Inloggen
Home
Handige links
Agenda
26-10 
Uitleg avond scheids
27-10 
Bestuursvergadering
28-10 
Uitleg avond scheids
29-10 
Examen scheidsrechte
9-11 
Bestuursvergadering
30-11 
ALV
15-12 
Bestuursvergadering
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
Meisjes C1 
Meisjes A3 
Jongens C1 
Meisjes D1 
Dames 1 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
LAATSTE NIEUWS

14-10-2020
Corona-update: Maatregelen per woensdag 14 oktober.
 

Iedereen voelde natuurlijk al aankomen, afgaand op de alarmerendere berichten in de media over de ‘te snelle toename’ van het aantal coronagevallen, dat er strengere maatregelen zouden komen. Naar aanleiding van de persconferentie van de overheid van 13 oktober, gelden vanaf 14 oktober de volgende regels voor alle hockeyclubs in Nederland, dus ook voor MHCN.


Voor iedereen vanaf 18 jaar oud geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Dit betekent voor al onze (jong) seniorenteams GEEN trainingen en GEEN (onderlinge) wedstrijden tot nader order. 

* Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband en zijn onderlinge wedstrijden met teams van eigen club toegestaan. (Oefen-)wedstrijden tegen andere teams dus helaas niet.

Naast het clubhuis gaan nu ook douches en kleedkamers op slot! 

* Verder blijven alle regels die MHCN op 30 september communiceerde van kracht.

* Wat dit eventueel voor zaalhockey betekent is (nog) niet te zeggen. De zaalcompetitie begint pas in december en de overheid bekijkt de situatie over twee weken opnieuw. Zodra wij helderheid hebben over eventuele impact op zaalhockey, laten wij dit snel weten.


We bedanken jullie (wederom!) onwijs voor jullie medewerking de afgelopen weken en het begrip voor deze maatregelen. Een lange adem is nodig, en het bestuur waardeert dat jullie die zo goed opbrengen! 

 

6-10-2020
Steun MHCN, stem op ons bij Rabo Clubsupport.
 

Extra financiële steun voor MHCN? Dat hebben wij zelf in de hand! MHCN doet mee aan de Rabo Clubsupport-actie. Dat betekent dat als wij voldoende stemmen krijgen, de Rabobank investeert in bijvoorbeeld onderhoud aan ons clubhuis of betere trainingsmaterialen voor de jeugd. En, eerlijk is eerlijk, vanwege corona kan de club zo’n steuntje in de rug prima gebruiken… Nu stemmen dus!

 

Stemmen kan als je een betaalrekening hebt bij de Rabobank. Ga naar https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/, kies ‘Breng je stem uit’, vul je rekeninggegevens in, log in en stem op MHCN. Het lijkt ons een briljant idee als je ook gelijk je familie, vrienden, buren of hondenuitlaatservice met een Rabo-rekening laat stemmen :) Rabobank: dank voor de mooie actie! En jij: Alvast onwijs bedank voor je stem! #declubzijnwijmetznallen

 

4-10-2020
Nieuwe mental coach bij MHCN: Marie Janne van Toorn
 
Het MHCN team heeft versterking gekregen van mentalcoach Marie Janne. Zij stelt zich hieronder voor:

Hallo! Mijn naam is Marie Janne van Toorn en sinds dit seizoen ben ik de mental coach van MHCN. Ik het dagelijks leven ben ik gz-psycholoog en heb ik mijn eigen praktijk, waarbij ik vanuit positieve, oplossingsgerichte psychologie werk aan het versterken van veerkracht en mentale gezondheid. Sport is mijn passie en ik kijk er heel erg naar uit om binnen MHCN sport en psychologie te combineren. 

