Inloggen
De club
Handige links
Agenda
6-11 
Bestuursvergadering
12-11 
HC-vergadering
14-11 
Uitlegavond tbv sche
16-11 
Uitlegavond tbv sche
19-11 
Examen scheidsrechte
4-12 
Bestuursvergadering
10-12 
HC-vergadering
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
Meisjes B3 
Meisjes D1 
Meisjes C5 
Meisjes C5 
Meisjes A5 
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
LAATSTE NIEUWS

14-10-2018
Nieuwegein Meisjes A1 gepromoveerd naar Super A ! Van harte gefeliciteerd !
 

Een historische overwinning, trots op onze meiden, trots op trainer-coach Joseph, assistent Vivian en manager Esther !

Maar ook trots op onze enorme supportersschare die MA1 trouw was bij de play-offs, senioren en junioren !


Dank ook aan HTM Alex en alle begeleiders die jaren aan de opbouw van dit team hebben gewerkt.


Het zal pittig worden maar leerzaam zijn, we staan met de hele club achter jullie ! Samen genieten !


Knappe prestatie dames ! Jullie teamprestatie !


 

Hockeycommissie en bestuur MHC Nieuwegein
 
CLUBNIEUWS

12-10-2018
Aankondiging ALV, 30 oktober 2018!
 
Beste leden, aspirant-leden, ereleden, leden van verdienste, begunstigers en ouders van leden,

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering van MHCN. Deze zal worden gehouden in ons clubhuis op:

Dinsdag 30 oktober 
Aanvang 20.00 uur

Zet de datum vast in uw agenda, de bijgaande stukken zoals agenda, concept-notulen en bijlage kunt u volgende week van ons verwachten. 

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
 
LAATSTE NIEUWS

28-9-2018
Speelschema rond de herfstvakantie
 
Beste spelers en ouders,

Voor de A,B,D en de Jongste Jeugd loopt de voorcompetitie tot en met het weekend van 6 oktober. Ook de C jeugd speelt in dat weekend een wedstrijdronde. 

Na dit weekend volgt (behalve voor de C jeugd) de herindeling voor het vervolg van de competitie tot het laatste weekend van november. Daarna begint de zaalperiode.

Het weekend van 13 oktober is aangemerkt als weekend voor inhaalwedstrijden en play-offs. Afgelopen weekend zijn er een aantal wedstrijden afgelast in verband met de hevige regenval rond het middaguur. Dit weekend worden dus in principe die wedstrijden ingehaald. De planning daarvan gebeurd door het wedstrijdsecretariaat van de thuis spelende club. Is geen van jouw wedstrijden afgelast is er dus geen wedstrijd op 13 oktober.

Play-offs kunnen worden gespeeld door de MA1 en MB1. Of dit ook nodig is, is afhankelijk van de eindstand in hun poules na de wedstrijden van 6 oktober. Waar en hoe laat de play-off wedstrijden gespeeld worden, wordt bepaald door de hockey bond.

Het weekend van 20 oktober, het eerste weekend van de herfstvakantie is een vrij weekend. Het staat teams vrij om oefenwedstrijden in te plannen, of een weekend rust te nemen. 

Het weekend van 27 oktober is een regulier speelweekend. Voor de A, B, D en Jongste Jeugd start de nieuwe competitie na de herindeling. Alle teams beginnen weer op 0. De C jeugd speelt dat weekend de 6e ronde van de competitie.

Met sportieve groet,

De Hockey Commissie.
 

26-9-2018
Afsluiten: ballen natellen, licht uit, deur dicht.
 


Beste mensen,

We merken dat we vaak nog vergeten:

 

* ballencontainers weer compleet terug op de goede plaats (hè, te weinig? Kijk eens rond de velden en haal ze gewoon even samen op na je training)

* licht uit als je als laatste van het veld komt

* licht in kleedkamers uit en de deuren op slot als je de laatste bent.

 

En nee, dat doet niet iemand anders, dat doen we zelf.......samen zorgen we voor onze club!

 

Dank je wel !

ONZE Hockey Commissie

 

7-9-2018
Scheidsrechter indeling zaterdag gaat veranderen
 

Met ingang van dit seizoen gaan we starten om de zaterdag aanwijzing van scheidsrechters anders te organiseren.

In bijgaand PDF staan de plannen en op de https://team.lisa-is.nl/Documents staan diverse documenten en hulpmiddelen voor de teammanagers, ouders en scheidsrechters om de nieuwe aanpak uit te voeren.

Vanuit de arbitrage commissie zullen we uiteraard blijven ondersteunen en we streven er naar om dit rond de herfstvakantie soepel ingericht te hebben.

 

Oproep voor alle scheidsrechters: schrijf jezelf in op de wedstrijden, liefst een paar weken van tevoren!

