Inloggen
De club
Handige links
Agenda
20-8 
HC-vergadering
22-8 
Bijeenkomst Trainers
27-8 
Seizoens Kick-off Tr
4-9 
Bestuursvergadering
10-9 
HC-vergadering
20-9 
Masterclass Arbitrag
2-10 
Bestuursvergadering
 
Hele agenda
Contact
MHCN
Newtonbaan 10
3439 NK Nieuwegein

030-6048339
Volg MHCN ook op:  
Keeperscompetitie
  Team # tegen
# tegen = aantal doelpunten tegen
Nieuwsoverzicht
HOCKEY NIEUWS

19-7-2018
Vanavond weer zomeravond hockey
 
Het is weer donderdag dus is er voor alle (jong) senioren leden wederom zomeravond hockey.

We beginnen om 20:30 uur en mixen alles door elkaar jong/oud, man/vrouw, goed/minder goed. 

Vorige week waren er weer zo’n 14 enthousiastelingen en hebben we heerlijk gespeeld. 

Ook vanavond een heerlijke hockey weertje dus gewoon komen.

Tot vanavond of anders een volgende donderdag de hele zomer vakantie.


 
EVENEMENTEN

18-7-2018
SCHRIJF JE NU NOG IN VOOR DE VAKANTIE HOCKEY WEEK 2018 !
 

Hallo jongens en meisjes,


Vanaf nu kun je je inschrijven voor het sluitstuk van de Zomer 2018 : De Vakantie Hockey WeeK bij MHCN !


Van maandag 20 augustus tot en met vrijdag 24 augustus a.s. beleef jij de laatste week van de Zomervakantie èèn week lang lol & plezier met o.a. heel veel hockeywedstrijdjes, spellen, een dag weg met de bus naar ….. , bonte avond & disco en (als je dat wil) zélfs een nacht kamperen op het MHCN terrein.


De kosten voor de deelname aan deze week bedragen € 66,50 per persoon. Hiervoor doe je de hele week mee aan alle activiteiten, verzorgen wij de lunch, het avondeten op de donderdagavond en de overnachting in de laatste nacht met ontbijt op de vrijdagochtend.


Schrijf je in door de volgende link te gebruiken : https://goo.gl/forms/DWZ3dYbU10fNZfvE3


Als je vragen hebt over de VHWK, neem dan gerust contact met ons op via [email protected]


Overigens zijn wij als organisatie van de VHWK nog op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met:


  • - de opbouw / opruimen van allerlei zaken in en rondom het clubhuis vóór en ná de VHWK
  • - diverse werkzaamheden gedurende de VHWK dagen in en rondom het clubhuis (van bar, catering tot facilitair)
  • - het willen bereiden van een avondmaaltijd (op maandag, dinsdag en/of woensdag) voor onze 25 kampouders. (U hoeft dit niet alléén te doen, bijvoorbeeld: 3 mensen maken lasagne, 3 mensen maken pasta, enzovoort.)
  • - het toezichthouden op de donderdagavond én/of in de nacht van donderdag op vrijdag
Mocht u interesse hebben dan vernemen wij graag van u via het e-mailadres [email protected].


Wij hopen je te zien in de Vakantie Hockey WeekK 2018 !
 
LAATSTE NIEUWS

4-7-2018
Indeling seniorenteams 2018/2019, onder voorbehoud
 

De voorlopige teamindeling van de senioren is bekend, onder voorbehoud, wijzigingen na de vakantie zijn mogelijk.


Op het beveiligde gedeelte van onze site zijn de overzichten geplaatst van de voorlopige teamindelingen. De overzichten zijn geplaatst onder het menu "Club > Documenten > Teamindelingen”. (inloggen dan wel opvragen van een wachtwoord kan met je lidnummer wat te vinden is op je contributie afschrift).