Waarvoor kun je bij mij terecht?
* Mentale training; hoe presteer je optimaal onder druk? Hoe hanteer je stress/ wedstrijdspanning? Hoe ga je om met negatieve gedachten? Hoe blijf je geconcentreerd als de wedstrijd niet lekker gaat?
* Teambegeleiding; hoe zorg je samen voor de juiste mindset?
* Coaching voor de coach
* Hoe blijf je mentaal fit tijdens deze corona-periode?
* Andere sport gerelateerde vragen
Mocht ik ook iets voor jouw team kunnen betekenen, stuur mij gerust een mail via [email protected]
Hartelijke groet, Marie Janne 

We zijn enorm blij met haar steun en wensen haar veel succes en plezier bij MHCN!
 

1-10-2020
Dringende oproep aan tegenstanders die MHCN bezoeken i.v.m. de aangescherpte coronaregels.
 
Op basis van de aangekondigde maatregelen van de rijksoverheid en de KNHB, past MHCN vanaf 29 september de volgende regels toe voor bezoekende teams:

Bezoekende teams mogen MAXIMAAL 6 teambegeleiders meenemen naar wedstrijden bij en tegen MHCN. Dit aantal van 6 is het totaal van coaches/teammanager en rijdende ouders. Meer begeleiders kunnen helaas bij de ingang van het sportpark geweigerd worden.
* Teambegeleiders die niet op het wedstrijdformulier staan, worden verzocht zich te registreren via de QR-code bij de ingang van het sportpark.
* Wij verzoeken het bezoekende team zo snel mogelijk na de wedstrijd weer te vertrekken.
* De teambegeleiders wordt verzocht de afstand van 1,5 meter onderling zo goed mogelijk te respecteren.

Geen leuke regels, helaas wel nodig. Hierdoor hopen wij met z'n allen onze sport te kunnen blijven beoefenen. Van MHCN-teams vragen wij exact hetzelfde. Dank voor jullie begrip!

 

30-9-2020
Update: coronaregels verder aangescherpt n.a.v. persconferentie 28 september.
 

Gezien het snel toenemende aantal coronabesmettingen in ons land in de afgelopen week leek het al onvermijdelijk; afgelopen maandag kondigde de overheid opnieuw verdergaande maatregelen aan. 

 

De afgekondigde nieuwe coronaregels gelden voor ALLE hockeyers, hockeyverenigingen, vrijwilligers en fans, en gelden vanaf 29 september. Wat dit voor jou betekent als lid of supporter van MHCN tref je hieronder.

 

Ouders, verzorgers of andere supporters mogen niet meer naar sportwedstrijden komen kijken. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

 

Ouders of verzorgers die hun kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd brengen mogen niet blijven kijken. Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training, clinic of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Uitzondering zijn ouders van onze jongste jeugd, die hun kind tot aan het veld mogen brengen en maximaal 5 minuten mogen blijven. Ook mogen zij 5 minuten voor het einde van de training of wedstrijd weer bij het veld staan om hun kind op te halen. Let daarbij ajb op de 1,5 meter afstand.

 

Ouders of verzorgers die hun kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd brengen mogen wel blijven kijken. Maar… Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs wel onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers, en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. De KNHB vraagt om dit aantal 'zo beperkt mogelijk te houden', het bestuur van MHCN heeft daarop besloten hier een maximum aan te stellen van zes begeleiders per team. Die zes is inclusief rijdende coach(-es) en/of team manager. Dus: stel er rijden twee coaches en één teammanager, dan kunnen er daarnaast dan nog drie ouders rijden. Waar mogelijk liever minder. Wij doen dit om het aantal mensen ook bij clubs die wij bezoeken zo laag mogelijk te houden (wat uiteindelijk de bedoeling is van al deze maatregelen!). Wij vragen exact hetzelfde van clubs die ons bezoeken. De teammanager bepaalt welke zes ouders (om de beurt) in aanmerking komen. Eventuele onderlinge wijzigingen hierin lopen via de teammanager.

 

Wie geldt als teambegeleiding en mag dus aanwezig zijn bij (thuis-)wedstrijden?

