MHCN verhuist definitief naar Parkhout.

17-12 Nieuws

Gisterenavond nam de Nieuwegeinse gemeenteraad het plan en de begroting aan om MHCN te verhuizen naar Parkhout. Hiermee wordt, na ruim tien jaar overleg, de verhuizing van Rijnhuizen naar Parkhout per 1 augustus 2024 definitief. Het bestuur van MHCN is blij met deze duidelijkheid en het einde van een lang en intensief proces. Hiermee betrekken wij over drie jaar een nieuwe locatie, inclusief drie nieuwe velden, een trainingsveld en nieuw clubhuis, op de plek waar nu VSV Vreeswijk is gevestigd.


In 2011 gaf de gemeente aan dat MHCN moest gaan verhuizen naar een multifunctioneel sportpark in Parkhout. Een sportlocatie waar ook de voetbalclubs Geinoord, VSV Vreeswijk en korfbalverenging Koveni een plek hebben. Het lukte niet om dit te realiseren in 2014, de toen beoogde datum, en de verhuizing werd uitgesteld naar 2024. Sindsdien is er een hoop gebeurd. Zo realiseerden wij, vanwege het tienjarige uitstel, twee nieuwe watervelden. Ook bleven door de jaren heen veel bestuurders van zowel MHCN als van de Stichting Kunstgrasveld Rijnhuizen (SKR) in overleg met de gemeente om de verhuizing zo zorgvuldig mogelijk te regelen. 


Sinds 2020 is het overleg met de gemeente in een stroomversnelling geraakt en is er zeer intensief overleg geweest. In de afgelopen jaren bleken er behoorlijk veel zaken veranderd te zijn. Denk aan bijvoorbeeld duurzaamheidseisen, gestegen bouwkosten maar ook hoe MHCN op locatie Parkhout aan water kan komen voor haar velden. Daarom is het bestuur van MHCN blij dat hier een degelijk plan en budget uit is gekomen, waarmee MHCN een toekomstbestendige, duurzame nieuwe locatie kan betrekken in 2024. Een plan wat dus gisteren volledig goedgekeurd is door de gemeenteraad.


De plannen in detail zijn in de afgelopen Algemene Leden Vergadering uitvoerig besproken. Wil je dus meer lezen, kijk dan gerust naar de stukken van deze ALV achter de inlog op deze site. Het bestuur gaat, samen met de commissie Parkhout en de SKR, zorgen voor periodieke updates van het verhuistraject, zodat iedereen op de hoogte blijft van deze grote stap in de geschiedenis van de club. 


Het bestuur bedankt iedereen die zich de afgelopen tien jaar heeft ingezet voor dit traject; vanuit de gemeente, de SKR en vanuit de club, enorm. Een extra woord van dank voor Paul Esser van de SKR en Jaco de Visser: de absolute trekker van het project namens MHCN. En ondanks dat afscheid nemen van Rijnhuizen bij veel van ons moeilijk zal vallen; Op naar een prachtige locatie waar wij samen, rondom dat mooie hockeyspelletje, een geweldig nieuw hoofdstuk in onze clubhistorie beginnen! En voor iedereen die bij het traject betrokken was: What a ride!