Inloggen
Home
Handige links
Vandaag jarig
 • Nienke Heijkants
 • Jaap de Jong
Agenda
14-5 
HC-vergadering
15-5 
Bestuursvergadering
2-6 
Bitjes hapdag
5-6 
Bestuursvergadering
6-6 
Uitleg avond Scheids
11-6 
HC-vergadering
12-6 
Schriftelijk Scheids
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Keeper Team # tegen
Sanne Nieuwenhuijsen  Meisjes D4 
Puck Swinkels  Meisjes A4  13 
Bart Verhaar  Jongens C2  13 
Anouk van der Veen  Dames 3  15 
Daphne Diender  Dames 3  15 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
CLUBNIEUWS

23-4-2018
Sportiviteit en respect
 

Herken je dit? Laatste training: licht brandt nog. Wedstrijd: ouders zijn kritisch op de scheidsrechter, maar scheidsrechter is nog jong en moet nog leren. Coachen team: niet door 1 coach, maar wel door 10 (supporters). Op het terras: lege bekertjes.

 

Dat kan beter wat ons betreft. Wij willen een club waar iedereen sportief, positief en met respect met elkaar omgaat. Hockey is ten slotte een teamsport. We zijn er voor elkaar. En fouten mag, ook in je team! Daar groei je van. Groeien is samen beter worden … in alles!

 

Daarom presenteren we in het clubhuis een poster met daarop onze vijf positieve gedragsregels. De banner geeft wat uitleg.

 

Laten we samen dit ter harte nemen! Veel speelplezier allemaal!

 

Het bestuur

 
LAATSTE NIEUWS

22-4-2018
Uitnodiging voor spelregelcursus/scheidsrechterscursus.
 

Uitnodiging voor spelregelcursus/ scheidsrechterscursus.

Alle ouders, trimmers en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd met de eerstkomende cursus mee te doen.

Via een thuis te volgen e-learning kun je makkelijk en snel de stof bestuderen.

We houden een extra uitleg avond op woensdag 6 juni van 19:30 – 21:00 in het clubhuis.

Het examen is op dinsdag 12 juni van 19:45  - 21:00.

 

Met een mail naar [email protected] kun je aangeven dat je mee wil doen.

Junior leden uit de A en B lijn worden apart uitgenodigd.

 

Met vriendelijke groet,

Arbitrage commissie

 
CLUBNIEUWS

17-4-2018
Stoppen met hockey? Meld het tijdig.
 

Beste leden en ouders van leden,

 

Binnenkort start de Hockey Commissie met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2018-2019 (selectie en teamindeling). Om dit goed en zorgvuldig te kunnen doen, is het belangrijk de juiste informatie betreffende het aantal leden in het nieuwe seizoen te hebben. Daarom attenderen wij u op het volgende.

 

Overweegt u of uw kind te stoppen met hockey dan is het belangrijk dat u dit vóór of uiterlijk op 15 mei a.s. per e-mail bekend maakt bij de ledenadministratie ([email protected]). U kunt sinds dit seizoen ook gebruikt maken van het opzegformulier. Hiervoor dient u in te loggen op de website van MHCN. Onder het kopje "Club" treft u het opzegformulier.

Zo hebben wij tijdig zicht in het aantal leden in het nieuwe seizoen 2018-2019. Op basis hiervan kan de Hockey Commissie goede teamindelingen maken. U krijgt altijd een bevestigingsmail. Wanneer u geen bevestigingsmail heeft ontvangen, is uw opzegging niet verwerkt/binnengekomen.


Opzeggingen na 15 mei 2018 zien wij niet als opzeggingen voor seizoen 2018-2019, maar voor het daaropvolgende seizoen (2019-2020). Dit betekent dat u voor seizoen 2018-2019 de volledige contributie verschuldigd bent. Dit alles is in lijn met het contributiereglement en met de statuten van onze vereniging.

 

Natuurlijk hopen wij dat u en/of uw kind blijven/blijft hockeyen. Mocht het beëindigen van het lidmaatschap toch nodig zijn, dan vragen wij u met bovenstaande rekening te houden. Hiermee helpt u ons het nieuwe seizoen voor alle leden goed in te richten. Wij zien u of uw kind graag weer volgend seizoen langs of op de velden.

 

Met sportieve groet,

 

Bestuur MHCN

 
EVENEMENTEN

16-4-2018
Vrijwilligers gezocht Kamelen Toernooi
 
Beste allemaal, 

De voorbereidingen voor het kamelentoernooi 2018 zijn in volle gang ! 

Wij willen graag met jullie hulp er weer onvergetelijke toernooien van maken 😊 jullie kunnen via deze link www.kamelentrofee.nl/vrijwilligers aangeven waarmee jullie ons willen helpen ! 