Naast de aangewezen chauffeurs naar uitwedstrijden vallen maximaal twee coaches, één teammanager en scheidsrechters, mits allen aangegeven zijn op het wedstrijdformulier. Valt iemand in als coach of teammanager, dan is dit alleen toegestaan na melding bij, en akkoord door, de secretaris van MHCN ([email protected]) en dient de invaller zich te registreren via de QR-code. Bij de jongste jeugd geldt één spelbegeleider ook als teambegeleiding. Ook de aangewezen coronacoördinator valt onder begeleiding en mag op het sportpark aanwezig zijn. 

 

Sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training mogen niet blijven kijken naar andere wedstrijden of trainingen. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

 

Registratie blijft! Iedereen die niet op het wedstrijdformulier staat maar wel voldoet aan bovenstaande regels, dient zich te registreren via de QR-code of link, beschikbaar bij de entree van het sportpark.


Clubhuis is nu volledig gesloten. Ons clubhuis was al doordeweeks gesloten. Daar komt nu ook het weekend bij. De toiletten beneden blijven wel open en EHBO materiaal en coolpacks zullen beneden beschikbaar zijn. Dus helaas kan er na de wedstrijd niet meer wat gedronken worden als team! De bedoeling is dat je ons sportpark zo snel mogelijk na de wedstrijd verlaat.

 

We roepen al onze leden en betrokkenen op om mee te werken en je goed aan alle maatregelen te houden. Alleen op die manier kunnen we in elk geval met elkaar blijven hockeyen, al is dat dan voorlopig zonder publiek. #declubzijnwijmetznallen


 
BESTUUR

23-9-2020
ALV uitgesteld naar 30 november!
 
Beste (ere)leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers, 

Door de toename van de Corona virus en alle maatregelen die hierbij komen kijken heeft het bestuur besloten de ALV van 28 september a.s. uit te stellen naar 30 november a.s. Het bestuur zal volgende week de stukken voor de ALV van november plaatsen. 

Met vriendelijke groet, 

Het Bestuur
 
LAATSTE NIEUWS

22-9-2020
Let op: Strenger coronabeleid.
 

Het ontgaat vast niemand, landelijk lopen het aantal corona-besmettingen helaas weer razendsnel op en ook onze club blijft niet gespaard. Inmiddels zijn ook al enkele leden van MHCN positief getest op het virus. Om ervoor te zorgen dat onze club een veilige plek blijft om te sporten voelt het bestuur zich verantwoordelijk/genoodzaakt de coronaregels verder aan te scherpen. Lees de regels goed door en help elkaar met de naleving, want alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we veilig en met plezier kunnen blijven hockeyen.

 

Wat verandert er met ingang van woensdag 23 september:


* Elk MHCN-team mag per speler maximaal 1 supporter meenemen naar een thuiswedstrijd. Liever minder(!) Bezoekende teams krijgen het verzoek maximaal 6 rijders/begeleiders/supporters mee te nemen.

* Na wedstrijden mogen teams en supporters maximaal 45 minuten op de club blijven.

* Stelregel naar uitwedstrijden is (uit respect naar de club waar wij te gast zijn); maximaal 6 rijders/begeleiders/supporters mee. Check ajb altijd de website van de club die je bezoekt. De regeling varieert per club. Verzamelen voor een uitwedstrijd doe je buiten het MHCN-terrein (op de parkeerplaats).

* Op zondag wordt de bardienst uitgebreid van 2 naar 3 personen. 1 persoon daarvan heeft corona-dienst (o.a. toezicht houden op de registratie bij binnenkomst).

* Er wordt geen eten (behalve voorverpakt) meer verkocht in het clubhuis.

* Het clubhuis gaat doordeweeks op slot (maandag tot en met vrijdagavond). Uitzonderingen worden niet gemaakt. Er mag ook geen overleg meer plaatsvinden in het clubhuis.

