toch allemaal goed. En als het bestuur aan het afgelopen jaar denkt, voelt het toch best als Mickey’s Mooiste kerst…

 

Want wat zag de aanloop van dit jaar er geweldig uit! Met in februari ons grootste A en B-feest ooit. En alweer een mooi portie zaalkampioenen. Uitgefeest en opgeladen het veld op! En die competitie, die duurde welgeteld één inhaalronde... En dan zit je ineens thuis.

 

En toen zagen wij iets moois… Helpjecluppie-truien werden massaal besteld. Yoga voor de club werd gegeven. En toen er vanaf begin juni weer gehockeyd kon worden, puilden onze velden uit. Niemand klaagde over al die nieuwe regels, de QR-code registratie, het schrappen van menig derde helft… Even diep zuchten, en dóór!

 

En hoe! Voor het eerst trainden nieuwe teams voor de zomer al weken samen. Iedereen wilde zo graag. Alsof het de voorbereiding op de Olympische Spelen betrof. Zo gaaf! En die zomer begon ook nog eens met prachtige credits voor MHCN. Door Hockey.nl werd het MHCN-tenue gekozen tot één na mooiste van Nederland. En ondanks alles wat nog steeds niet kon of mocht, hield onze club, dankzij tientallen vrijwilligers, de grootste VakantieHockeyWeek ooit. Inclusief een bijzonder moment waarin initiatiefneemster, Truus Peerdeman, twintig jaar na de eerste VHW, in het zonnetje werd gezet. Prachtig! 

 

En dan, voorcompetitietje verder, zit je ineens weer thuis. Bam. Weer een dreun. Vooral voor onze senioren die nagenoeg niets meer mochten. Maar hoe fijn dat onze jeugd doortrainde. Zo mooi om (via de livestream) te zien hoe er in onderlinge partijtjes door meiden van jongens, maar vooral door jongens van meiden gehakt werd gemaakt. Ook hier zag je weer de spirit van ‘we maken er wat van’. Dit gaat voorbij. Wij kunnen dit.

 

En net als in Mickey’s mooiste kerst, was het voor ons misschien onze grootste, warmste en leukste Sint-viering ooit, dat welbekende happy end. Met een heus MHCN-Sinterklaasjournaal, een wachtrij van Efteling-proporties, engelengeduld van ouders, en met veel, heel veel hulp van vrijwilligers en sponsors werd het een megafeest. Iedereen had behoefte aan zoiets warms en fijns, en wat was het een feest om te zien!

 

Net als bij Disney, hoopt het bestuur op een goede afloop voor iedereen in 2021. Misschien nog wel extra voor onze senioren, die sportief de meeste impact voelden. Maar dankzij jullie allemaal; sponsors, (ere-)leden, leden van verdienste, vrijwilligers, trainers, coaches en scheidsrechters: is er van 2020 toch iets heel bijzonders gemaakt. We nailed it! De club zijn wij met z’n allen. Helemaal in 2020. En door dat ellendige corona misschien zelfs wel een beetje extra. 


Namens het bestuur: een goed uiteinde. En voor nu, net als bij Mickey, ondanks alle hindernissen, een hele mooie kerst!