Alvast bedankt namens de organisatie
 
LAATSTE NIEUWS

15-4-2018
Schema selectietrainingen
 
Beste leden,

Bijgevoegd de dagen en tijden waarop de selecties gehouden zullen worden voor de jeugd.
Qua selectiebeleid is er dit jaar geen verandering ten opzichte van voorgaande jaren.
De uitnodigingen voor de selecties volgen rond eind mei, in ieder geval 2 weken voor de start van de selecties.
Meer informatie hierover volgt.

Met vriendelijke groet,

Alexander Meijer
Hockey Technisch Manager MHCN
 


CLUBNIEUWS

7-4-2018
Van de voorzitter...
 
Beste leden en ouders van leden,

Afgelopen dinsdag heeft de maandelijkse bestuursvergadering plaatsgevonden. Hierbij treft u de nieuwsbrief van april.

Bestuur MHCN
 5-4-2018
Op weg naar een rookvrije generatie
 

Beste MHCN leden,

MHCN, dat zijn we met z’n allen! Een geweldig mooie zin die de essentie van onze club weergeeft. Het straalt uit dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan het plezier en succes op onze club. Het betekent ook dat iedereen gelijkwaardig is en dat iedereen meewerkt aan een veilig sportklimaat.

Het zal niemand zijn ontgaan dat in de huidige maatschappij een veilig en gezond sportklimaat steeds meer aandacht krijgt. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid als sportvereniging om het leuk en gezellig te houden. Daar horen bestaande gedragsregels bij die te maken hebben met bv onsportief en grensoverschrijdend gedrag, maar ook hoe we omgaan met zaken als alcohol en drugs. Die regels bekijken we regelmatig kritisch om te bepalen of ze nog passen in de huidige tijdsgeest en of we die moeten aanpassen. 

Het bestuur van MHCN is unaniem in haar standpunt dat we als club nu ook nieuwe regels moeten maken ten aanzien van roken. We willen als sportvereniging het goede voorbeeld geven aan kinderen. Zien roken doet nl roken. Het overgrote deel van onze leden is jeugdlid en die willen wij rookvrij laten sporten. Dat betekent dat wij voornemens zijn om onze club met ingang van het seizoen 2018-2019 volledig rookvrij te maken.

Dit voorgenomen besluit past in een landelijke trend waarin steeds meer sportverenigingen kiezen voor een rookvrije omgeving. Ook bij MHCN geeft een toenemend aantal leden aan een rookvrije vereniging te willen. 

Op de volgende ALV, in juni, zal het bestuur dit voorgenomen besluit voorleggen aan de leden. We hebben er alle vertrouwen in dat dit besluit breed zal worden gedragen. We kunnen ons voorstellen dat er vragen en zorgen leven en die nemen we uiteraard serieus. We doen ook graag een oproep aan leden die willen helpen om onze club rookvrij te maken. Laat het ons vooral weten!

Namens het bestuur,

Martijn Koopmans

[email protected]

 

9-3-2018
Link voor VOG ontvangen? Vraag deze aan en lever in.
 
Beste leden,
 
Wij zijn als club eind 2017 gestart met het aanvragen van VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor alle vrijwilligers van 18 jaar en ouder binnen MHCN. De VOG is voor vrijwilligers die binnen de club met minderjarigen werken of een bepaalde rol vervullen. Er zijn ca. 150 vrijwilligers aangemeld bij Justis voor de VOG en de desbetreffende vrijwilligers hebben allen een link in hun e-mail ontvangen. Deze link is 30 dagen geldig. Middels deze link activeer je eenvoudig je VOG-aanvraag met je persoonlijke DigiD. Houdt deze dus bij de hand.

Wanneer je geen VOG-aanvraag in je mailbox hebt ontvangen, dan is het voor jou niet van toepassing en hoef je niets te doen.
 
Inmiddels heeft 35% reeds zijn/haar VOG aangevraagd en het origineel ook bij de VOG projectleider, Eugenie Fransen, ingeleverd. Dank hiervoor. 
De overige leden kunnen op de volgende wijze hun originele VOG alsnog inleveren:
 
1)    Deponeren in de VOG brievenbus (in het clubhuis onder het bord van Club van 100)
2)    Persoonlijk afgeven aan Eugenie Fransen
3)    Opsturen naar Eugenie Fransen, Lichtegaarde 62, 3436 ZW, Nieuwegein
 
Mocht je onverhoopt de link in je email niet hebben geactiveerd, stuur dan even een mailtje naar vog[email protected] en dan zal de projectleider je VOG opnieuw aanvragen.
 