 

Bij de heren moet de selectie nog plaatsvinden, ook aan de samenstelling van de selectiegroep wordt nog gewerkt. Daarna volgt een definitieve indeling. In grote lijn blijven de herenteams zoals ze waren, alleen hebben we één veteranenteam minder. In enkele gevallen kunnen/zullen namen ontbreken die nog bij de ledenadministratie of in de HC in bewerking zijn.

 

Bij de dames hebben we de selectie 1-2 afgerond. Daar waar we ons eerder gedwongen zagen één team minder op te geven (twee teams met 8-9 speelsters was niet haalbaar) zijn we inmiddels weer teruggekomen op het oorspronkelijke plaatje. Meerdere speelsters die hadden opgezegd hebben aangegeven toch te willen blijven spelen en recentelijk hebben zich ook een aantal dames extra aangemeld. Effect zou zijn dat enkele teams veel te groot zouden worden.

Bij de KNHB hebben we dus weer een extra team kunnen inschrijven. We hebben ook verzoeken ingediend voor de gewenste niveaus. Na de vakantie bekijken we de teamindeling opnieuw. Vrijwel elk jaar komen er in of net na de vakanties nog aanmeldingen, die gaan we dan verwerken. Kleine verschuivingen kunnen dan nog nodig/noodzakelijk/wenselijk/mogelijk zijn. Komend jaar verwachten we ook uit de A-jeugd de nodige ondersteuning te kunnen krijgen als daar vraag naar is.

 

 Bij vragen of suggesties, nieuwe namen etc. mail naar [email protected]

 

Namens de Hockey Commissie

Jan Smulders

 

 
CLUBNIEUWS

27-6-2018
Van de voorzitter...
 
We naderen het einde van het seizoen. De Algemene ledenvergadering is geweest en enkele toernooien gaan nog plaatsvinden. Een mooi moment om nog een nieuwsbrief voor de zomervakantie onder de aandacht te brengen. In bijgevoegd document kunt de nieuwsbrief van juni lezen.

Sportieve groet,

Bestuur MHCN
 


LAATSTE NIEUWS

26-6-2018
Gezocht trainers / coaches / teambegeleiders
 
In het zojuist gepubliceerde schema voor de junioren is ook de laatste stand van zaken opgenomen rondom de invulling van coaches, trainers en teambegeleiders van de teams. Zoals valt te zien zijn we al behoorlijk op weg met de invulling van alle posten. Dank aan iedereen die inmiddels haar of zijn medewerking al heeft toegezegd en veel optimisme en enthousiasme gewenst voor alle kandidaten die een verzoek in overweging hebben.

Er zijn ook nog een heel aantal vacatures en we doen hierbij de oproep aan een ieder te kijken wat je kunt betekenen bij de invulling van deze vacatures, niet alleen aan ouders, maar ook zeker aan spelers binnen de groep van de oudere jeugd en senioren. Schuif jezelf naar voren te of zet ons op het spoor van een geschikte kandidaat. Deze invulling van trainers, coaches etc. is natuurlijk een momentopname. Er zal de komende weken hard gewerkt worden aan de verdere invulling door de Hockey Commissie en iedereen die hierbij wil helpen.

Over de invulling van trainers en coaches bij de jongste jeugd teams (E en F) zal apart worden gecommuniceerd door de verantwoordelijken voor de jongeste jeugd binnen de Hockey Commissie, maar ook daar zijn we al een eind op weg met de plannen.

Namens de Hockey Commissie van MHC Nieuwegein

De selectiecoördinator en Hockey Technisch Manager Alex Meijer
De voorzitter van de Jeugd Commissie (Lijncoördinatoren) Peter Slingerland
 

26-6-2018
Publicatie teamindelingen seizoen 2018 2019
 
Beste jeugdleden, ouders, verzorgers,

Met de selectietrainingen achter de rug hebben we de laatste hand kunnen leggen aan de teamindelingen voor komend seizoen, waarbij we voor de niet selectieteams zo veel mogelijk rekening hebben proberen te houden met opgegeven voorkeuren en feedback van trainers/coaches. Op het beveiligde gedeelte van onze site zijn de overzichten geplaatst van de teamindelingen voor de Jongste Jeugd (F/E-6 tallen/E-8 tallen) en de Junioren (D/C/B/A). De overzichten zijn geplaatst onder het menu "Club > Documenten > Teamindelingen”. (inloggen dan wel opvragen van een wachtwoord kan met je lidnummer wat te vinden is op je contributie afschrift).