* Doordeweeks is er, behalve de teams die trainen, hun trainers en technische coördinatoren, niemand meer op het complex van MHCN. Moet je toch op het complex zijn, dan is dit alleen toegestaan na overleg met, en met toestemming van, een bestuurslid. Uitzondering hierop zijn de teams TOT de D-leeftijd (Onze Jongste Jeugd). Hier mag 1 ouder/verzorger zijn/haar kind brengen en tot maximaal 5 minuten na aanvang van de training blijven en 5 minuten voor het eind van de training weer aanwezig zijn om het kind op te halen.

* Na trainingen ga je zo snel mogelijk naar huis.

* Let op: één van de grootste besmettingsbronnen, ook bij kinderen, is drinken uit elkaars bidon of glas. Let er goed op dat jij of jouw kind een eigen bidon heeft en alleen daaruit drinkt.


Daarnaast blijven de al eerder gecommuniceerde regels van kracht, de belangrijkste twee:

* 1,5 meter afstand houden, geen handen schudden, handen wassen, vermijd drukte en heb je klachten, blijf thuis en laat je testen.

* Je registreert je op wedstrijddagen via de QR code bij het hek. Niet geregistreerd is geen toegang tot MHCN.

 

Hoofddoel is: lekker blijven sporten. En door ons goed aan bovenstaande te houden, hoopt het bestuur verdergaande maatregelen te voorkomen. Laten wij dat alsjeblieft samen voorkomen. Spreek elkaar ook alsjeblieft aan op het respecteren van de regels. Dit is niet alleen een taak voor het bestuur, vrijwilligers of trainers, hier draagt iedereen aan bij! Immers: De club zijn wij met z'n allen! Dank voor jullie begrip en de opvolging van deze regels.

 

11-9-2020
Help mee: Punten op de i tegen Corona.
 

Mooi dat de competitie weer loopt en dat jullie rekening houden met de flinke dosis covid-maatregels! Op zaterdag liep het registreren super! Het extra horeca verkooppunt (de tent) zorgde voor minder drukte in het clubhuis. Looproutes werkten goed. Toch kunnen een paar regels duidelijker en vragen wij jouw extra aandacht voor, en hulp bij, het volgende:


* Registratie op zaterdag via de QR-code liep goed. Maar, op zondag hebben senioren zich nauwelijks geregistreerd(!) Extra verzoek aan onze senioren en bezoekers op zondag: registreer je!

* Er is onduidelijkheid of je je moet registreren als je op het wedstrijdformulier staat. In het kort: Als je THUIS speelt, en je staat op dit formulier, dan hoef je NIET te registreren. Speel je UIT en kom je daarna terug op de club, dan moet je WEL registreren.

* Douchen mag wel, zolang je in de douches en kleedkamers 1,5 meter afstand houdt.

* Koop je wat in de tent buiten, dan mag je dat helaas niet in de tent consumeren. Dit om de doorstroming/afstand te garanderen.

* Bezoekers van het clubhuis MOETEN geregistreerd zijn en de gezondheidsverklaring daarmee accorderen. Ook gaat er getemperatuurd worden in het clubhuis.

* Er komen extra QR-code posters om het registreren duidelijker en sneller te maken.


Je denkt misschien (weer): 'Wat een gedoe!'. En met al die regels en veranderingen, kan het Bestuur zich dat voorstellen. Realiteit is wel, dat alleen op basis van alle maatregelen en aanpassingen de gemeente akkoord geeft dat ons complex en clubhuis open mogen. Ons hier niet aanhouden kan (forse) boetes en uiteindelijk zelfs sluiting tot gevolg hebben. Nog even los van het feit dat wij dit doen met het allerbelangrijkste doel: jou en iedereen op de club veilig en gezond houden. (Alweer) bedankt voor je medewerking. Heb je aanvullende suggesties hoe zaken duidelijker/beter kunnen? Mail gerust naar [email protected]

 

4-9-2020
Registratie en gezondheidscheck bij MHCN
 
Met ingang van zaterdag 5 september moet iedereen vanaf 13 jaar, die het sportpark van MHCN bezoekt, zich registreren. Registratie heeft tot doel eventueel bron- en contactonderzoek i.v.m. COVID-19 mogelijk te maken. Het gaat dus om jouw gezondheid en die van al onze leden, hun vrienden en familie! 