Het is erg belangrijk dat je de originele VOG, welke je via de post thuis gestuurd krijgt, inlevert. GEEN kopiën of ingescande documenten. 
 
Bij voorbaat dank voor je hulp.

Zie in de bijlage een voorbeeld van de mail die je als vrijwilliger via Justis in je emailbox ontvangt. 
 


Bijlage: Vb VOG.pdf
LAATSTE NIEUWS

19-2-2018
Nicoline Keulen nieuwe HR-manager!
 

MHCN is sinds kort een HR-manager rijker. Nicoline Keulen gaat invulling geven aan deze rol en is voor vrijwilligers bereikbaar via [email protected]  Nicoline:' De afgelopen jaren is er een trend ingezet om het beleid binnen MHCN te verbeteren en naar een hoger plan te tillen. Dit is alleen mogelijk door de vele vrijwilligers die wij op onze club hebben. Sinds mijn 8ste ben ik lid bij MHCN en heb verschillende taken op mij genomen. Ik weet daarom hoe belangrijk het is om vrijwilligers binnen de club te koesteren. Ik kijk er naar uit om mij de komende jaren in te zetten om de vele activiteiten binnen onze club met vrijwilligers vorm te geven. De club zijn we namelijk met zijn allen. ''

Nicoline is voor velen al een bekend gezicht op de club en we zijn als bestuur dan ook erg blij dat ze vol enthousiasme de rol van HR manager wil oppakken! We zijn er van overtuigd dat Nicoline de club weer een paar mooie stappen verder gaat helpen. Heb je vragen of wil je weten hoe je je steentje kunt bijdragen stuur haar dan een mailtje: [email protected]


Bestuur MHCN

 
 
CLUBNIEUWS

28-12-2017
Meer vrijwilligers: wie zoekt met ons mee?
 
Het bestuur is op zoek naar een HR-manager. Ondanks de inzet van vele vrijwilligers zijn er meer vrijwilligers nodig om alles te kunnen doen om de club draaiende te houden. Daarom doet het bestuur een oproep wie ons helpt te zoeken naar nog meer vrijwilligers. In bijgevoegde vacature staat omschreven wat we verwachten van de HR-manager.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Inge Rosenthal ([email protected]) of Martijn Koopmans ([email protected]).
 22-12-2017
JEUGDRAAD: DOE JIJ MEE!?
 
MHCN wil vanaf 2018 gaan starten met een Jeugdraad: een club van 6 meiden en jongens uit de A-, B- of C-teams. De Jeugdraad staat direct in contact met het Bestuur van MHCN.

Waarom een Jeugdraad?
Onder het motto "DE CLUB ZIJN WE MET ZIJN ALLEN" wil MHCN haar jeugdleden actief betrekken bij zaken en activiteiten die van grote invloed zijn op het hockeyplezier binnen de club.

Wat doet de Jeugdraad?
Zij denkt mee over het reilen en zeilen (beleid) en activiteiten binnen de club. Ook organiseert zij zaken rondom diverse thema's (bijv. communicatie naar jeugd, vergroten betrokkenheid club, meer jongens bij hockey enz.). De Jeugdraad is de schakel tussen de wereld van de jeugd en de volwassenen. De Jeugdraad geeft advies aan het Bestuur van MHCN.

Hoe vaak bij elkaar?
De Jeugdraad komt gemiddeld 1x per maand bijeen.

Deelnemen aan de Jeugdraad?
Wij zoeken enthousiaste jeugdleden uit de A-, B-, of C-teams, die:
 • Zich voor een langere periode (min. 2 jaar) aan de Jeugdraad willen verbinden.
 • Het interessant vinden om zich te verdiepen in de werkzaamheden van het Bestuur.
 • Bereid zijn gevraagd en ongevraagd het Bestuur van advies te willen voorzien.
 • Verbinding zoeken en houden met hun "achterban" (de jeugd van Benjamins tot en met A-leeftijd).
 • Het leuk vinden om diverse activiteiten te organiseren.
Ben je na het lezen van dit nieuwsbericht enthousiast geworden voor deelname aan de Jeugdraad en/of ken je iemand binnen de club die hier uitermate geschikt voor is? Meld je dan aan of zorg dat die ander zich aanmeldt om deel te nemen aan de Jeugdraad!

Meld je aan via: [email protected]

Ook als je twijfelt of nog vragen hebt: stuur gewoon een mailtje, dan kunnen we al je vragen beantwoorden.

De jeugdleden die zich aanmelden zullen worden uitgenodigd voor een gesprekje met de voorzitter van het Bestuur en de vaste begeleider van de Jeugdraad. In dit gesprekje kun je uitleggen waarom je dit wilt doen, wat je verwacht, welke ideeën je hebt en kun je vragen stellen.
 

