Teamindelingen 2022/2023 Senioren, Veteranen en Trimmers

1-7 Nieuws

Beste Seniorenleden,

We hebben de laatste hand kunnen leggen aan de teamindelingen voor komend seizoen voor de Dames, veteranen en trimmers.

Dames, Veteranen en Trimmers

Het overzichten van de voorlopige teamindeling Dames, Veteranen en Trimmers is geplaatst onder het menu Club > Documenten > Teamindelingen op het beveiligde gedeelte van de website. (inloggen dan wel opvragen van een wachtwoord kan met je lidnummer wat o.a. te vinden is op je contributie afschrift).

Heren

Voor de Herenlijn (Heren 1, Heren 2 en Heren Jong 1) volgt het volledige overzicht later, maar er is wel al het nodige te zeggen.

  • De selectietrainingen Heren 1 en de definitieve selectie worden in augustus vervolgd.
  • Alle H1 spelers van seizoen 2021/2022 die ook komend seizoen lid zijn doen mee in die selectietrainingen. Spelers die niet geselecteerd worden, worden geplaatst in H2 of HJ1 op basis van hun voorkeur.
  • De spelers uit H2 en HJ1 die komend seizoen ook lid zijn, blijven ingedeeld in hetzelfde team, wel doen er enkele spelers uit deze teams mee aan de selectietrainingen en kunnen dus nog geselecteerd worden voor Heren 1
  • Van de spelers uit de JA, die komend seizoen de seniorenleeftijd hebben blijven er 3 met dispensatie in de JA spelen, de betreffende spelers zijn op de hoogte en weten ook dat die dispensatie nog goedgekeurd moet worden door de KNHB. De andere 6 spelers zullen worden toegevoegd aan Heren 2.

 

Heren 2 komt daarmee op +/-20 spelers en Heren Jong 1 op +/- 18, dit afhankelijk van spelers die in Heren 1 zullen gaan spelen. Dit zijn grote teams, maar in de praktijk blijkt dat over het algemeen hier op de zondag een team van normale omvang mee op de been gebracht kan worden. Op dit moment is het totaal aantal heren spelers nog te weinig om een extra senioren team te vormen al zitten we redelijk op de grens en hopen in het seizoen 2023/2024 wel een extra herenteam te kunnen vormen.

Ten slotte

Hoewel we geen grote verschuivingen verwachten is de indeling onder voorbehoud. Er kan tot aan de start van het seizoen op een aantal plekken nog iets veranderen om verschillende redenen. Te denken valt aan o.a.:

  • nieuwe leden en/of leden die van de wachtlijst nog geplaatst kunnen worden, in de herenlijn zal hier met uitzondering van Heren 1 extra terughoudend mee omgegaan worden i.vm. de huidige omvang de teams.
  • ...

Direct betrokkenen bij zulke ontwikkelingen zullen natuurlijk persoonlijk worden geïnformeerd alsmede de trainers en coaches van de teams die erbij betrokken zijn.

Bij vragen of opmerkingen over de indeling zullen we ons best doen om deze te beantwoorden. Vragen kunnen gesteld worden via [email protected]

De Hockey Commissie van MHC Nieuwegein en de Commissie Senioren