Registratie in het kort:

* Registreren doe je door de QR-code te scannen met je smartphone. De QR-code vind je hier online, maar ook op posters bij de ingang van MHCN.
* De QR-code linkt naar een formulier waar je je gegevens invult en akkoord gaat met de gezondheidsverklaring. 
* Dit formulier moet iedereen vanaf 13 jaar ELKE dag dat hij/zij het MHCN terrein wil bezoeken OPNIEUW invullen en bevestigen. Je ontvangt een bevestigingsmail die je op verzoek moet kunnen laten zien.
* De registratieplicht geldt alleen op wedstrijddagen (in de regel dus alleen het weekend).
* Speel je een wedstrijd, dan sta je op het wedstrijdformulier en hoef je je die dag NIET te registreren. Via LISA beschikken wij dan al over jouw gegevens. Dit geldt ook voor de op het wedstrijdformulier genoemde coaches en scheidsrechters.
* Niet geregistreerd? Dan heb je helaas geen toegang tot ons sportpark. Steekproefgewijs en bij de ingang van het terrein checken wij regelmatig of je je bevestigingsmail hebt.

De registratie is een vereiste voor ons als vereniging vanwege COVID-19 op dagen dat wij meer dan 250 bezoekers tegelijk kunnen verwelkomen. Registratie heeft tot doel bron- en contactonderzoek door de GGD mogelijk te maken. Je gegevens worden uitsluitend voor dit doel gebruikt en automatisch na 14 dagen gewist. Bedankt voor je medewerking!
 

2-9-2020
Coronaregels & horeca dit seizoen.
 

Net als bij de wedstrijden (zie 'Coronaregels & wedstrijden dit seizoen'), moet MHCN ook aan verplichte regels voldoen voor wat betreft de horeca en het clubhuis. Helaas weer een aantal regels over wat er allemaal niet mag! Maar hierdoor is er toch veel mogelijk en houden wij zo goed mogelijk rekening met ieders veiligheid en gezondheid.

* Omdat de capaciteit van het clubhuis beperkt is door de maatregelen, hebben wij op zaterdagochtend een buitentent als extra uitgiftepunt voor koffie, thee, fris, kaasstengels, snoep. Geen frituur, tosti’s, ijs, appeltaart en alcohol, die haal je in het clubhuis. Je kunt uitsluitend met pin betalen. De tent is niet bedoeld om te gaan zitten/blijven hangen, dan kan de afstand niet gegarandeerd worden.

* In het clubhuis staan looplijnen en zijn een in- en uitgang aangegeven. Door hier rekening mee te houden, waarborgen wij 1.5 meter afstand.

* Je treft op diverse plekken (bar, in- en uitgang) hygiënemiddelen om je handen te reinigen. Maak hier goed gebruik van! 

* Graag één persoon die voor meerdere mensen (team, vriendengroep of gezin) consumpties haalt. Zo zorgen wij dat de drukte meevalt en afstand gehouden kan worden.

* In het clubhuis is een beperkt aantal zitplaatsen. Meubels verplaatsen is niet toegestaan. Staand drinken of eten ook niet. Onder het grote TV-scherm staat de limonade tafel. 

* De brandtrap is eenrichtingsverkeer naar beneden. Op het buitenterras boven, mogen per picknicktafel vier personen. Ook daar zijn geen staanplaatsen. 