Hoewel we geen grote verschuivingen verwachten is de indeling dus onder voorbehoud. Er kan tot aan de start van het seizoen op een aantal plekken nog iets veranderen. Te denken valt aan o.a.:
- nieuwe leden en/of leden die van de wachtlijst nog geplaatst kunnen worden
- het toekennen dan wel ontzeggen van bij de bond aangevraagde dispensaties
- ...
Direct betrokkenen bij zulke ontwikkelingen zullen natuurlijk persoonlijk worden geïnformeerd alsmede de trainers en coaches van de teams die erbij betrokken zijn.

Bij vragen of opmerkingen (aan de lijncoördinator) over de indeling zullen we ons best doen om deze te beantwoorden, maar we vragen daarbij wel het geduld dat dit niet per kerende post gebeurd en in algemene zin het begrip dat we geprobeerd hebben rekening te houden met individuele situaties en wensen, maar binnen de randvoorwaarden van een evenwichtige verdeling van spelers over teams.

Namens de Hockey Commissie van MHC Nieuwegein

De selectiecoördinator en Hockey Technisch Manager Alex Meijer
De voorzitter van de Jeugd Commissie (Lijncoördinatoren) Peter Slingerland
 
CLUBNIEUWS

31-5-2018
Van de voorzitter...
 
Half mei heeft de bestuursvergadering plaatsgevonden. Hierbij treft u de nieuwsbrief van de maand mei met aandacht voor o.a. diverse kampioenswedstrijden, AVG, sportiviteit en respect en rookvrije generatie.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
 


LAATSTE NIEUWS

31-5-2018
Onweer? 10-secondenregel
 
De laatste dagen is er naast veel zon en veel warmte ook regenbuien en onweer. Vanuit de KNHB wordt advies gegeven wat te doen met onweer. Dit advies volgt MHCN op. Graag delen we dit advies met jullie. Hier vullen we op aan dat bij onweer NIET geschuild mag worden in de dug-outs! Zo kunnen we veilig trainen en wedstrijden spelen.

Advies KNHB:
Bij onweer adviseert de KNHB scheidsrechters de wedstrijd te staken zodra er minder dan tien seconden tussen bliksemflits en donderslag verstrijken. Vermijd onnodig risico en neem altijd het zekere voor het onzekere. Zoek zo snel mogelijk een veilig heenkomen en wacht tot de bui voorbij is. Zijn er geen beveiligde panden of schuilgelegenheden aanwezig, kies dan voor de auto.

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
 
CLUBNIEUWS

13-5-2018
Enquête - Op weg naar een rookvrije generatie!
 

Zoals jullie op de website en in de laatste nieuwsbrief hebben gelezen, willen we van MHCN een rookvrije vereniging maken. We beseffen steeds meer dat we kinderen moeten beschermen tegen de verleiding om te gaan roken. Zeker op het sportterrein. Want daar waar kinderen gezond aan het sporten zijn, hoort roken niet thuis. Onderzoek toont aan dat maar liefst 9 op de 10 Nederlanders voor een rookvrij sportterrein zijn. Maar we willen graag jouw mening horen. Wat wil jij voor onze sportvereniging? Vul een paar vragen in (volledig anoniem) zodat we van zoveel mogelijk leden horen wat het beste is voor MHCN. Via onderstaande link kom je bij de enquête.

https://enquete.rookvrijegeneratie.nl/knhb/h-m-h-c-nieuwegein/

Dank voor het invullen van de enquête. Wij stellen dat erg op prijs.


