Belangrijke mededeling: Hockeyballen op tennisbaan, levensgevaarlijk(!)

14-5 Nieuws

Een paar weken terug ontving MHCN bericht van de voorzitter van TV Rijnhuyse dat er een hockeybal op de tennisbaan was beland. Iedereen dacht: ongelukje. De laatste weken zijn daar drie (!) ballen bijgekomen (zie foto als voorbeeld met datum en tijd, ontvangen van Rijnhuyse), allemaal vanaf veld 2. Het bestuur neemt dit zeer serieus en is erg geschrokken. Het kan namelijk geen toeval meer zijn en de ballen zijn levensgevaarlijk voor de tennissers. Je moet er niet aan denken dat een tennisser 'm op z'n hoofd krijgt (!)


Vanaf nu geldt dan ook het volgende voor iedereen die traint of speelt op veld 2:

* Ballen verzamelen of de hoek in spelen doe je naar de hoek die het verst weg ligt van de tennisbaan. Niet meer richting hoek dichtbij de tennisbaan.
* Train je hooghouden, scoopen of slaan, dan blijf je zoveel mogelijk weg uit de hoek die het dichtste bij de tennisbaan ligt. Is het halve veld richting het kanaal vrij, train je dit daar.
* Komt er toch nog een bal op de tennisbaan, dan noteert TV Rijnhuijse de tijd en datum. Camerabeelden worden bekeken (de camera aan het clubhuis zoomt in tot veld 2) en er volgt direct contact met het team dat dan traint.
* Voor diegene die verantwoordelijk is of zijn volgen zeer strenge maatregelen, mogelijk zelfs voor het hele team. Afhankelijk van de situatie kan zelfs aangifte bij de politie volgen.
* Ondanks dat alle ballen van veld 2 komen, vragen wij ook spelers op veld 3 extra op te letten.

Het bestuur gaat er vanuit dat e.e.a. niet nodig is en dat trainers, coaches en spelers vanaf nu extra alert zijn. Wij rekenen op de medewerking van iedereen binnen de club. Bovendien: een groot compliment voor onze buren van Rijnhuyse, die tot nu toe deze gevallen in goed overleg met MHCN oppakken, maar uiteraard wel willen dat dit direct stopt.