* Bij heel slecht weer kan één elftal, met maximaal twee begeleiders, na overleg met, en op aanwijzing van de barcaptain, limonade drinken in het clubhuis.

* Looproutes altijd vrij houden, ook naar het toilet. Als je uit de wc komt en meteen naar buiten wilt, kan je ook de achter-/nooduitgang nemen.

* Op zondag meldt de aanvoerder/coach zich bij de bar, om te horen waar het team en de tegenstander kunnen verblijven na de wedstrijd, maar ook waar ze zich kunnen verzamelen voor de wedstrijd. Ook de tegenstander moet zich melden, om te controleren of registratie heeft plaatsgevonden. 

* We gebruiken geen spatschermen bij de bars, omdat de bar al breed genoeg is van zichzelf. Indien barmedewerkers het willen, kunnen ze handschoenen aan, een mondkapje is uiteraard ok, maar je eigen keuze. 

* Bij slecht weer of regen heeft MHCN te weinig ruimte om iedereen te laten schuilen. Wees daarom voorbereid en neem bij een slechte weersverwachting een paraplu mee en kleed je warm aan!

Wij doen een beroep op jullie begrip en medewerking om MHCN veilig en gezond te houden. Heel erg bedankt!

 

27-8-2020
Coronaregels & wedstrijden dit seizoen.
 

MHCN vraagt haar leden, vrijwilligers, toeschouwers en bezoekers met directe ingang de volgende regels op te volgen i.v.m. COVID-19:


* Teambesprekingen zijn niet toegestaan in kleedkamers en de bestuurskamer. Bij teambesprekingen neem je de 1,5 meter afstand in acht.
* Geen shakehands/highfive voor aanvang van de wedstrijd.
* Spugen en neus ledigen is niet toegestaan.
* Vrij hockeyen op het veld toegestaan, maar vanaf de C-jeugd wel 1,5 meter afstand houden tot de scheidsrechters en teambegeleiding. 
* Wisselspelers dienen 1,5 meter afstand te houden in de rug out. Hiervoor is een extra bank naast de dag outs geplaatst.
* Vanaf de C-leeftijd: Spelers die tijdens een wedstrijd herhaaldelijk coronaregels overtreden, zoals protesteren binnen 1,5 meter, kunnen daarvoor een kaart krijgen
* Pleisters plakken/blessurebehandeling mag wel. 
* Cornermaskers/beschermende materialen zoveel mogelijk persoonlijk maken, anders met desinfecterende spray reinigen na elk gebruik.
* Vanaf 13 jaar moet je een mondkapje dragen in de auto naar uitwedstrijden (uiteraard als je niet uit hetzelfde huishouden komt).
* Geforceerd stemgebruik, schreeuwen en spreekkoren zijn niet toegestaan.
* Toeschouwers uit verschillende huishoudens houden 1,5 meter afstand tot elkaar (bij veld 1 tref je wit gemarkeerde tegels die 1,5 meter uit elkaar liggen om je te helpen).

Daarnaast: Vanaf het eerste competitieweekend (5/6 sep.) moet iedere bezoeker van MHCN vanaf 13 jaar zich registreren. Dit moet voor elke dag dat je het park bezoekt opnieuw. Hiervoor zal een QR code beschikbaar zijn bij de ingang van ons park en bij de de bar, die je scant met je smartphone en die je naar een formulier stuurt waar je enkele gegevens invult en akkoord gaat met de gezondheidsverklaring. Dit is een eis ten behoeve van mogelijk bron- en contactonderzoek. Ben je niet geregistreerd, dan heb je geen toegang tot het complex van MHCN. Hier zal steekproefgewijs op worden toegezien. 

Wij rekenen op ieders begrip en medewerking met betrekking tot bovenstaande regels. Het zal soms even wennen zijn, maar hiermee is de kans het grootst dat wij elkaar veilig en gezond houden. Dankjulliewel!

