Zaal en veldtrainingen komende periode

20-1 Nieuws
Beste spelers, ouders en teambegeleiders, 

Zoals al wel duidelijk is verloopt het zaalhockey seizoen niet zoals we vooraf hadden gehoopt, maar gelukkig is er weer meer mogelijk.

De KNHB en de overheid stimuleren het blijven bewegen en de buitentemperatuur zal vermoedelijk niet beter gaan worden de komende weken. Daarnaast bestaat er nog steeds de kans dat vanaf zaterdag 29 januari de zaalcompetitie weer opgepakt en de zaalcompetitie t/m het weekend van 20 februari afgewerkt gaat worden. Het definitieve besluit van de KNHB is wederom afhankelijk van het overheidsbesluit over mogelijke versoepelingen begin volgende week.

Vanaf maandag 24 januari zullen alle teams junioren en ook de jongste jeugd weer in de zaal gaan trainen. De teambegeleiders zijn daarvan op de hoogte gebracht, dit weekend zal het schema ook weer zichtbaar worden in de MHCN app. 

We vallen hiermee weer terug op de indeling zoals we die voor ogen hadden eind november met de sluiting van de velden in december en januari. Dat betekent ook dat vanaf 31 januari teams hun voorbereiding kunnen starten voor het voorjaar. Een trainingsblok hiervoor kan aangevraagd worden via [email protected], maar volgt in principe de dagen van het veld trainingsschema van voor december waarop een team trainde. Dit in overleg met je eigen trainers en begeleiding. Het normale trainingsschema onder begeleiding van HTM begint weer op 7 maart. Trainingsuren zijn ook pas vanaf dan weer 2x per week declareerbaar. 

Uitzondering hierop zijn onze seniorenteams, die al weken niet hebben kunnen sporten. Zij kunnen, ook via [email protected] per direct trainingsruimte aanvragen (sommigen hebben dat inmiddels ook al gedaan), evt ook op zondagen en in onderling overleg weer starten met trainen.

Dat trainen mogelijk is, is fijn, maar er zijn nog steeds corona regels waaraan we ons moeten houden, natuurlijk de basisregels (blijf thuis bij klachten, was je handen etc.) en daarbovenop:
  • In de zaal: Houdt je aan de regels zoals de zalen die hanteren, je moet een geldig corona toegangsbewijs kunnen overleggen als je 18 jaar of ouder bent. In Veerhuis en Merwestein ook als je een begeleider bent. Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje binnen verplicht, behalve tijdens het sporten.
  • Op het veld: Gebruik van kleedkamer en douches is toegestaan. Als je 18 jaar of ouder bent moet je wel een geldig corona toegangsbewijs kunnen overleggen. Vanaf 13 jaar is in de binnenruimte een mondkapje verplicht.
Neem bij dringende vragen, contact op met de begeleiders van je team, die kunnen bij verdere vragen contact opnemen met de lijncoordinator of [email protected] met vragen over zaalhockey of [email protected] met vragen over trainen op het veld.

Met sportieve groet,

Namens de Hockey Commissie
Peter Slingerland