Met sportieve groet,

Bestuur MHCN

 

23-4-2018
Sportiviteit en respect
 

Herken je dit? Laatste training: licht brandt nog. Wedstrijd: ouders zijn kritisch op de scheidsrechter, maar scheidsrechter is nog jong en moet nog leren. Coachen team: niet door 1 coach, maar wel door 10 (supporters). Op het terras: lege bekertjes.

 

Dat kan beter wat ons betreft. Wij willen een club waar iedereen sportief, positief en met respect met elkaar omgaat. Hockey is ten slotte een teamsport. We zijn er voor elkaar. En fouten mag, ook in je team! Daar groei je van. Groeien is samen beter worden … in alles!

 

Daarom presenteren we in het clubhuis een poster met daarop onze vijf positieve gedragsregels. De banner geeft wat uitleg.

 

Laten we samen dit ter harte nemen! Veel speelplezier allemaal!

 

Het bestuur

 

17-4-2018
Stoppen met hockey? Meld het tijdig.
 

Beste leden en ouders van leden,

 

Binnenkort start de Hockey Commissie met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2018-2019 (selectie en teamindeling). Om dit goed en zorgvuldig te kunnen doen, is het belangrijk de juiste informatie betreffende het aantal leden in het nieuwe seizoen te hebben. Daarom attenderen wij u op het volgende.

 

Overweegt u of uw kind te stoppen met hockey dan is het belangrijk dat u dit vóór of uiterlijk op 15 mei a.s. per e-mail bekend maakt bij de ledenadministratie ([email protected]). U kunt sinds dit seizoen ook gebruikt maken van het opzegformulier. Hiervoor dient u in te loggen op de website van MHCN. Onder het kopje "Club" treft u het opzegformulier.

Zo hebben wij tijdig zicht in het aantal leden in het nieuwe seizoen 2018-2019. Op basis hiervan kan de Hockey Commissie goede teamindelingen maken. U krijgt altijd een bevestigingsmail. Wanneer u geen bevestigingsmail heeft ontvangen, is uw opzegging niet verwerkt/binnengekomen.


Opzeggingen na 15 mei 2018 zien wij niet als opzeggingen voor seizoen 2018-2019, maar voor het daaropvolgende seizoen (2019-2020). Dit betekent dat u voor seizoen 2018-2019 de volledige contributie verschuldigd bent. Dit alles is in lijn met het contributiereglement en met de statuten van onze vereniging.

 

Natuurlijk hopen wij dat u en/of uw kind blijven/blijft hockeyen. Mocht het beëindigen van het lidmaatschap toch nodig zijn, dan vragen wij u met bovenstaande rekening te houden. Hiermee helpt u ons het nieuwe seizoen voor alle leden goed in te richten. Wij zien u of uw kind graag weer volgend seizoen langs of op de velden.

 

Met sportieve groet,

 

Bestuur MHCN

 

7-4-2018
Van de voorzitter...
 
Beste leden en ouders van leden,

Afgelopen dinsdag heeft de maandelijkse bestuursvergadering plaatsgevonden. Hierbij treft u de nieuwsbrief van april.

Bestuur MHCN
 5-4-2018
Op weg naar een rookvrije generatie
 

Beste MHCN leden,

MHCN, dat zijn we met z’n allen! Een geweldig mooie zin die de essentie van onze club weergeeft. Het straalt uit dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan het plezier en succes op onze club. Het betekent ook dat iedereen gelijkwaardig is en dat iedereen meewerkt aan een veilig sportklimaat.

Het zal niemand zijn ontgaan dat in de huidige maatschappij een veilig en gezond sportklimaat steeds meer aandacht krijgt. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid als sportvereniging om het leuk en gezellig te houden. Daar horen bestaande gedragsregels bij die te maken hebben met bv onsportief en grensoverschrijdend gedrag, maar ook hoe we omgaan met zaken als alcohol en drugs. Die regels bekijken we regelmatig kritisch om te bepalen of ze nog passen in de huidige tijdsgeest en of we die moeten aanpassen. 