Meer lezen over COVID-19 en sport, zie de publicatie van NOC NSF 'Verantwoord sporten': https://nocnsf.nl/sportprotocol
 
TC

26-7-2020
Gewijzigd trainingsschema
 

Beste leden,

Vlak voor de zomer is een voorlopig trainingsschema 2020-2021 op de site gezet. 
Bij nadere uitwerking blijkt dat er toch een aantal zaken in zitten die tot grote knelpunten gaan leiden. Dit heeft dan vooral betrekking op het vroege aanvangstijd op de donderdag voor een aantal D-teams, een (te) krappe planning van de JOJ teams en het samen plannen van de JOJ met de keepers om zo het meetrainen van keepers en zo ook het werven van keepers in de JOJ makkelijker te maken. 

Om te voorkomen dat we bij de start van de trainingen alsnog forse wijzigingen moeten doorvoeren, hebben de hockeycommissie en het bestuur besloten om nu al een nieuw trainingsschema kenbaar te maken (zie bijlage).

De belangrijkste wijzigingen zijn:

Wijziging d.d. 26 juli

  •  Keepers van maandag naar woensdag
  •  JOJ-teams: dagen onveranderd, wel iets andere tijdstippen
  •  D-lijn: training gaat van de donderdag naar de vrijdag. Voor JD1 is dinsdagtraining verplaatst naar de maandag.
  • C-lijn: trainingen gaan van de woensdag en vrijdag naar de maandag en donderdag. Alleen voor MC1 is training op dinsdag en donderdag.
  • A+B-lijn: grotendeels ongewijzigd, voor een paar teams wijzigt de trainingsavond.
Wijziging d.d. 16 augustus
  • JD1 van de maandag naar de woensdag
  • MA2 aanvangstijd training op woensdag 15 minuten later

Voor de senioren zijn er geen wijzigingen, m.u.v. de de verschuiving met 15 minuten van de H2 training op woensdag per 16 augustus.

We wensen iedereen een mooi start van het nieuwe seizoen toe. 

Met sportieve groet,

Hockeycommissie en bestuur MHCN

 2-7-2020
Voorlopig trainingsschema en startdata
 

Hieronder lees je meer over het voorlopige trainingsschema voor na de zomer.

 

Trainingen D-jeugd en hoger in principe vanaf 17 augustus

Voor de 11-tal jeugd en senioren starten de trainingen weer op maandag 17 augustus. Daarbij gelden 2 zaken:

  • Trainen is ‘facultatief’ en kan alleen plaatsvinden als de trainer beschikbaar is (en niet nog met vakantie is)
  • Tijdens de Vakantie Hockey Week (24/08 tot en met 28/08) is er voor de D-jeugd geen training.

Alle trainingen 31 augustus van start

Vanaf maandag 31 augustus (de dag dat de basisscholen weer beginnen) starten ook de trainingen voor iedereen volgens schema.

Trainingsschema is voorlopig

Het trainingsschema is inmiddels ingevoerd in LISA zodat je de trainingen ook in de MHCN-app terugziet. Het schema kan echter nog wijzigen, bijvoorbeeld door schoolroosters van jeugdtrainers of andere omstandigheden. Natuurlijk doen we dat alleen als het écht noodzakelijk is en zorgen we dat je zo snel mogelijk over eventuele wijzigingen hoort.

 

Alle lijnteams zoveel mogelijk tegelijk trainen

Voor alle jeugdlijnen hebben we inmiddels een Technisch Coördinator hebben gevonden (zie het eerdere bericht op de website). Om die inzet zo effectief en succesvol mogelijk te maken, trainen alle teams van eenzelfde lijn vrijwel altijd op hetzelfde moment. Dat gegeven is de basis voor dit schema.
Daarnaast willen we er voor zorgen dat zoveel mogelijk trainers eerst training geven en daarna training krijgen. Uitgangspunt is dat A-junioren training geven aan C-junioren. B-junioren geven training aan D-junioren. Vandaar dat we die lijnen gecombineerd op één dag laten trainen.