25-11-2017
NIEUW - MHCN-KEEPERSSHIRT
 
Een uniek moment voor onze keepers: vanaf nu is het nieuwe MHCN Keepersshirt te koop. Wij willen ook bij MHCN onze keepers speciale aandacht geven en naast de nieuwe keeperstraining nu dus ook ons eigen shirt! Deze week op de Algemene Ledenvergadering gepresenteerd en vanaf nu verkrijgbaar op de club en bij Summit. Voor informatie zie flyer!
 


SPONSORING

3-10-2017
Eensgezinde uitstraling MHCN
 
Beste leden, ouders/verzorgers van leden,  trainers en coaches,

Vorige week heeft iedereen een e-mail ontvangen betreffende eensgezinde uitstraling MHCN. We vestigen via deze weg nogmaals de aandacht hierop. In de bijlage kunt u de brief teruglezen. Voor vragen en meer informatie mail naar [email protected] of [email protected]

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
en namens de Sponsorcommissie, Richard Reulink
 3-10-2017
Nieuwe teampakken-actie
 
Beste leden, ouders/verzorgers van leden, trainers en coaches,

In aansluiting op het bericht van eensgezinde uitstraling MHCN is ook een nieuwe teampakken-actie gelanceerd. Hierover heeft u vorige week per e-mail informatie ontvangen. Via dit bericht willen we hier nogmaals de aandacht op vestigen. In de bijlage treft u de memo over de teampakken-actie. Voor vragen of meer informatie mail naar [email protected] of [email protected]

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
en namens de Sponsorcommissie, Richard Reulink
 


VACATURES

9-8-2017
Vacature: Barcaptains gezocht
 
Om de bar tijdens wedstrijddagen goed draaiende te houden is de barcommissie op zoek naar extra barcaptains.

Heb je affiniteit met horecawerk, houd je van aanpakken? Lees dan bijgevoegde vacature en/of mail naar [email protected]

Met sportieve groet,

De barcommissie
 


TC

5-7-2017
Bericht van het wedstrijd secretariaat Jongste Jeugd en Junioren
 

Vanaf seizoen 2017-2018 wordt het wedstrijdsecretariaat voor de Jongste Jeugd & Junioren versterkt met de komst van Jeroen Wirtz.

In het begin van het seizoen zullen zowel Jeroen als Edith jullie aanspreekpunt zijn, maar uiteindelijk zullen de taken verdeeld gaan worden.

 

Op dit moment is er op een punt al een splitsing merkbaar en dat heeft alles te maken met de veldplanning:

·         Vanaf nu kunnen jullie de aanvragen voor oefenwedstrijden en reservering van velden voor events bij Jeroen indienen. Hij zal dit dan verder met jullie oppakken. 

·         Vragen over de veldplanning tijdens de reguliere competitie, zal Edith gewoon blijven oppakken.

 

Voor het aanvragen van oefenwedstrijden geldt een aantal regels die wij graag met jullie delen:

 • Aanvragen van oefenwedstrijden worden via de mail bij Jeroen ingediend ([email protected])
 • In de mail wordt een verzoek ingediend met de dag en tijdstip waarop de oefenwedstrijd gespeeld gaat worden en wordt de naam van de tegenstander vermeld. Mocht je nog geen tegenstander hebben dan dien je dit binnen 1 week door te geven. Mocht je uiteindelijk geen tegenstander opgeven, dan vervalt de reservering. 
 • Jeroen checkt of er veldcapaciteit is en zal dit (indien akkoord) richting de aanvrager bevestigen. Zonder bevestiging van zijn kant, staat de reservering niet vast.
 • De oefenwedstrijd wordt in LISA verwerkt en zal zichtbaar zijn op de MHCN site.
 • Arbitrage en bezetting van de bar worden niet door Jeroen geregeld. Zij worden in de bevestigingsmail in de CC slechts meegenomen, zodat zij op de hoogte zijn. De aanvrager dient zelf contact op te nemen met de arbitrage en de bar, als dit gewenst wordt.

 

Als er vragen zijn, dan horen wij het graag. Wij wensen jullie in ieder geval een sportief seizoen toe!

 

Jeroen Wirtz & Edith van Maurik

 
LAATSTE NIEUWS

31-8-2016
Mental Coaches aan de slag voor trainers/coaches/spelbegeleiders
 
Vanaf heden zijn er bij onze club Mental Coaches actief die trainers/coaches/spelbegeleiders pedagogisch kunnen ondersteunen of die kunnen helpen om deze kwaliteiten verder te verbeteren. 

Meer informatie of hoe je met hen in contact kan komen vind je hier (werkt alleen als je het nieuwsbericht op de site opent)