Oproep voor alle ouders: schrijf je nu in voor een spelregelcursus, zodat je kunt helpen bij het begleiden en fluiten van de thuiswedstrijden van je kind!

 

Met sportieve groet,

[email protected]

 


CLUBNIEUWS

27-6-2018
Van de voorzitter...
 
We naderen het einde van het seizoen. De Algemene ledenvergadering is geweest en enkele toernooien gaan nog plaatsvinden. Een mooi moment om nog een nieuwsbrief voor de zomervakantie onder de aandacht te brengen. In bijgevoegd document kunt de nieuwsbrief van juni lezen.

Sportieve groet,

Bestuur MHCN
 31-5-2018
Van de voorzitter...
 
Half mei heeft de bestuursvergadering plaatsgevonden. Hierbij treft u de nieuwsbrief van de maand mei met aandacht voor o.a. diverse kampioenswedstrijden, AVG, sportiviteit en respect en rookvrije generatie.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
 


LAATSTE NIEUWS

31-5-2018
Onweer? 10-secondenregel
 
De laatste dagen is er naast veel zon en veel warmte ook regenbuien en onweer. Vanuit de KNHB wordt advies gegeven wat te doen met onweer. Dit advies volgt MHCN op. Graag delen we dit advies met jullie. Hier vullen we op aan dat bij onweer NIET geschuild mag worden in de dug-outs! Zo kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen.

Advies KNHB:
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
 
CLUBNIEUWS

23-4-2018
Sportiviteit en respect
 

Herken je dit? Laatste training: licht brandt nog. Wedstrijd: ouders zijn kritisch op de scheidsrechter, maar scheidsrechter is nog jong en moet nog leren. Coachen team: niet door 1 coach, maar wel door 10 (supporters). Op het terras: lege bekertjes.

 

Dat kan beter wat ons betreft. Wij willen een club waar iedereen sportief, positief en met respect met elkaar omgaat. Hockey is ten slotte een teamsport. We zijn er voor elkaar. En fouten mag, ook in je team! Daar groei je van. Groeien is samen beter worden … in alles!

 

Daarom presenteren we in het clubhuis een poster met daarop onze vijf positieve gedragsregels. De banner geeft wat uitleg.

 

Laten we samen dit ter harte nemen! Veel speelplezier allemaal!

 

Het bestuur

 

5-4-2018
Op weg naar een rookvrije generatie
 

Beste MHCN leden,

MHCN, dat zijn we met z’n allen! Een geweldig mooie zin die de essentie van onze club weergeeft. Het straalt uit dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan het plezier en succes op onze club. Het betekent ook dat iedereen gelijkwaardig is en dat iedereen meewerkt aan een veilig sportklimaat.

Het zal niemand zijn ontgaan dat in de huidige maatschappij een veilig en gezond sportklimaat steeds meer aandacht krijgt. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid als sportvereniging om het leuk en gezellig te houden. Daar horen bestaande gedragsregels bij die te maken hebben met bv onsportief en grensoverschrijdend gedrag, maar ook hoe we omgaan met zaken als alcohol en drugs. Die regels bekijken we regelmatig kritisch om te bepalen of ze nog passen in de huidige tijdsgeest en of we die moeten aanpassen. 

Het bestuur van MHCN is unaniem in haar standpunt dat we als club nu ook nieuwe regels moeten maken ten aanzien van roken. We willen als sportvereniging het goede voorbeeld geven aan kinderen. Zien roken doet nl roken. Het overgrote deel van onze leden is jeugdlid en die willen wij rookvrij laten sporten. Dat betekent dat wij voornemens zijn om onze club met ingang van het seizoen 2018-2019 volledig rookvrij te maken.

Dit voorgenomen besluit past in een landelijke trend waarin steeds meer sportverenigingen kiezen voor een rookvrije omgeving. Ook bij MHCN geeft een toenemend aantal leden aan een rookvrije vereniging te willen. 

Op de volgende ALV, in juni, zal het bestuur dit voorgenomen besluit voorleggen aan de leden. We hebben er alle vertrouwen in dat dit besluit breed zal worden gedragen. We kunnen ons voorstellen dat er vragen en zorgen leven en die nemen we uiteraard serieus. We doen ook graag een oproep aan leden die willen helpen om onze club rookvrij te maken. Laat het ons vooral weten!

Namens het bestuur,

Martijn Koopmans

[email protected]

 
LAATSTE NIEUWS

31-8-2016
Mental Coaches aan de slag voor trainers/coaches/spelbegeleiders
 
Vanaf heden zijn er bij onze club Mental Coaches actief die trainers/coaches/spelbegeleiders pedagogisch kunnen ondersteunen of die kunnen helpen om deze kwaliteiten verder te verbeteren. 

Meer informatie of hoe je met hen in contact kan komen vind je hier (werkt alleen als je het nieuwsbericht op de site opent)