Het bestuur van MHCN is unaniem in haar standpunt dat we als club nu ook nieuwe regels moeten maken ten aanzien van roken. We willen als sportvereniging het goede voorbeeld geven aan kinderen. Zien roken doet nl roken. Het overgrote deel van onze leden is jeugdlid en die willen wij rookvrij laten sporten. Dat betekent dat wij voornemens zijn om onze club met ingang van het seizoen 2018-2019 volledig rookvrij te maken.

Dit voorgenomen besluit past in een landelijke trend waarin steeds meer sportverenigingen kiezen voor een rookvrije omgeving. Ook bij MHCN geeft een toenemend aantal leden aan een rookvrije vereniging te willen. 

Op de volgende ALV, in juni, zal het bestuur dit voorgenomen besluit voorleggen aan de leden. We hebben er alle vertrouwen in dat dit besluit breed zal worden gedragen. We kunnen ons voorstellen dat er vragen en zorgen leven en die nemen we uiteraard serieus. We doen ook graag een oproep aan leden die willen helpen om onze club rookvrij te maken. Laat het ons vooral weten!

Namens het bestuur,

Martijn Koopmans

[email protected]

 
LAATSTE NIEUWS

19-2-2018
Nicoline Keulen nieuwe HR-manager!
 

MHCN is sinds kort een HR-manager rijker. Nicoline Keulen gaat invulling geven aan deze rol en is voor vrijwilligers bereikbaar via [email protected]  Nicoline:' De afgelopen jaren is er een trend ingezet om het beleid binnen MHCN te verbeteren en naar een hoger plan te tillen. Dit is alleen mogelijk door de vele vrijwilligers die wij op onze club hebben. Sinds mijn 8ste ben ik lid bij MHCN en heb verschillende taken op mij genomen. Ik weet daarom hoe belangrijk het is om vrijwilligers binnen de club te koesteren. Ik kijk er naar uit om mij de komende jaren in te zetten om de vele activiteiten binnen onze club met vrijwilligers vorm te geven. De club zijn we namelijk met zijn allen. ''

Nicoline is voor velen al een bekend gezicht op de club en we zijn als bestuur dan ook erg blij dat ze vol enthousiasme de rol van HR manager wil oppakken! We zijn er van overtuigd dat Nicoline de club weer een paar mooie stappen verder gaat helpen. Heb je vragen of wil je weten hoe je je steentje kunt bijdragen stuur haar dan een mailtje: [email protected]


Bestuur MHCN

 
 
SPONSORING

3-10-2017
Eensgezinde uitstraling MHCN
 
Beste leden, ouders/verzorgers van leden,  trainers en coaches,

Vorige week heeft iedereen een e-mail ontvangen betreffende eensgezinde uitstraling MHCN. We vestigen via deze weg nogmaals de aandacht hierop. In de bijlage kunt u de brief teruglezen. Voor vragen en meer informatie mail naar [email protected] of [email protected]

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
en namens de Sponsorcommissie, Richard Reulink
 3-10-2017
Nieuwe teampakken-actie
 
Beste leden, ouders/verzorgers van leden, trainers en coaches,

In aansluiting op het bericht van eensgezinde uitstraling MHCN is ook een nieuwe teampakken-actie gelanceerd. Hierover heeft u vorige week per e-mail informatie ontvangen. Via dit bericht willen we hier nogmaals de aandacht op vestigen. In de bijlage treft u de memo over de teampakken-actie. Voor vragen of meer informatie mail naar [email protected] of [email protected]

Met sportieve groet,

Bestuur MHCN
en namens de Sponsorcommissie, Richard Reulink
 


LAATSTE NIEUWS

31-8-2016
Mental Coaches aan de slag voor trainers/coaches/spelbegeleiders
 
Vanaf heden zijn er bij onze club Mental Coaches actief die trainers/coaches/spelbegeleiders pedagogisch kunnen ondersteunen of die kunnen helpen om deze kwaliteiten verder te verbeteren. 

Meer informatie of hoe je met hen in contact kan komen vind je hier (werkt alleen als je het nieuwsbericht op de site opent)