Keeperstraining op maandag

De keeperstraining (vroeger op de woensdag) verhuist naar de maandag. De afgelopen jaren is er geïnvesteerd door de keeperstraining door externen te laten leiden. Dat betaalt zich nu terug: we kunnen de opgedane kennis nu aanwenden en in een interne keeperstraining voorzien. In het eerste blok van de keeperstraining zullen we de wisselkeepers voor de komende zaterdag van de JOJ ontvangen, daarna volgen op leeftijd de keepers van de daaropvolgende lijnen.

 

Let op de toelichting

In het schema is een aantal opmerkingen opgenomen. Bekijk die goed, dat scheelt mogelijk later een verrassing. Link naar het trainingsschema


Met sportieve groet,

De Hockey Commissie en HTM


 

30-6-2020
Personele bezetting HTM seizoen 2020 - 2021
 

Graag wil ik jullie informeren over een nieuwe mijlpaal die we bij MHCN bereiken. Vanaf komend seizoen zal het Hockey Technisch Management (HTM) een ‘volwassen’ bezetting hebben:


- Sean Bourgonje: Technisch Coördinator Keepers

- Christijn Feijen en Jeroen van den Berg: Technisch Coördinator Jongste Jeugd

- Tim Adema: Technisch Coördinator D-jeugd

- Tim van der Hulst: Technisch Coördinator C-jeugd

- Robert Schults: Technisch Coördinator A- en B-jeugd

- Mark de Wit: Technisch Manager


De rol van Technisch Coördinator laat zich het eenvoudigst samenvatten als ‘de coach van de trainers’. Belangrijkste doel van HTM is dan ook te zorgen dat de trainer zich ontwikkelt (een betere trainer wordt). Direct gevolg is dat het niveau van de trainingen stijgt waardoor er meer plezier en ontwikkeling bij de spelers valt te verwachten.

 

Dat ontwikkelen gaat verder dan trainers en kinderen. Ook de Technisch Coördinatoren zullen zich binnen HTM ontwikkelen. Voor hen is de taak nieuw en over het algemeen een veel bredere verantwoordelijkheid dan ze gewend zijn. Ze verdienen daarvoor niet alleen respect, maar ook de tijd om hier in hun draai in te vinden. Hun taak is er ook één van de lange adem. Het resultaat zit niet direct in morgen, maar veel eerder in één of twee seizoenen vooruit. Ik reken daarin op ieders begrip.

 

Ik wil eindigen met MHCN met deze mijlpaal te feliciteren. Het is echt uniek dat wij deze structuur nu volledig bezet hebben en daar moeten we met z’n allen echt trots en zuinig op zijn!

 

Met sportieve groet,

Mark de Wit

HTM

 
LAATSTE NIEUWS

26-9-2018
Afsluiten: ballen natellen, licht uit, deur dicht.
 


Beste mensen,

We merken dat we vaak nog vergeten:

 

* ballencontainers weer compleet terug op de goede plaats (hè, te weinig? Kijk eens rond de velden en haal ze gewoon even samen op na je training)

* licht uit als je als laatste van het veld komt

* licht in kleedkamers uit en de deuren op slot als je de laatste bent.

 

En nee, dat doet niet iemand anders, dat doen we zelf.......samen zorgen we voor onze club!

 

Dank je wel !

ONZE Hockey Commissie

 

31-5-2018
Onweer? 10-secondenregel
 
De laatste dagen is er naast veel zon en veel warmte ook regenbuien en onweer. Vanuit de KNHB wordt advies gegeven wat te doen met onweer. Dit advies volgt MHCN op. Graag delen we dit advies met jullie. Hier vullen we op aan dat bij onweer NIET geschuild mag worden in de dug-outs! Zo kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen.

Advies KNHB:
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN